Arhivă articole

„Grănicerii” sunt noii campioni ai județului Arad: Frontiera Curtici – Șoimii Șimand 4-1Conducerea AJF Arad și medaliile de campioni județeni au ajuns la Graniță în această dimineață, acolo unde juca marea favorită a sezonului de primăvară, Frontiera Curtici. Dar ca să fie siguri de prima poziție în clasament, trupa lui Radu Anca trebuia să o bată pe Șoimii Șimand, poate marea surpriză a primăverii în fotbalul județean, care ieșise din cărțile primului loc doar după intermediara de miercuri, după remiza internă cu Socodorul, adică cealaltă echipă ce mai avea șanse matematice la titlu.

Chiar dacă nu au încă o strategie în eventualitatea promovării în Liga 3-a, curticenii au fost extrem de conectați la miza confruntării și până în minutul 25 au avut trei ocazii importante și un gol. Alin Mihai a lovit bara, cu capul, după centrarea lui Buzgău și tot fostul căpitan al UTA-ei a deschis tabela după 14 minute de joc. Buzgău l-a păcălit pe portarul Matiș, care l-a faultat în careu și Herțeg a arătat fără ezitare punctul cu var. Gligor a bătut în stânga portarului și tabela se modifica foarte repede. Gazdele au rămas sus în teren, au recuperat destule baloane în jumătatea adversă, iar Matiș avea să evite golul doi la lovitura liberă bătută la vinclu de Avrămuțiu, iar Petcuț a mai lovit odată bara tot după o lovitură cu capul.

Șimăndanii au încercat să joace și ei, au pus mingea jos, doar că s-au lovit ca de un zid de experimentata apărare a Frontierei. Gazdele au controlat tactic tot restul mitanului, dar ceva evenimente au mai fost doar în ultimele 5 minute. Avrămuțiu a șutat în două rânduri de la marginea careului, o dată de puțin peste poartă, iar apoi pe direcția lui Matiș, în timp ce Malița putea profita de greșeala lui Huțanu dacă Buzgău nu ar fi intervenit la sacrificiu la marginea careului lui Mucha. 1-0, scor la pauză.

Ioan Ruska (în spatele gardului pentru o suspendare) și Jany Ruska au jucat și cartea Gheorghieș pentru o formulă ceva mai ofensivă, dar tot „grănicerii” s-au văzut mai mult în atac. Ba, mai mult, în minutul 54, au găsit golul liniștii. Raul Petcuț a centrat din dreapta, iar Alin Mihai a profitat de ieșirea greșită a lui Matiș și a trimis cu capul în plasă. Șase minute mai târziu, puternicul vârf al Frontierei a făcut „dubla” profitând de o nouă centrare din bandă. De această dată a pasat pe jos Buzgău, iar Mihai a trimis cu latul în plasă, la colțul scurt.

Așadar, după o oră de joc, Curticiul rezolvase meciul și devenea noua campioană județeană, dar șirul golurilor a continuat. În minutul 66, Vereș a centrat din stânga, Mihai a tras în blocaj, dar mingea a ajuns la Petcuț care a trimis cu latul pe colțul lung: bară-gol. Dar, Șimandul nu a depus cu totul armele și a pus număr la casă în minutul 70. Atunci Roza a finalizat din apropiere, Mucha a respins doar până la C. Morariu, care, din 5 metri, a trimis cu latul în plasă.

Dar, problema învingătoarei nu s-a pus deloc, ba chiar scorul putea fi și mai mare, dacă Petcuț nu ar fi pasa slab pentru Avrămuțiu, iar Gurban nu ar fi tras puternic peste poartă din centrul careului. Și nou-intratul Aslău a finalizat telefonat, astfel că tabela a rămas fixată la 4-1.

Așadar, Curticiul termină pe primul loc „Turneul de Desemnare a Campioanei Județene” cu 19 puncte, la două lungimi de undă peste vicecampioana Socodor și trei față de ACB Ineu.

Formații: 

Curtici: Mucha – Huțanu, Calvin, A. Gligor, Vereș (71 Morar) – Hanc (63 Gurban), Coșa – R. Petcuț (83 Aslău), Avrămuțiu, Buzgău (83 Ciupuligă) – Al. Mihai. Antrenor: Radu Anca

Șimand: Matiș – Ujoc, Engelhardt, I. Ruska, D. Morariu – Sechel, C. Caba (46 C. Morariu), Roza, R. Varga (63 Dodu) – Malița (46 Gheorghieș), I. Rus (63 Cordoș). Antrenor: Ioan Ruska

Arbitri: Dorinel Herțeg – Florin Vesa, Denis Calnacov.

Observator AJF: Leontin Buda

Va avea Curticiul adversar la primul baraj?

Cum termenul limită în care AJF-urile trebuie să-și anunțe campioana din 2021 expiră în această noapte, 8 mai, FRF a decis să efectueze tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor de baraj din prima etapă în ziua de duminică, 9 mai, de la ora 10:00, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Jocurile de baraj dintre campioanele din Liga 4 au loc la data de 12 mai. Nu toate campioanele din Liga 4 vor juca, fiindcă sunt insuficiente pentru a rezulta atâtea meciuri din care să reiasă 21 de calificate. Doar 24 de județe au organizat competiție în condițiile impuse de FRF. Așa se face că, în urma tragerii la sorți ce va avea loc în 9 mai, 18 din cele 24 de campioane vor merge automat în barajul al doilea, iar șase vor fi nevoite să joace pentru calificare. Rămâne de văzut dacă Curticiul va avea ghinionul să mai joace un meci la 4 zile după confruntarea de azi, ritmul fiind infernal pentru experimentata formație a lui Radu Anca.

Ulterior, în 13 mai, FRF organizează o nouă tragere la sorți, pentru stabilirea partidelor de baraj din a doua etapă, dintre echipele din Liga a 4-a și cele mai slabe din Liga 3. Acest baraj se joacă, de această dată, în dublă manșă, în datele de 16 și 23 mai.

2
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.