UTA Arad

Balint a dat cu subsemnatul în fața fanilor după eșecul cu UTA-ei cu Poli Iași: „Sunt lucruri pe care și eu încerc să le înțeleg, dar vă spun că această echipă va rămâne 100% în Liga I”



UTA-ei și suporterilor săi nu le este scris în stele să aibă liniște la revenirea în Liga I. Arădenii sunt paradoxul fotbalului european cu victorii pe terenuri străine și eșecuri pe teren propriu, iar scenariul se păstrează și pe finalul sezonului, când lupta pentru supraviețuire este cruntă. Numai cine nu a vrut a plecat cu mâna goală de pe arena „Francisc  Neuman” în acest sezon, iar Poli Iași, ultima clasată înainte de etapa a 7-a a play-outului, chiar își juca ultima șansă la agățarea in extremis a unui loc de baraj și, deci, avea nevoie de puncte ca de aer.

Le-au luat la Arad în momentul în care suflarea „roș-albă” spera să scape și de emoții, iar de aici și frustrarea fanilor care au ajuns la stadion la puține minute după ultimul fluier al confruntării încheiate cu scorul de 2-1 în favoarea moldovenilor. Același lucru s-a întâmplat și după eșecul din Sâmbata Mare cu Chindia (0-1), dar atunci nu au stat mult dincolo de gard și au apucat să aibă scurte dialoguri cu o parte dintre fotbaliștii „Bătrânei Doamne”. De această dată, însă, în mijlocul celor aproximativ 50 de susținători nemulțumiți a ieșit antrenorul Laszlo Balint, însoțit de team-managerul Dorin Stana.

Acesta din urmă chiar i-a înformat pe suporteri că Balint e ca și înțeles cu conducerea clubului pentru prelungirea contractului, în timp ce tehnicianul a încercat să calmeze spiritele. Au fost suporteri care au susținut că a pierdut vestiarul și i-au cerut să renunțe imediat la câțiva dintre jucătorii săi. „Sunt lucruri pe care și eu încerc să le înțeleg și eu sunt într-un proces de dezvoltare personală, la fel ca și clubul. Nu e important Balint, nu e important Stana, X sau Y, important e ca acest club să aibă continuitate la nivel de Liga 1. Iar apoi se vor putea regla foarte multe lucruri, pentru că este o perioadă de pregătire normală, de cinci săptămâni, cu meciuri amicale, se pot face toți pașii necesari, indiferent de cine va fi antrenor la vară. Eu ce pot să spun e că această echipă, indiferent cine va fi în teren, va rămâne 100% în Liga 1. Sunt lucruri pe care le gestionez, s-au vorbit tot felul de lucruri. S-a spus că nu stăpânesc vestiarul, dar s-a văzut la meciul cu Astra că suntem toți uniți. Se întâmplă și lucruri precum cel de astăzi, poate e mentalitatea românească, nu știu. Sunt anumite lucruri, există niște prime importante care se pot lua la sfârșitul campionatului, în funcție de locul pe care îl ocupăm”, le-a transmis, printre altele, antrenorul echipei arădene celor aflați în fața arenei „Francisc Neuman”.

Totodată, Gyuszi Balint și-a apărat jucătorii, inclusiv pe Adi Petre, care a intrat în colimatorul fanilor după o nouă ratare mare în Liga 1. „Aceștia suntem și aceștia trebuie să fim până la finalul campionatului. Petre este jucător sub vârstă, noi la momentul acesta avem trei jucători sub vârstă. Trebuie să încep cu doi și să termin cu unul, dacă îl schimb pe unul cu un senior, trebuie să am dublură pentru celălalt. Astăzi l-am băgat pe Petre pentru că Denis Rusu era puțin ieșit din joc. Al patrulea junior în momentul acesta este Negoescu, un copil de 2003. Nu mai am soluții din acest punct de vedere”, le-a mai mărturisit antrenorul arădean fanilor.

S-a filozofat destul de mult pe marginea chestiunilor legate de tactică, Balint a ascultat din respect pe toată lumea, iar la final a revenit la vestiare în aplauzele, e drept ceva mai subțiri ca altădată, ale fanilor utiști.

După runda din acest weekend, UTA a fost întrecută în clasament și de Gaz Metan Mediaș și ocupă acum locul 10, la 4 puncte peste Astra, formație aflată pe loc de baraj după succesul Viitorului cu FC Argeș. Iar dacă Voluntari trece de Chindia mâine, prezența la baraj e la doar două lungimi de undă distanță.









