„Galben-albastre” de bronz pentru al treilea an consecutiv: FCC Baschet UAV Arad – Olimpia CSU Braşov 87-73


Conform așteptărilor, FCC Baschet UAV Arad a avut nevoie de doar două meciuri să tranșeze lupta pentru medaliile de bronz ale Ligii Naționale de Baschet Feminin. Momentul psihologic al finalei mici cu CSU Olimpia Braşov s-a consumat aseară, când „galben-albastrele” s-au impus după prelungiri, cu 90-80, pentru ca astăzi lucrurile să fie ceva mai simple: 87-73 (11-18, 26-11, 25-29, 25-15).

Ca și joc, după efortul impresionant depus de fetele de pe Mureș și cele de sub Tâmpa, ne aşteptam ca azi spectacolul să lipsească. În special brașovencele ridicau semne de întrebare privind resursele fizice, cu atât mai mult cu cât au un prim „5” şi…cam atât.

Dar, socotelile nu au fost prea corecte , cel puțin în startul meciului. Oaspetele au avut o şarjă ofenisvă deosebită în primul sfert, atunci când au început cu un 6-0 şi au încheiat cu un avans de 7 lungimi. Doar că de data aceasta, din trupa lui Dan Calancea doar Pesovic mai părea capabilă să ţină un ritm alert. Iar cum cu o floare nu se face primăvară, trupa transilvăneană a cedat teren metru cu metru și a încheiat în genunchi sfertul 2. Un sfert în care defensiva lui Bogdan Bulj nu a mai greşit inutil, iar Hadzovic, Beadle &Co. au repus jocul pe un făgaş normal.

Ultimele zvâcniri ale oaspetelor au  venit în sfertul 3. Dickey a luat „taurul de coarne” și le-a mai dat ceva emoţii gazdelor. De altfel, înaintea ultimelor 10 minute Braşovul încă spera, având de recuperat doar 4 puncte. O iluzie, în realitate, căci jocul oaspetelor a fost destul de răsfirat, pe când „galben-albastrele” au fost destul de pragmatice în fața unui adversar care depusese armele.

Alături de Hadzovic şi Beadle, şarjele ofensive ale ultimului mitan le-au avut în prim plan pe Armanu, Akathiotou sau Fodor şi finalul a fost unul simplu. În ultimele 5 minute, banca arădeană și sponsorii din spatele ei, sărbătoreau deja un loc 3 care pentru FCC Baschet UAV e maximum ce se putea obține în compania echipelor din Sfântu Gheorghe și Satu Mare, alimentate cu bani serioși în special de la bugetele locale.

Așadar, Aradul își păstrează bronzul pentru al treilea sezon la rând și,  beneficiind în premieră și de sprijinul Universrității Aurel Vlaicu Arad, își poate face o strategie ceva îndrăzneață. Însă, limitele le vor fixa autoritățile locale și posibilii noi finanțatori.

Formații:

Arad: Hadzovic 19, Beadle 19, Fodor 12 (2×3), Akathiotou 11, Poole 10, Armanu 9 (3×3), Ardelean 5 (1×3), Nagy 2.

Braşov: Dickey 29 (3×3), Pesovic 18, Hab 12, Nan 9, Corda 3 (1×3), McDonald 2.

Adrian Creța

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.