Fotbal feminin

Au rezistat aproape o oră pe terenul campioanei: Olimpia Cluj – AC Piroș Security 3-1





Deplasările în inima Transilvaniei nu le priesc fotbalistelor de la Piroș Security, care, după eșecul de la Prundu Bârgăului, au cedat la același scor (1-3) și la Iclod, în județul Cluj, în fața campioanelor de la Olimpia. Arădencele de locul doi în clasamentul Ligii I nu au făcut un meci rău în special în prima repriză, scorul pauzei fiind alb, după care gazdele, mult mai experimentate, au taxat toate  micile nesincronizări din tabăra adverselor.

Primul act a fost extrem de echilibrat, cu trupa lui Dan Cuedan stând foarte bine în teren într-un 433 foarte mobil. Dar, planul tactic al oaspetelor s-a dereglat puțin după accidentarea lui Sucilă cu un minut înaintea pauzei. Prin urmare, în repriza a doua, au apărut mai multe spații de manevră în jumătatea echipei de pe Mureș, iar Ciolacu (min. 56) și Mirea (min. 68) au dus scorul la 2-0 după niște execuții frumoase. Piroș Security a revenit în joc în minutul 72, după lobul elegant inventat de Olariu, scăpată singură spre poartă, dar 10 minute mai târziu, Ciolacu a clarificat lucrurile cu reușita de 3-1. De menționat ar mai fi că la scorul de 0-0, în cel de-al patrulea minut al reprizei a doua, Sîrbovan a primit un cadou de la portarul Seppi, dar lobul său de la 20 de metri s-a dus de puțin pe lângă poartă.

În minutul 88, Eli Bozian a luat și al doilea cartonaș galben și eliminarea o costă absența la derby-ul Vestului, de duminică, de la Becicherecu Mic. În schimb, Cristin Sucilă și-a revenit după lovitura puternică primită în coșul pieptului. „În prima repriză am făcut un joc bun fără minge și am încercat să o ținem pe aceeași linie și după pauză. Din păcate, am luat golul de 1-0 pe o nesincronizare în apărare, apoi misiunea fetelor de la Cluj a devenit mai simplă. Până la urmă, Olimpia rămâne cea mai bună echipă din fotbalul feminin românesc, au și demonstrat-o și astăzi, în special în repriza a doua. Au condus jocul, au avut ocazii și au câștigat meritat. Asta nu înseamnă că eu nu sunt mulțumit de fetele mele, dimpotrivă. Au luptat, au alergat, acestea sunt posibilitățile noastre în acest moment, având și un lot destul de redus numeric. Le felicităm pe adversare pentru un nou titlu de campioană, dar și pentru baza sportivă de la Iclod”, spune Dan Cuedan, antrenorul echipei arădene.

Cu ocazia acestui eșec, AC Piroș Security a cedat locul 2, dar nu vecinelor de la Becicherecu Mic, ci fetelor de la Prundu Bârgăului, care au trecut azi cu 1-0 de timișence. 32 e numărul de puncte al arădencelor și bistrițencelor, iar 29 cel al Fortunei. Duminică începe returul play-outului cu Becicherecu Mic – Piroș Security.

Formații:

UCluj: Seppi – Stamate, Ficzay, Botojel, Negrea – Mirea, Ciolacu, Bâtea, Bumbar – Țabur, Marcu. Au mai jucat: Borodi, Cerescu, Bortan, Vincze. Antrenor: Iulian Szekely.

Piroș: Maha – Șuveț, Ancă, Prisăcari, Marcea – Drăgan, Bozian, Sucilă (44 Sîrbovan) – Parlak (88 Voinea), Balaș (61 Răduc), Olariu. Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitri: Claudiu Ștef – Cosmin Bojan, Balint Albu (toși din Târgu Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button