Fotbal judetean

Măgulean deblochează trupa lui Maghici, campioana en-titre a ieșit din cursa pentru titlu: Victoria Zăbrani – Păulișana Păuliș 0-1





Derby-ul zonal Zăbrani – Păuliș a avut același câștigător ca și în amicalul din iarnă numai că de această dată vorbim despre un rezultat puțin surprinzător. Trupa din Podgorie obținuse un singur punct până astăzi, pe când Victoria rămânea în cărțile barajului cu un succes. Numărul absențelor a fost mare de-o parte și de cealaltă, doar că Păulișana a fost mai pragmatică și a scos maxim din jucătorii avuți la dispoziție.

De exemplu, Dinu Maghici l-a utilizat pe Adrian Piț în mijlocul defensivei și a fost extrem de inspirat din moment ce fostul mijlocaș al celor de la AS Roma, UTA sau U. Cluj  a jucat fără greșeală. Iar „alb-albaștrii” au avut ce apăra din moment ce au punctat destul de repede. Mai precis, în minutul 12, Schinteie a centrat, Bogdan a ieșit aiurea și Măgulean a pus latul din apropiere (foto). Zece minute mai târziu, Măgureanu putea mări avantajul echipei sale, dar a preferat un dribling în plus din postură de unu la unu cu Bogdan și acesta l-a blocat. Gherghel a avut două ocazii importante până la pauză, dar Brutyo a fost la post. La cea de-a două dintre ele, fostul jucător al celor de la Pecica sau Sântana s-a aflat singur în 6 metri dar a finalizat slab.

În partea secundă, la finalizare a apărut pentru gazde în special Zele, care a tras în blocaj sau peste poartă din poziții bune. Totodată, au fost destul faze fixe din preajma careului advers, fără efect pe tabelă. De partea cealaltă, au fost câteva contre tăioase, Măgulean și Măgureanu apărând fără succes la finalizare. Înainte de a fluiera finalul, Saladea l-a eliminat pe Schinteie pentru al doilea avertisment, spre nemulțumirea oaspeților.

Mutică: „Nu am ce să le reproșeze jucătorilor din moment ce nu am timp să-i antrenez”

Zăbraniul rămâne la cota 6 puncte și pierde orice șansă de a lupta pentru baraj, acolo unde a ajuns vara trecută. „Prea multe nu sunt de spus despre acest meci și despre fotbalul pe care-l jucăm cu toții în acest așa-zis campionat. Nu s-au jucat meciuri oficiale de un an și jumătate, iar acum evoluăm la Liga 4-a din trei în trei zile. Nici în Liga 1, pe când jucam la Rapid sau Steaua, nu am mai trăit așa ceva. Sigur, mai interveneau eu nu am timp să-i antrenez? Când am avut un ciclu normal de pregătire, de 7-8 săptămâni, cu amicale și cicluri săptămânale normale au fost zece victorii la rând în campionat, acum ne prezentăm practic doar la meciuri. În plus, mai avem și absențe importante, pe lângă jucătorii pierduți înainte de a începe campionatul”, a spus Dorel Mutică, antrenorul Zăbraniului, care nu a putut conta pe Mandache, Hodan, Mitrea, Crișan și Ghergar.

Maghici: „A venit și mult așteptata victorii, felicitări băieților!”

Așadar, Păulișul se deblochează la capitolul victorii la al șaselea „val” și le are în vizor pe Felnac și chiar Zăbrani, doar că în weekend are parte de rundă liberă. „A venit și mult așteptata victorie pe terenul campioanei en-titre, într-un derby zonal la care țin destul de mult atât suporterii din Păuliș și cei din Zăbrani. Eu chiar vreau să le dedic alor noștri aceste trei puncte, dar și președintelui Florentin Iancu, cu ocazia zilei de nume de duminica trecută. După ce am ratat golul de 0-2, prin Măgureanu, ne-am retras deliberat, le-am dat mai mult mingea, pentru ca apoi să încercăm să-i suprindem pe contraatac. Am avut ceva situații și rezultatul a rămas în dubiu până la ultimul fluier. Prea mult nu am riscat, căci băieții au făcut un meci bun, în special pe faza defensivă. Am și găsit o formulă echilibrată cu Piț și Blănaru la marcaj, în timp ce Casi (n.a. Maghici) și Mitu (n.a Schinteie) au jucat în fața lor. Vreau să-mi felicit băieții pentru atitudine și efort, au demonstrat că sunt caractere și că merită să ne bazăm pe ei și din vară. Vrem să terminăm cu capul sus acest sezon, atâta timp cât la primul loc nu mai aveam șanse după primele două etape. Fiindcă echipa nostră stă sâmbătă, aș vrea să le urez încă de pe acum păulișenilor Sărbători Fericite”,  a punctat Dinu Maghici, „principalul” Păulișanei.

Formații:

Zăbrani: Bogdan – Apostol, Pașcu, Moisă, Topai – Vasilca, Pîrjol, -Sterciuc, Zele, Cornean (Poenaru 46) – Gherghel. Antrenor: Dorel Mutică

Păuliș: Brutyo – A. Popa, Piț, Blănaru, Benescu (Calancea 60, Don 84) – C. Maghici, Schinteie –  Hrîncescu (Baraghin 60), N. Marc, Măgureanu – P. Măgulean. Antrenor: Dinu Maghici

Arbitri: Sorin Saladea – Alina Mihoc, Paul Ardelean

Observator: Gabor Biro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button