28 comentarii

  1. Ce ai vrea să mai reglezi, Gyuzsi, când echipa antrenată de tine un sezon incă n-are niște trasee, un stil de joc propriu, personalitate, incisivitate și orgoliu?
    Du-te matale și invață meseria asta așa cum trebuie la un club din liga a doua și revino când te simți pregătit, este clar că prima ligă incă este o pălărie mult prea mare pentru tine.
    Petre să arate caracter și să ne lase, U sau Petrolul cred că ar fi bucuroase să-l semneze, să le mai mănânce și ălora nervii marea vedetă.
    Meszar, in cazul in care nu pierdem barajul adu un ANTRENOR, altfel ne vom chinui și sezonul viitor lafel.

    0
    0
    1. Da😀Adu Meszar antrenor dar te rog păstrează actualul lot,cel puțin până la iarnă,apoi nu schimbam multa că nu avem bani de transferuri dar investim într-un nou antrenor, Mourinho,că poate îl dau afară și cei de la Roma în iarna și îl luăm noi,că avem de toate,mai puțin antrenor și suntem un club de tradiție din Europa care vrea performanțe de azi pe mâine cu 0 investiții…

      0
      0
  2. Un antrenor bun isi pune amprenta asupra jocului echipei dupa 6 luni de antrenamente si jocuri ! Balint daca ai minim bun simt si putina onoare si demnitate PLEACA !!! Si daca iti vor prelungi contractul conducatorii UT-ei , cu suporterii in tribune nu ai nicio sansa!!! Aradenii cunosc fotbal mult mai mult decat iti imaginezi.

    0
    0
    1. Daca ar antrena Gogu Steriade, scund cu portarii sa fie Fanica Patraulea si preparator fizic Trandafir , altfel ar juca echipa !

      0
      0
  3. O echipa bunicica în zi slabă face X. În nici un caz nu se apropie de 0-3 în câteva minute. !! Nu poți intra in sezon nou cu asemeni oscilații. FRF ,daca poate ,ar impune și trei juniori în teren. Să stai și 45 de minute cu doi e mult. Ganditi-va cat sunt de lungi 3 minute prelungire, și poți egala !! La Rusu care nu a terminat cu jocurile slabe mergea din timp Bustea. Are un sac de fotbal peste junior. Iată cum alții îi lasă 5 minute și mai scot puncte !

    0
    0
    1. Ajax a pierdut cu Roma calificarea în semifinalele Europa ligue cu 6 juniori u21,din păcate mulți faceți presiuni inutile sau cu dedicație…
      Ce vreți voi sa vedeți de la unii jucători care nu pot mai mult,cu buget mediocru vrem minuni,am spus și în iarna și o repet și acum,sita cerne,oricât ar greși Balint sunt ferm convins că acest om este profesionist și dedicat clubului dar trebuie răbdare,in iarnă să făcut un triaj, la fel se va face in vară,mulți reacționăm la cald sau ghidați de anumite interese dar cel mai important lucru e acela că UTA Arad a revenit la nivelul primei ligi,nu vom retrograda,unii care sunt abonați la comentarii ar trebui sa reflecte la anumite vorbe, UTA nu este perfectă dar nici marionetă,cum încearcă unii sa o transforme…

      0
      0
  4. Mezsar să nu te pună dracu să îi prelungesti contractu că jar mănînci afara cu balint cu apostu.auzi el garantează ce garantează că ajungem în b

    0
    0
    1. Totusi, Meszar ce functie ocupa la UTA ? Presedinte nu-i, patron nu-i, administrator nu-i, secretar general nu-i, organizator de competitii nu-i, finantator nu-i, sponsor nu-i.Dar oare ce-o fi ?????????

      0
      0
      1. El e ,,tata” Utei!!! Dacă nu era el acum vorbeai de UTA doar la timpul trecut!! Intelegi acum cine e Meszar?

        0
        0
  5. Subscriu@Speranta
    „Unii jucatorii ai UTA-ei au anumite calitati motrice, printre care viteza…Vali Buhaceanu,Albert Voinea,Adrian Petre…daca ar fi titulari si am juca ce stim mai bine (contraatacul) nu am mai cunoaste infrangerea!
    Cu ei titulari, daca am avea 10 contraatacuri,tot am inscrie de 3 ori!
    Sa ai in lot jucatori dinamici si sa preferi sa joci cu jucatorii lenti, iti meriti soarta…
    Cel care pregateste echipa si stabileste cine joaca, este singurul vinovat!
    Daca facem 4 puncte din ultimele doua meciuri, VA FI BINE …dar in editia urmatoare, avem nevoie de ANTRENOR EXPERIMENTAT!
    HAI UTA!”

