Fotbal judetean

„Celeștii” au trebuit să se mulțumească cu locul 2, fosta campioană e penultima: CS Socodor – Victoria Zăbrani 4-1





Băieții lui Tibor Darasz au fost cei care au ținut viu campionatul până în ultima etapă, însă la final au trebuit să se mulțumească cu un loc 2 istoric la nivel de județ, dar care nu se premiează. În ultimul meci al sezonului, CS Socodor nu i-a dat nicio șansă campioanei ediției precedente de campionat, care, însă, s-a prezentat lângă frontieră cu al treilea portar din lot, Mădălin Boltag și acest lucru avea să-și pună amprenta pe configurația tabelei.

Dominarea teritorială a gazdelor s-a concretizat după aproape o jumătate de oră de joc. Mai precis, în minutul 28, Moldovan a centrat din dreapta, iar Pirtea a înscris dintre fundașii adverși pentru 1-0. Peste 9 minute, Zăbraniul a avut o șansă bună de egalare, dar Goldiș a repins in extremis „capul” lui Pașcu. Lucrurile aveau să se clarifice în ultimele 5 minute ale primului act, când Socodorul s-a dus la 3-0. Mai întâi, Boltag l-a faultat pe Moldovan în careu, după ce ratase intercepția și același tânăr fotbalist al amfitrionilor a marcat din penalty. Scorul de neprezentare s-a conturat cu 3 minute înainte de odihnă, când Țoca a înscris după o bâlbâială a fundașilor Victoriei.

Zăbraniul a revenit ceva montată de la cabine, dar finalizarea lui Ghergar a fost respinsă de pe linia porții de Gherheș. Apoi, ocazia lui Pirtea (șut din 6 metri peste) a anunțat golul cu numărul patru al celor de la Socodor. Pe o contră, Faur i-a așezat balonul lui Șulea, care a făcut „pokerul” în contul formației sale (min. 54). Scorul final avea să fie stabilit după o oră de joc, când Ghergar a transformat cu un șut la vinclu o lovitură liberă de la 20 de metri. Deși au mai fost situații de poartă de ambele părți, tabela nu s-a mai modificat: 4-1.

Crișan: „Le-am spus băieților că trebuie să ne bucurăm că am câștigat locul 2, chiar dacă în relaitate am pierdut locul 1”

Așadar, CS Socodor ia în premieră titlul de vicecampioană județeană și se anunță una dintre forțe pentru campionatul ce va începe în toamnă. „Era foarte important să repornim fotbalul, majoritatea conducătorilor au fost de acord cu acest lucru, chiar dacă condițiile au fost destul de grele. După o pauză de un an și jumătate să joci meciuri oficiale din 3 în 3 zile, fără să ai parte de recuperare după efort, fără vitamizare, nu a fost tocmai simplu. Noi am avut un lot destul de bun și numeros, format din 26 de jucători, dar chiar și așa în două-trei meciuri am avut mici probleme în alcătuirea primei echipe, pentru că fizic au cedat mai mulți jucători. Mai mult, după un meci intens cu Curticiul, câștigat cu 2-1, am mers miercuri la Șimand și am fost de nerecunoscut. Una peste alta, noi suntem mulțumiți cu locul 2, este o onoare pentru noi, felicit antrenorul și jucătorii. Suntem un pic dezamăgiți că am venit de sus în jos, poate dacă era invers astăzi ne bucuram mai tare de locul 2. Le-am spus băieților că trebuie să ne bucurăm că am câștigat locul 2, chiar dacă în relaitate am pierdut locul 1”, a declarat Petrică Crișan, președintele celor de la  ACS Socodor.

Bădău: „Poate sunt ceva polițe plătite de jucători către antrenor”

 

Până la urmă, din campioană a sezonului trecut, Zăbraniul a trebuit să se mulțumească cu poziția a 7-a, penultima în clasament. „La început, sistemul a fost ok, dar apoi, după ce Federația a cerut campioana până pe 8 mai, programarea meciruilor la 3-4 zile ne-a at peste cap. A început să apară oboseala, accidentările și asta s-a văzut în rezultate. Cu testările a fost bine, ne-am descurcat, dar accidentările ne-au condus la rezultatele care s-au văzut. Jocul echipei a fost un pic ciudat, cu aproape aceiași jucători ca anul trecut. Atunci am fost locul 1, iar acum nu am reușit mare lucru, nu știu ce să cred. Poate sunt ceva polițe plătite de jucători către antrenor, trebuie să vedem exact ca să știm ce facem mai departe”, a punctat Adrian Bădău, președintele Victoriei Zăbrani

 

Formații:

Socodor: Goldiș – S. Mako (74 Chiș), Gherheș, Țoca, Rafila (46 Todinca) – Șulea, Dema (74 Tulcan) – Moldovan (62 Stanciu), Pirtea, Olariu – Faur (62 Purtan) – Antrenor: Tibor Darasz.

Zăbrani: Boltag – Vasilca, Pașcu, Pîrjol, Topai – Crișan, Apostol (82 Cornean) – Sterciuc, Hodan (57 Zele), Mandache – Ghergar. Antrenor: Dorel Mutică.

Arbitri: Alin Deac – Mihai Stanciu, Călin Mateuț.

Observator AJF: Corneliu Tiulea

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button