UTA Arad

Utistul Norbert Nagy e testat de Atalanta, urmează Inter?





Doi dintre cei mai talentați fotbaliști de 16 ani din vestul țării se antrenează de astăzi cu echipa Under 17 a Atalantei. Arădeanul Norbert Nagy (UTA) și orădeanul Luca Popa (CAO) au ajuns la cunoscuta școală de fotbal bergamască cu ajutorul impresarului Cătălin Sărmășan, care ar avea deschisă și ușa celor de la Inter Milano pentru cei doi tineri fotbaliști.

Utistul Norbi Nagy este nimeni altul decât fiul lui Roland Nagy, fostul mijlocaș de Champions League al Stelei și antrenorul care a pus umărul la ascensiunea actualei UTA din Liga 4-a până la barajul de promovare în Liga 1, din vara anului 2016. „Băieții sunt deja la Bergamo, tocmai am vorbit cu Norbi și mi-a spus că au făcut și primul antrenament. A fost folosit atacant de antrenorii italieni, post pe care se reprofilează tot mai mult și la grupa de Under 17, din Liga Elitelor. El a evoluat mult timp mijlocaș central, dar calitățile fizice și tehnice îl recomandă tot mai mult ca vârf. Am aflat și noi de curând de invitația celor de la Atalanta, are, bineînțeles, acceptul clubului UTA să fie acolo și va lua acest trial, test, ca pe o experiență importantă, frumoasă în cariera sa. E o primă evaluare serioasă pentru el, Academia Atalantei e una dintre cele mai bune din Italia și nu numai.  Mă bucur că e și Luca Popa cu el, nepotul fostului meu coleg de la UTA, Vasile Popa”, ne-a mărturisit Roland Nagy, tatăl fotbalistului arădean.

Luca Popa e considerat liderul generatiei 2005 din Romania și are si el o moștenire genetică importantă. Bunicul său e Vasile Popa, fost capitan la Jiul si UTA, iar unchiul său e Mădălin Popa, fotbalist trecut pe la Dinamo, Bistrița, Pandurii, FC Bihor sau Șoimii Lipova.

Norbert Nagy are deja 1,96 metri și și-a trecut goluri importante la Liga Elitelot U17, chiar dacă e cu un an mai mic decât majoritatea colegilor și adversarilor săi. UTA U17, la care evoluează arădeanul, e antrenată de Dinu Donca, Adrian Ungur și Ștefan Boroș și ocupă locul 2 în seria de Vest, la 2 puncte în spatele Universității Craiova.

Luca Popa e fundaș și, bineînțeles, component al naționalei Under 16 a României, ca și Norbert Nagy, de altfel.









9 comentarii

  1. Imi vine sa zambesc,in ore de noapte….Relatiile Meszar-Nagy sunt nule,din pacate,se stie…Totusi juniorul Nagy,a ramas la grupa Atletico 2005,antrenori Bogdan Onet si Feri Bacsi Tisza,apoi trecut la UTA…Trebuie o impaciuire,neaparat…Trebuie lasate orgoliile fara rost deoparte,spre binele fotbalului juvenil…Domnul Meszar cu Rolli Nagy,nu isi vorbesc,de la ratarea barajului….Ma abtin despre altele….Momente delicate….
    Impaciuirea,temperarea este cel mai bun medicament….Oameni suntem,la o adica….Exista mari iubitori UTA,gen Dan Stupar,Dan Cuedan…Trebuie facuta pace,sub orice forma..Trebuie ingropate securile razboaielor,orgoliile,si miscati jucatorii U 19 ai UTA-ei..doar asa raman ai nostri…Altfel ii pierdem…..mereu….

    0
    0
    1. Felicitari, Norbert Nagy !!! Fiind din Sagu,am discutat de fiecare data cand am avut prilejul cu bunicul lui Norbert,nea Istvan, Dumnezeu sa-l ierte, care era foarte bucuros ca si nepotelul joaca fotbal, la fel ca si fii lui, Roli si Stefi ( jucatori reprezentativi ai echipei UTA, dar si la echipe ca si FCM Brasov, Steaua sau Mainz05 in Germania,unde Roli a fost coechipier cu marele antrenor a lui Liverpool, Jurgen Klopp ). Un sfat pentru Roli………te rog, consulta-te si cu Jurgen Klopp in privinta viitorului lui Norbert. Sper sa ajunga inlocuitorul lui Levandowski la Bayern sau de ce nu la o echipa mare din Anglia, sa nu se piarda in mocirla fotbalului romanesc. Mult succes Norbert si iti doresc sa-l depasesti pe tatal tau, ca si performanta. Ich bin ein Dreispitzer (tradus in romana- Eu sunt din Sagu )