    0
    0
  6. Va salut pe toti UT-isti cu respect,suntem cu totii suparati mai ales eu deoarece urmatoarele zile pt mine sunt un calvar toti colegii mei vor rade de mine si de
    echipa mea UTA( nr de la masina este SB-…-UTA,parola de la calculatorul de la servici cuprinde si UTA numai UTA in capul meu.E greu e foarte greu, pentru mine si mie rusine de ceia ce se intampla cu echipa mea de suflet.Nu stiu ce sa mai cred in deplasare avem o echipa de barbati adevarati ,acasa echipa se transforma intr-o echipa FEMENINA cu joc lent nebarbatesc.Baieti ridicativa moralul si bateti gazul nu ii lasati sa miste in teren luatii din primul minut tare sa prinda respect de voi, nu ii lasati sa joace si ganditiva ca jucati in deplasare si nu acasa.HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
    1. E mai greu acasă că trebuie să construiască ,ceea ce Balint nu știe să-i învețe ,afara joaca huța-țuța cu mingiuța !

      0
      0
    2. nu are de ce sa iti fie rusine la arad s a inventat fotbalul in romania e un sezon de revenire un liga 1 lipseste valoarea experienta inca suntem nou promovati dar imca o data indiferent.de.cum joaca uta poti fi mandru de.sigla ei si de ce imseamna uta eu port masca cu uta peste tot in lume si nu mi e rusine

      0
      0
  7. Nu mai dați vina pe Balint, daca nu era el la echipa, Uta nu avea nici jumatate din puncte, Uta nu va retrograda, Balint trebuie lăsat sa aibă liniște… Duceți voi jucători mai buni dacă va credeți președinți de club… Adevărat ca Petre e pe lângă dar astea sunt soluțiile și ăștia sunt jucătorii. Forță Uta

    0
    0
  8. In Astra-UTA, am vazut o frumoasa pasa filtranta, Roger pentru golul lui Miculescu, azi am revenit doar la pasele laterale.
    Daca nu exista relatii de joc, nu ai atac pozitional eficient, de ce nu jucam DOAR pe cartea coontraatacului?

    0
    0
  9. De ce nu îi dai o șansă lui Negoescu? Ce dacă are doar 18 ani? Haaland sau Mbappe la 18 ani erau deja staruri! Donaruma la fel! Pt ce l-ati adus pe Mociu dacă nu îi dati o șansă! Că Iacob de cand a fost in vizită la națională parcă nu mai e asa sigur! Joci cu Mociu si atunci mai joci ori cu Miculescu ori cu Rusu, si pe parcursul meciului poti să schimbi unul! Dar deși la ,,dezbaterea” cu fanii ai negat, se stie că sau format bisericuțe, echipa nu e deloc unită, iar tu ai scăpat frâiele! Trebuie să pleci , nu există altă soluție, esti un antrenor slab pt prima ligă, Tărlungeni sau Metaloglobus ți-se potriveste mai bine! Vorbesti bine, mă rog…cursiv, dar deja te-am fumat, esti principala verigă slabă alaturi de tot staful de mitici!

    0
    0
  10. am spus si o mai spun de ce nu se aduce un director tehnic gen DOMIDE sau altul dar aradean sau ma rog care stie ce inseamna UTA ca jucatorilor ii doare in cot de uta si suporteri ei

    0
    0
    1. Mai Miki ce varsta are Domide ? Ce Dumnezeu ne intoarcem in anii 70-80 . Las-o naibii. Tot respectul pt nea Domide dar …..a trecut vremea cand mai putea da sfaturi. Trezeste-te Miki

      0
      0
  11. Balint a facut multe greseli de-a lungul acestui sezon. Si astazi au fost cateva. Dar spre apararea lui spun ca si atacanti nostri sunt de toata pleasna. In acest meci am dus mult mai multe mingi in careul advers si unele pase chiar au fost ce trebuie. Din pacate atacanti nostri sunt ca niste balerine dezorientate. Ce a facut Petre la aceea faza a fost o incununare a tot acest retur dezastros pentru el.

    0
    0
  12. Mai conteaza si cum te salvezi de la retrogradare omule,toate ciurucurile de echipe ne-au batut acasa,echipe neplatite,cu secunzi pe banca,echipe venite in plimbare,chiar nu mai ai nici o urma de bun simt sa ne lasi naibii in pace?In playoff ne-ai omorat,acum povestea se repeta.Iar vrei sa tremuram la meciul cu Voluntari sa ne duci iar la o confruntare pe viata si pe moarte si mai apoi la baraj?Bine ca macar nu mai putem retrograda direct.

