Fotbal feminin

„Leoiacele” se confirmă stăpânele vestului: Fortuna Becicherecu Mic – AC Piroș Security 1-3





AC Piroș Security a devenit o „bestia nera” pentru rivalele din Vest de la Becicherecu Mic, învingându-le pentru a patra oară în acest sezon. După cele trei succese de la Sânnicolau Mic (două în campionat) și unul în Cupă), „leoaicele” le-au învins pe timișence și pe terenul lor, cu 3-1.

Arădencele au dominat tactic disputa, au avut și destule situații de poartă, dar scorul l-au deblocat de abia cu un minut înainte de pauză. Balaș a pasat filtrant, Olariu a scăpat spre poartă și a bătut-o pe Pavel.

Gazdele au început mai bine actul secund, au avut și o bară, dar treptat trupa de pe Mureș a absorbit dominarea adversă. Scorul de 0-1 a rezistat până în minutul 80, când Sucilă a scăpat în stânga, a pasat în fața porții, de unde Balaș a îndeplinit formalitatea pentru 0-2. Heisu a reaprins speranțele Fortunei cu un euro-gol de la 28 de metri, însă lucrurile au reintrat rapid în normalitate pentru „roș-albe”. Răduc a verticalizat spre Olariu, care a înscris pentru 1-3 cu un șut pe jos în dreapta portarului.

Cum Heniu Prundu Bârgăului a bătut la Galați (3-0) se pare că vom avea o luptă în doi pentru titlul de vicecampioană. „Într-adevăr, ne bucurăm că suntem implicați în această bătălie pentru poziția secundă, una onorantă pentru campionatul nostru, dominat foarte clar de Olimpia Cluj. Fără să fiu acuzat lipsă de modestie, eu zic că am meritat victoria de azi după aspectul jocului și numărul ocaziilor. E adevărat, a fost un moment psihologic la bara lor din debutul reprizei a doua, dar apoi nu am mai riscat mare lucru și pe final am ținut sub control situația cu alte două goluri. Am și avut absențe importante, pe Bozian și Voinea, prima a fost suspendată, iar Mariana nu s-a prezentat la meci, nu știm de ce. Ne concentrăm pe meciul de Cupă de la Constanța, de miercuri, vom încerca să ajungem în finala de la Arad, iar apoi avem o deplasare grea la Odorhei”, a spus Dan Cuedan, antrenorul celor de la Piroș Security.

Lângă echipă la Becicherecu s-a aflat și președintele clubului. „A fost un meci al orgoliilor, e clar că fetele de la Becicherecu Mic își doreau revanșa, dar am demonstrat încă odată că suntem mai buni decât ele. Le felicit pe fetel noastre, acum trebuie să ne recuperăm rapid pentru meciul de Cupă, de la Constanța. E o deplasare lungă pe care vrem să o câștigăm și să ne apropiem mai mult de finala competiției, cu atât mai mult cu cât ea se va juca la Arad. Clubul nostru a câștigat bătălia pentru organizarea acestui meci în fața altor grupări de tradiție din România, sper ca și autoritățile locale să ne sprijine în organizarea acestui eveniment, primul de un asemenea calibru, la Arad”, a puncat și Pavel Piroș.

Formații:

Becicherecu Mic: Pavel – Scurtu, Bistrian, Codrescu, Heisu – Deca, Jivan,  Colesnicenco, Pera – Rognean,  Șodincă. Au mai jucat:  Hațegan, Ienovan, Abrudan. Antrenor: Florin Pădurean

Piroș: Maha – Sucilă, Ancăș, Prisăcari, Marcea – Drăgan, Răduc, Sucilă – Balaș, Olariu, Parlak. Au mai jucat: Sîrbovan, Tomescu. Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitri: Adrian Pal – Marius Matica (ambii din Oradea ), Ludovic Zifceac (Aleșd)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button