Șoimii Lipova

La Cisnădie, pofta locului de baraj a venit…mâncând: „Lipova – o echipă lucrată, vrem să ne bucurăm de fotbal împotriva ei”



Măgura Cisnădie a încheiat pe locul 2 în Seria a 7-a din Liga a III-a, cu 33 de puncte, la o distanță respectabilă de liderul Viitorul Șelimbăr (50 de puncte), însă pentru o formație nou-promovată a realizat o performanță importantă, și anume calificarea la barajul de promovare pentru Liga a II-a. Aici o va înfrunta pe Șoimii Lipova, câștigătoarea seriei 8.

Antrenată de Ioan Luca, tehnician care a condus meciuri inclusiv în Liga a II-a, la Voința Sibiu, dar și la Viitorul Șelimbăr, unde a format în linii mari echipa acum doi ani, înainte de a fi înlocuit cu Florin Maxim, formația din Cisnădie se bazează pe mai mulţi jucători trecuți pe la FC Avrig, echipă retrasă din Liga a III-a acum două sezoane.

Primul 11 al celor de la Cisnădie ar putea arăta astfel: Băilă – Stanciu, Condrea, Macrea, Cornea – Ban, Luca, Stelea – Bărculeț, Bratima, O. Kenneth, iar din lot mai fac parte: Topor, Stoian, Coșovan, Gligor, Belașcu, Tomuța, Cotoară, Cornea, Macrea, Lupu, Baumann

Luca: „Suntem un club cu un buget modest, dar rezultatele ne-au adus sus”

„Mergem pe forța grupului, pe atitudine și muncă, suntem un club cu un buget modest, dar rezultatele ne-au adus sus. Este meritul băieților care s-au sacrificat mult, câțiva dintre ei merg și la serviciu. Nu am avut obiectiv în vară când am preluat echipa, ne gândeam atunci doar să facem puncte, fiind primul an de Liga a III-a de la revenire. În iarnă, președintele ne-a cerut să luptăm pentru locul 2, atunci eram pe 5, dar doar la 2-3 puncte de locul 2. A venit in iarnă doar Kenneth, de la Miroslava, un atacant util, ne-a ajutat cu patru goluri și trei assist-uri. În tur nu am avut vârf de meserie. Ne mândrim la Cisnădie cu baza materială deosebită, un teren bun spre foarte bun, avem și un sintetic de dimensiuni mari, un sintetic de dimensiuni de handbal, o sală de forță și teren de antrenament în Sibiu. Îmi place să antrenez tineri jucători, avem o medie de vârstă scăzută, jucăm în mod uzual cu 4 juniori în teren”, ne-a declarat antrenorul Măgurei.

Luca e de părere că partidele de la baraj ar fi atras oamenii în tribune, atât la Sibiu, cât și la Arad. „Păcat că e pandemie, cred că aveam în tribune între 500 și 1000 de spectatori și după câte cunosc, și la Lipova ar fi fost la fel. Am văzut pe video două meciuri cu Șoimii Lipova, este o echipă bună, lucrată, care joacă fotbal. Și noi asta dorim, să ne bucurăm de fotbal, să facem un rezultat pozitiv acasă pentru a avea de ce să mergem în retur la Arad.”

Partida tur dintre Măgura Cisnădie și Șoimii Lipova va avea loc în această sâmbătă, de la ora 18, pe stadionul formației sibiene, iar returul se va disputa peste o săptămână, pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic.

 

 









3 comentarii

  1. Felicitari celor din Cisnadie . Voi nu sunteti plini de aburi cum sunt cei din Selimber. Pentru asta meritati felicitari.

    0
    0
  2. Ar fi cazul ca Judetul Arad sa aiba o formatie in liga a doua. Lipova ar merita promovarea, si ar fi si un imbold sa isi termine Arena ..cit mai repede. Cu parere de rau, nu sint in Arad sambata ( in Sanicolaul Mic meciul se poate vedea…-si- din afara arenei) , as fi fericit ca TV Arad sa dea meciul, in direct. Inchei cu vechea urare lipoveana : Licuri Licura / Lupta Soimii Lipova !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button