Fotbal judetean

Experiența și-a spus cuvântul, dar puștii lui Donca au intins serios liderul: UTA II – Frontiera Curtici 0-2



Chiar dacă nu a avut o misiune deloc simplă în fața echipei Under 17 a UTA-ei, aflată pe locul 2 în Liga Elitelor, Frontiera Curtici și-a luat punctele ce o plasează în pole-position în lupta pentru primul loc. A fost, probabil, cel mai dezechilibrat duel când vine vorba despre experiență și asta pentru că puștii în „alb-roșu” au avut în față pe care i-au urmărit inclusiv la televizor când și-au început cariera. Și tocmai acești jucători au făcut diferența pe tabelă miercuri seară, pe „sinteticul” Șega.

Meciul în sine nu a fost deloc spectaculos și asta pentru că UTA II și-a propus să fie foarte disciplinată din punct de vedere tactic și să alerge mai mult decât adversarii, iar Curticiul să acopere, la rându-i, spațiile din fața careului lui Mucha și să profite de fiecare șansă pe care le-o oferă formația exuberantă, dar naivă a „roș-albilor”. Iar golurile „grănicerilor” s-au născut conform planurilor.

În minutul 26, Huțanu a centrat din corner, iar Alin Gligor a reluat cu latul în poartă de la colțul lung. Vorbim despre un fost căpitan al „Bătrânei Doamne”, poate un exemplu pentru unii jucători pe care i-a avut adversari. Golul siguranței a venit după o oră de joc din piciorul unui alt fost fotbalist al UTA-ei. E vorba despre Remus Avrămuțiu, care a profitat de pasa aceluiași Huțanu și a înscris din 11 metri pentru 0-2. Înainte de această reușită, curticeanul a mai avut un gol anulat pe motiv de offside, în timp ce  gazdele au avut o singură situație la o minge ce s-a scurs prin fața porții Frontierei, fără ca nimeni să intervină.

Donca: „Una peste alta sunt mulțumit de cum ne-am prezentat în fața unei formații de seniori”

Dinu Donca a stat în premieră pe banca UTA-ei II și, din punctul său de vedere, echipa sa și-a atins scopul. „Fiindcă nu am avut pauză la Elite, ne doream să nu ne ieșim din rimt, iar un meci în Liga 4-a a fost ocazia perfectă. Aici toți adversarii îți pun probleme, cu atât mai mult o echipă precum Curticiul, care, iată, probabil va și câștiga campionatul. Iar meciul a fost destul de echilibrat, noi am ținut destul de bine de minge, cam asta ne-am și propus, doar că nu am prea contat în atac. Știam că din faze fixe ne pot surprinde sau pe greșeli personale și asta s-a și întâmplat. Cred că ne-am întins reciproc noi și Curticiul, una peste alta sunt mulțumit de cum ne-am prezentat în fața unei formații de seniori, care juca și un meci cu mare miză pentru ea. Ne întoarcem în campionatul Ligii Elitelor, unde vrem să câștigăm tot până la final și eventual să profităm de un pas greșit al echipelor din Craiova sau Miercurea Ciuc. Din păcate, la cum se prezintă clasamentul azi, suntem doar pe locul 3 și nu am prinde faza finală”, ne-a declarat Donca.

Avrămuțiu: „A fost cel mai intens meci din punct de vedere fizic”

Așadar, Curticiul va fi noua campioană județeană dacă bate și Șimandul lângă Graniță sau dacă Zăbraniul nu pierde la Socodor. „Vă spun sincer că acest meci a fost cel mai intens pentru noi din punct de vedere fizic. Știam că vom avea un meci greu, fiindcă UTA s-a prezentat cu grupa din Liga Elitelor și toți jucătorii ei sunt foarte bine pregătiți fizic și omogeni  ca echipă. A fost mai mult un meci de uzură, în care ne-am impus datorită experienței mai mari. Practic, am fructificat aproape toate ocaziile și ne-am apărat atent. Copiii ne-au întins destul de mult, poate mai puțin pe Petrică Huțanu, care aleargă și acum ca în tinerețe. Ne uimește și pe noi și azi a fost decisiv cu cele două pase ale sale. Acum vrem să câștigăm și ultimul meci, să fim campioni, iar mai departe vedem ce facem la baraj”, ne-a declarat Remus Avrămuțiu, care a jucat și azi cu dureri la glezna accidentată în meciul cu Ineul.

Formații:

UTA II: Roșca (46 Blaga) – Sarkozi, Pele, Opriș (46 Iurasciuc), Varga (56 Manoilă) – Boiț, Serengău, Botoroagă, Mare – Babiciu (46 Bulza), Lingurar (56 Codrea). Antrenor: Dinu Donca

Curtici: Mucha – Dochița (61 Petcuț), Calvin, Gligor, C. Vereș – Coșa, Gurban (77 Hanc) – Buzgău (90 A. Aslău), Avrămuțiu (77 Morar), Huțanu – Al. Mihai (89 Vărădean). Antrenor: Radu Anca.

Arbitri: Sorin Saladea – Silviu Mocanu, Cristian Coroban

Observator: Adrian Apătean

Galerie FOTO semnată Costel Șerban









2 comentarii

  1. Cu maxime pareri de rau,gestionarea grupelor de junirori este total dezaxata,scapata de sub control….Total gresit abordata….Succes!

    0
    0
  2. Cine o avea de câștigat la un meci părinți contra nepoți ?? Fotbalul nu ! De ce or exista întreceri pe grupe de vârste și gir valoric . Însăși procesul de ridicare a unui fotbalist presupune răbdare și praguri succesive. La noi neexistând o piramida de fotbal autentică ,e liber la experimente. Adică ,,B”-ul un fel de C iar ,,C”-ul ,Daciada cu arbitrii Ne sunt dragi pustii oricum,mai ales de la UTA. Suntem atenți deocamdată la sonoritatea numelor și avem încredere în tehnicieni. Iată alt Domide ,un Lingurar ,poate rudă cu un mai vechi jucător. Mă fascinează numele unui fost președinte francez la un puști ,SARKOZI !! Tuturor bafta in cariera abia începută !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button