Baschet

Primul pas spre „bronz” a fost făcut cu ceva emoții: FCC Baschet UAV Arad – CSU Olimpia Braşov 90-80



De trei ori s-au înfruntat FCC Baschet UAV Arad şi CSU Olimpia Braşov în actuala stagiune şi tot de atâtea ori trupa lui Bogdan Bulj a „măturat” cu adversara. Te aşteptai ca şi primul meci al finalei mici din LNBF să fie cam la fel, păstrându-se coordonatele. Doar că, de data aceasta, braşovencele, aproape…fără bancă, au reuşit să încurce țină un suspans greu de imaginat în această seară, în Polivalenta arădeană.  Dar, după prelungiri, balanța s-a înclinat în favoarea gazdelor: 90-80 (22-19, 23-24, 17-18, 16-17, 12-2).

Evoluând 40 de minute în doar 5 jucătoare oaspetele s-au agăţat cu îndârjire de fiecare fază, speculând o oarecare uimire a arădencelor. , care aveau momente în care nu realizau că Braşovul poate etala şi altă faţă decât cea din sezonul regular. Diferenţa majoară a meciului de azi a fost făcută de faptul că Aradul a avut ceva rezerve, iar acestea au intrat în luptă cu oarecare folos.

FCC Baschet UAV Arad putea să încheie conturile mai repede şi să evite 5 minute suplimentare de ooseală. O arată faptul că Hadzovic, Beadle, Karakasevic, Poole, Armanu sau Ardelean şi-au făcut treaba în ofensivă cu vârf şi îndesat, dar când a fost vorba să se apere Corda, Pesovic sau Dickey s-au cam jucat cu ele. E adevărat că şi Braşovul a păcătuit în defensivă, dar acolo existau ceva circumstanţe. De altfel, minutele de prelungire au fost o corvoadă penstru oaspetele sleite de puteri.

Să nu trecem şi peste înfiorătoarea statistică la aruncările de 3 puncte ale gazdelor, 6 reuşite din 21 de încercări! În rest cifre cât de cât rezonabile şi speranţa ca joi (poate şi cu Karakasevic pe parchet, accidentată azi la genunchi), în meciul 2, arădencele iau Braşovul mai în serios şi nu la  preț de „matineu”. Până la urmă, Aradul are capacitatea de a termina duelul în două meciuri, dar schimbând unele lucruri esenţiale față de jocul de miercuri seară.

Formații și marcatoare:

FCC Baschet Arad: Hadzovic 23 (2×3), Beadle 14, Poole 12, Karakasevic 12, Armanu 10 (2×3), Ardelean 10 (2×3), Nagy 5, Fodor 2, Akathiotou 2

Braşov: Corda 21 (3×3), Pesovic (1×3), Dickey 17 (3×3), Ash Hab 10, Nan 8, Ciciovan 2, McDonald 2

Bulj: „Va fi greu mâine, brașovencele au prins încredere ”

La final, antrenorul sârb al arădencelor a recunoscut că nu se aștepta la un meci atât de strâns contra formației de sub Tâmpa. „M-am așteptat la un meci greu dar nici chiar așa. Am început bine meciul, atât defensiv cât și ofensiv. Din păcate, în a doua jumătate a partidei s-a accidentat Karakasevic, am început să jucăm mai mult defensiv și le-am oferit oaspetelor multe libere. Am rata destul de mult și ne-am pierdut avansul de puncte, astfel că în minutele de final ne-am trezit chiar conduse pe tabelă. A fost nevoie de o repriză de prelungiri ca să reușim victoria. Sper ca mâine să jucăm bine, ne va fi dificil. Brașovencele au prins încredere după prima partidă, iar noi credeam că va fi un adversar facil. Ne-au luat cumva prin surprindere cu această dârzenie, au făcut un joc mare. Păcat că nu am avut și spectatori, ar fi avut ce să vadă și bineînțeles ar fi fost mai ușor pentru noi, cu suporterii noștri frenetici în spate. Eu cred că vom câștiga și mâine”, a spus Bogdan Bul la final.

Adrian Creța









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button