Fotbal judetean

Locul 4 se îmbracă în „roșu-negru”, elevii lui Ciba – consumați de meciul sezonului: Unirea Sântana – Victoria Felnac 3-0





Fiindcă era de anticipat ca Șimandul să nu plece neînvinsă de la Curtici, Unirea Sântana și Victoria Felnac au jucat pentru locul 4 în ultima etapă a Turneului de desemnare a campioanei județene. Favorită, Unirea Sântana, în special datorită faptului că a avut rundă liberă miercuri, în timp ce elevii lui Ciba au bătut-o în doar zece oameni pe Păulișana Păuliș. Iar la final, aspectul prospețimii avea să conteze, ca – de altfel – și eliminarea mai mult decât exagerată a lui Renato Ardelean, cu 3 minute înainte de pauză.

Oaspeții parcă au început ceva mai bine, cu situații de poartă pentru Burian și Drîglă, dar cei care au marcat au fost jucătorii în roșu și negru. În minutul 16, pe o degajare, rapidul Sorin Berar a profitat de așezarea proastă în teren a apărării adverse, a scăpat singur cu Rusu și a făcu 1-0. „Centralul” Bîtea a lăsat în general liber jocul, dar când l-a întrerupt pentru faulturi a venit și cu cartonașe pentru jucătorii ambelor echipe. Ardelean a avut ceva de comentat, fără să o facă într-o manieră injurioasă, dar asta nu l-a ferit de două avertismente și eliminare în decurs de două minute (41 și 42).

În startul actului secund, VI-FE a încercat din nou ofensiva și a cerut un penalty la un henț în careu, dar fără succes. De partea cealaltă, juniorul Kozma a fost egoist și a tras pe direcția lui Rusu în loc să-l lase cu poarta goală pe Brrar Cum miercuri au jucat 90 de minute în zece oameni, oaspeții au slăbit ritmul spre final, prilej pentru Unirea să-și facă meciul și mai liniștit. În minutul 76, Marc l-a găsit pe Berar în careu și fotbalistul timișan a făcut 2-0. Când și Băd a declarat forfait și Felnacul a rămas să joace în 9, Sântana a marcat și golul 3, prin Claudiu Popa, dintr-o foarfecă de efect ce l-a păcălit pe Rusu (min. 81).

Nadiu: „Un loc bunicel, deși mereu încerci și vrei mai mult”

Așadar, Sântana ia punctele ce o plasează pe locul 4 în clasament după cele 9 runde ale primăverii în Liga 4-a,. „Victoria de astăzi nu cred că poate fi pusă la îndoială, dar suntem și fair-play și considerăm că eliminarea lor a fost puțin exagerată. De altfel, nici Sântana nu a avut meciuri foarte liniștite cu domnul Bîtea la centru. Obținem un loc 4 bunicel, deși, bineînțeles, mereu încerci și vrei mai mult. De dapt, echipa ne-a surprins și pe noi câștigând primele trei meciuri, după care am revenit cu picioarele pe pământ. Nu ne așteptam să pierdem la Socodor și Șimand, dar aceste două formații chiar au fost surprize plăcute în acest sezon. Curticiul, în schimb, e acolo unde, credem noi, îi este locul, a fost cea mai constantă echipă, deși pe noi ne-a bătut puțin norocos. Asta e, îi felicităm și le urăm baftă la baraj. Noi ne mulțumim cu faptul că din cei 22 de jucători din lotul din acest sezon, 16 sunt din Sântana, Olari sau Caporal Alexa și am dori să continuăm cu toți și sezonul viitor. Apoi, am jucat mai mereu cu câte 3-4 juniori U21 în echipa de start și vorbim tot de tineri crescuți de noi. Au fost și aceste meciuri din 3 în 3 zile ce ne-au uzat, ținând cont că majoritatea jucătorilor noștri au un loc de muncă în afara fotbalului. Urmează să ne întâlnim cu domnul primar Tomuța, cu antrenorul și jucătorii și să începem să lucrăm pentru sezonul următor. Dacă primăria din Sântana va aloca fonduri, putem face baza de la Caporal Alexa bună de joc pentru Liga 4-a până în luna august când ar trebui să înceapă noul campionat”, ne-a declarat Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal de la Unirea Sântana.

Ciba: „Era greu să mai scoatem ceva cu Sântana după ce am făcut meciul sezonului cu Păulișul”

Victoria Felnac a început modest sezonul, dar și-a revenit pe parcurs și chiar se poate lăuda cu faptul că a fost egala campioanei Curtici, în condițiile în care a jucat și atunci în zece oameni timp de o repriză. „Eram conștient că după meciul de sacrificiu, ce m-a impresionat și pe mine, contra celor de la Păuliș nu vom putea fi foarte proaspeți împotriva unei echipe ce s-a pregătit o săptămână să joace contra noastră. Și, totuși, am început bine, am stat bine în teren, doar că domnul Bîtea a ținut să iasă în evidență cu acea eliminare total aiurea din finalul primei reprize. Chiar și așa, nu ne-am descurajat, am continuat să jucăm și dacă am fi primit penalty la 1-0 pentru ei poate altfel s-ar fi jucat apoi. Pe final am rămas chiar în 9 și era clar că vom pierde. Păcat, ne-am fi dorit acest loc 4, doar că nu a fost să fie mai ales după ce am făcut, zic eu, meciul campionatului contra celor de la Păuliș. Pentru mine e clar că am bazele pe care pot clădi echipa de anul viitor, probabil cu mici modificări, însă știu că am băieți de caracter și valoroși pentru acest nivel. Aș vrea să-i mai mulțumesc odată domnului primar Malița și Consiliului Local că au făcut eforturi să ne putem întoarce în iarbă, dar și conducerii clubului pentru întreg sprijinul acordat”, a punctat și Lucian Ciba, tehnicianul lui VI-FE.

Formații:

Sântana: Csurka – Paven, Cernat, Politic, Peia – Bodea, Olteanu – S. Berar (83 Bătrân), F. Ardelean (63 Kozma), D. Marc – Cl. Popa. Antrenor: Mihai Roșca.

Felnac: Rusu – P. Bogdan, Șiclovan, Istin (41 Măgulean), Edu (68 Corbei) – R. Ardelean, Doboș, Sîrbu, Drîglă – Pasăre, Burian (56 Băd). Antrenor: Lucian Ciba

Arbitri: Radu Bîtea – Cătălin Iova, Andreea Șușcă.

Observator AJF: Andras Mako

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button