      0
      0
      1. Cine este acest Kidu al tau,Mesia,icoana ta???El dicteaza flotarile cuiva,ale voastre,probabil,daca nu-i cantati in struna???Asa va indoctrineaza pe voi?Eu nu am auzit despre el decat prin dosare penale si interziceri pe stadioane,intrat incognito pe Motorul,cumintel,anonim..Daca i-as fi vrut raul,l-as fi semnalat imediat,dar nu asta ar fi ideea…Huliganisme,jigniri la persoana si atat…In rest,doar amenintari publice,pe care le-am salvat mereu si le am printate intr-un dosar cu sina groasa…Poate ii dam o vacanta mica pe 6 Vanatori..daca se tot incoarda cu amenintari….Si-o cam cauta….

        0
        0
      2. Indoctrinatule…Eu sunt zilnic pe FN,daca nu eu,copiii mei,pe care i-am crescut cu un drag de UTA,pentru ca la fel am fost si eu crescut de catre tatal meu…Ma relaxeaza,pur si simplu…Ascultam vantul suierand prin tribunele goale,parca parasite,privim iarba verde de acasa,asa cum este ea,de proasta calitate,ne uitam cu mare jind la locurile noastre,in sus, de abonamente,5 la numar,vedem cu mare tristete chelii pe gazon….Ce sa mai spun???Ura,frustrarea unora ca si tine,nu au rost…Te simti bine asa???Asa sa fie,atunci…Bafta!

        0
        0
  2. Nu cred ca este in interesul clubului UTA sa-si vinda juniorii pe maruntis prin intermediul unor agenti care amagesc parintii acestori copii fragezi. Nu mai sintem in situatia disperata de a ne vinde sufletul pe doi arginti. Am crezut ca am invatat cite ceva din transferurile lui Man si Petre. De acum incolo avem nevoie de mult mai multa maturitate cind vine vorba de politica clubului in privinta juniorilor talentati pe care ii avem. Acestia trebuie sa creasca in acest club, sa joace pina la 25 ani si sa puna umarul la realizarile clubului. Nu avem voie sa sacrificacm viitorul si bugetul clubului UTA prin vinzarea prematura a valorilor in devenire pe nimic. Nu este in interesul Aradului ! Noi nu producem inca pe banda rulanta, juniori de valoare sau perspectiva, mai mult, iata ca nici Academia Hagi nu a avut o politica corecta, vizionara, echilibrata in vinzarile de jucatori iar acum ii poate costa foarte scump si trebuie sa faca fata perspectivei reale de a retrograda in liga 2-a. Poti fi un jucator de talent exceptional dar cind vine vorba de business, ai nevoie de un manager talentat de bussines. UTA are nevoie de un manager talentat de business !

    0
    0
    1. Oare daca ai avea un copil talentat, l-ai pastra in mocirla din fotbalul romanesc sau i’ai oferi posibilitatea unei dezvoltari corecte in fotbalul de afara.
      Sigur ca ne dorim sa avem talentele macar pana la 22-23 de ani si apoi valorificate la macar 2-3 ani cate unul cu vreo 2-3 milioane sau mai mult, dar…e doar ce ne dorim noi, nu si cei care sun direct implicati.

      0
      0
      1. Nu ai de unde sa stii….Posibil sa iti performeze maxim in pepiniera de juniori,matadori mici,sperante,in format mic de 5+1,apoi in 8+1….Realitatea incepe cand juniorii trec pe teren mare,in sistem 10+1…Atunci,abia se pot face recenzii si discutii…De pe la 14-15-16 ani,putem discuta despre asa ceva…
        Iata ca marea academie a lui Hagi,este in colaps total…A vandut cam tot ce se poate,mai mult sau mai putin fortat si nu prea mai are pe cine aduce…Regulamentul este foarte clar…Echipele de Liga 1-i,trebuie sa aiba o pepiniera proprie si echipa de fete…,deci nu-i mai da nimeni juniori…Daca pana acum Hagi pescuia copii,acum,nu-l mai baga nimeni in seama…Taxa financiara la Viitorul era de 2500 Lei lunar…pentru copii cu parinti potenti financiar,inghesuiala mare…Acum bate vantul pe acolo…restriste….
        Hagi s-a retras,ca sa nu-si pateze numele..Asta este adevarul…Ulciorul spre Becali,nu merge de multe ori la apa…

        0
        0
      2. Uneori nu ai de ales,crede-ma….Ori super talent,ori esti ca si plecat…Explicatii??Nu se dau si nu exista…Pa….

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button