    0
    0
  13. Lăsați oameni sa își facă treaba vin niște huligani sa ceara explicați care inafara sa sa cânte și sa se bata habar nu au de fotbal. Asa ca lăsați echipa și staful sa își facă treaba. Acum ati fi vrut sa luam și campionatul??? Va garantez ca daca pleacă balanta de la uta o luam de la capăt din liga 4

    0
    0
  14. Sper ca, in ceasul al 12-lea ,urmatorul meci cu Gaz Metan, baietii sa se trezeasca odata si sa catige ca, altfel sa vezi ce emotii mari o sa fie ultimul meci cu Voluntari !!! Sper sa nu se ajunga acolo la baraj ca, cu oricine ai juca, nu se stie niciodata, fotbalul este imprevizibil !!! TREZITI- VA !!! FORTA UTA !!!

    0
    0
    1. Vise Nelule! Pai nu s-a trezit in 37 de meciuri, cum crezi ca asta s-ar putea intampla. E ori indaratnic, ori limitat, ori amandoua. De exemplu la meciul cu Astra toti am remarcat randamentul lui Miculescu in centru, servit de Roger pe centru sau Bustea de pe flanc. Bustea a pus mingea pe capul lui Erico. Dar in meciul urmator il trage pe Miculescu in spate, pe banda si il lasa pe Bustea pe banca. Parca are amnezie selectiva si idei putine, dar fixe.

      0
      0
  15. O sa pierdem si cu Gazul. Apoi va fi care pe care cu Voluntari. Apoi daca i se prelungeste contractul lui Balint, jumatate de echipa va pleca. Ca la UTA stau pe loc sau regreseaza. Rapid si Craiuva lui Mititelu promoveaza si vor sa se intareasca. Chindia, Gaz Metan, Clinceni, Sepsi si Botosani sant alte destinatii pentru jucatorii de prima liga ai UT-ei. Echipe serioase cu antrenori priceputi. Ramanem cu Iacob, Ilie, Melinte, Rosu si Ciprian Rus. Si la anul o luam de la capat, ca s=a schimbat echipa, ca trebuie timp pentru integrare si crearea relatiilor de joc, ca sa fim barbati, sa uitam multimea de meciuri pierdute si din uitare in uitare ne mananca liga 2. Si noi, suporterii, chiar nu avem nici o vina pentru incompetentii care conduc UTA.

    0
    0
    1. Chiar ca esti buimac, vai de capul tau. Tu sti deja ca pierdem cu Gazul, asa cum probabil ai stiut ca pierdem si la Astra (etapa trecuta). Auzi tu Chindia, Gaz Metan, Clinceni, Sepsi si Botosani echipe seriose si cu antrenori seriosi… Chindia anul trecut juca baraj de ramanere in liga 1 (in conditiile in care a terminat pe ultimul loc), Gazul, in ciuda anilor jucati in liga 1 nu stiu cu ce e mai buna ca UTA acum. Sepsi, verifica te rog salariile si achizitiile si apoi mai incearca sa o compari cu UTA, in timp ce la Botosani antreneaza un om care nu stiu daca are jumatate din numarul meciurilor antrenate de Balint, deci „plin” de experienta (ca tot vad ca asta e problema la UTA, lipsei experientei lui Balint).
      Deci daca astea sunt echipele serioase din Romania ce sa mai zic… chiar te pricepi la fotbal.
      Si inca ceva… incompetentii astia care conduc clubul, l-au luat din liga 4 a si l-au dus in liga 1, iar in primul an de liga 1 suntem aproape de salvare chiar si fara a juca un baraj, dar na acum iertatii si voi ca nu ne-au dus intr-o semifinala de Ch Lg, asta e… ce sa faci, poate castigam Ch Lg anul care vine.

      0
      0
  16. Haideti domnu Balint s- o spunem pa aia dreapta , ca de un an de zile pacaliti fotbalul, v-ati furat singur caciula invocand tot felul de motive , echipa nejucand nimic . Zici ca jucatorii sunt toti in depresie , cred ca si ei sunt satui de atatea infrangeri, i-ati innebunit pe toti. Numai cine n-a vrut n-a plecat cu puncte de la Arad. A ajuns UTA mama ranitilor. Parca vad ca ne-o trage si Gazu acasa etapa viitoare si atunci sa vezi meciu dracului la Voluntari.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button