Fotbal judetean

Puncte de serviciu pentru posibilitatea de a juca trei finale: UTA II – CS Socodor 1-3 +FOTO





În intermediara de miercuri, Socodorul avea de șters cu buretele peste primul eșec stagional, 0-3 la Ineu, în timp ce copiii UTA-ei erau chemați să mai adauge ceva experiență la prima lor partcipare într-o competiție de juniori. Chiar dacă la un moment dat, „roș-albii” au fost egalii „alb-violeților” din Socodor, vizitatorii și-au valorificat plusul de forță pentru un succes ce-i ține în lupta pentru titlu.

După ratarea mare a lui Faur (șut din 6 metri peste poartă), Cristi Moldovan, fotbalist crescut chiar de UTA, a fost cel care a deschis tabela pentru trupa vizitatoare cu un șut sub transversală de la marginea careului. Era minutul 16 și cu 16…32 exact minutul în care scorul a devenit din nou egal. Ronai a centrat din lovitură liberă, mingea a ajuns cu ceva noroc la Patrick Pașcalău și acesta a înscris la primul său meci în Liga 4-a. Doar că un minut mai târziu, scorul a devenit 1-2. Țoca a pasat bine, Purtan a driblat scurt doi apărători și a marcat la colțul lung. Nici acest rezultat nu a rezistat prea mult, mai precis doar trei minute. Tulcan a centrat, același „Moro” Purtan a preluat mingea în careu și l-a executat pe Malița cu o „scăriță” elegantă.

În repriza a doua s-a jucat prea puțin fotbal. Socodorul, care și așa nu a putut conta pe Pirtea, Șulea, Turcuș sau Rafila, a făcut și alte schimbări pentru a-și menaja unii jucători pentru vizita noului lider, Frontiera Curtici, în timp ce juniorii UTA-ei nu au avut suficient curaj. Totuși, aceștia puteau primi un penalty la intervenția în careu asupra lui Bocancea, pierzând astfel posibila ocazie de a reveni în joc.

Unul dintre cei mai prolifici fotbaliști ai UTA-ei în Liga Elitelor U17, Patrick Pașcalău, a adus un plus ofensiv „satelitului” din Liga 4-a și chiar a marcat. „Dacă am fi gestionat bine următoarele minute după egalare și nu am fi luat gol atât de repede, cred că puteam scoate un rezultat mai bun. În a doua repriză, adversarii noștri au căzut din punct de vedere fizic, dar, din păcate, nu am știut să profităm. Nu am primit niciun penalty clar zic eu, asta a fost”, a precizat vârful de 16 ani al „Bătrânei Doamne”.

„Dubla” lui Octavian Purtan avea să fie decisivă pentru stabilirea câștigătoarei. „Am întâlnit o echipă de copii, destul de motivată să arate ceea ce poate într-o competiție de seniori. Utiștii sunt bine pregătiți, doar că e nevoie și de experiență și forță în unele momente. Aveam nevoie de toate punctele și  le-am luat chiar și fără o parte dintre titulari. În repriza a doua, ne-am mai menajat puțin știind că urmează să întâlnim Curticiul, nu am mai fost periculoși, dar nici nu am riscat ceva în apărare. Mai avem excat trei finale, dacă le câștigăm toate vom fi primii. Potențial avem, important este să nu avem absențe începând chiar de sâmbătă, cu cei de la Curtici”, spune mijlocașul împrumutat de la CS Beliu.

Formații:

UTA II: Malița (46 D. Popescu) – R. Popa, Iurasciuc, R. Pop, Anișorac (Caia 55) – Ronai (Aslău 65), Bocancea – Cohuț, Mitu, Covaci – Pașcalău. Antrenori: Bogdan Oneț și Ștefan Boroș

Socodor: Vaida – S. Mako (Chiș 46), Gherheș, Țoca, Cr. Moldovan (Miclea 88) – Dema, Tulcan – Stanciu, Olariu, Purtan (Cotrău 72) – Faur (Molcuț 72). Antrenor: Tibor Darasz

Arbitri: Cristian Coroban – Vlăduț Stanciu, Daniela Șușca.

Observator: Daniel Scridon.

Galerie foto UTA II – Socodor

FOTO: Costel Șerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button