Pariuri sportive, gaming și casino

Cum afectează dealerii experiența de cazino?





Atmosfera de la mese și cea din cazino poate fi afectată de modul în care se comportă dealerii? Cu siguranță! Dacă te afli la o masă de joc unde dealerul știe cum să întrețină o atmosferă potrivită, să încurajeze comunicarea dintre jucători menținând un mediu relaxat, distractiv și comunicativ, jucătorii vor rămâne mai mult la masă și se vor simți și mai bine, deci se vor întoarce în cazino.

Scopul dealer-ului

Fișa postului unui dealer de cazino este destul de clară și foarte bine definită. Dacă la sloturi nu există decât rotiri gratuite fără depunere administrate de nimeni, acesta trebuie să se asigure că jocul de la masa la care este așezat funcționează la cel mai înalt nivel, cât mai corect și cu cât mai puține erori posibil. Aceștia au îndatoriri diferite în funcție de jocul pe care îl administrează. Fie trebuie să amestece cărți de joc, să se asigure că roata se învârte, adună zaruri, împart cărți etc. Mai mult decât atât, la fiecare mână câștigătoare, dealer-ul trebuie să plătească toți jucătorii câștigători, dar și să colecteze bani acolo unde jucătorul pierde.

O descriere de job formulată la fel ca în paragraful anterior presupune că în calitate de dealer nu trebuie decât să înveți foarte bine un joc și să te asiguri că jucătorii își primesc banii. Privind atât de superficial, este adevărat. Totuși, job-ul de dealer nu este deloc așa, iar o zi de lucru este mai intensă decât pare a fi.

Atunci când unui viitor dealer i se prezintă fișa postului, nu este trecut nicăieri faptul că jucătorii de la masă vor fi cel mai greu lucru de gestionat într-o zi normală de lucru. Dacă un jucător pierde mai multe mâini la rând, singurul reprezentant al celeilalte tabere este dealerul, iar de acolo pot porni destul de multe tensiuni.

Relația dealer-jucător

De obicei, jucătorii și pariorii sunt conștienți de faptul că jocurile lor preferate nu ar putea fi jucate și nu ar exista fără acești dealeri, deci îi apreciază și îi respectă și sunt conștienți că în acel moment, dealer-ul este la muncă și își face datoria. De cele mai multe ori, relația dintre dealer și jucător este una simplă, cu interacțiuni minime spre deloc. Cu toate acestea, unii dealeri par să aibă succes și să fie mai sociabili reușind să creeze mai repede o conexiune. Iată câteva elemente de caracter care fac dintr-un dealer, unul mult mai bun:

  • Este extrem de abil și știe perfect regulile jocului pe care îl administrează. Nu dă semne de slăbiciune și este sigur pe el pe tot parcursul partidelor.
  • Este echilibrat și răspunde foarte bine la toți stimulii din jurul său. Nu este deranjat de gălăgia din cazino, este atent la jucătorii săi, nu răspunde agresiv provocărilor.
  • Este o persoană foarte carismatică ce știe foarte bine cum să comunice, cum să insereze glume și cum să dojenească atunci când jucătorul pierde o mână
  • Unii dintre cei mai buni dealeri reușesc chiar să reducă tensiunea creată la masă, între jucători sau între el și jucători. O abilitate foarte importantă este cea care îți permite să nu ajungi deloc la tensiuni. Comunicarea foarte bună este mereu de ajutor.

Misconcepții despre dealeri

Jucătorii care nu sunt foarte experimentați tind să confunde dealer-ul cu o reprezentare a dușmanului care își dorește ca ei să piardă cu orice preț. Dealer-ul nu este educat în acest sens. Cazinoul își va recupera oricum banii și va fi pe profit, iar dealerii sunt învățați să fie mai mult prieteni cu jucătorii. Aceștia respectă un set de reguli foarte stricte. În primul rând respectă regulile impuse de administrația cazinoului, iar în al doilea rând, regulile impuse de jocul pe care îl administrează.

Dar de ce sunt dealerii văzuți ca un oponent în timpul unui joc la o masă live? Poate părea stupid, dar simplul gest pe care dealerii îl fac atunci când colectează jetoanele pierdute ale jucătorilor îi fac să pară că sunt dușmanul principal al jucătorului. Dealer-ul colectează monedele pentru cazino și nu pentru propriile interese. Este doar un mesager dintre jucător și cazino, prin intermediul jocului.

Cum să interacționezi cu dealerii?

Chiar dacă vrei sau nu, dealer-ul va interacționa cu tine la masa de joc. El nu este responsabil de rezultatul jocurilor, dar este responsabil de modul în care te simți la masa de joc. Ceea ce ar trebui să faci este să te uiți la dealer ca la o persoană normală pentru că asta este. Dacă vrei să fii respectat la masa de joc, trebuie la rândul tău să respecți dealer-ul.

Chiar dacă tu ai intrat in cazino pentru a cheltui zeci de mii de euro, iar dealer-ul se află în timpul programului, este îmbrăcat la uniformă și este plătit să îți dea cărți, acest lucru nu înseamnă că trebuie tratat cu superioritate.

Tratează dealer-ul ca pe o persoană străină pe care nu o cunoști, cu respect și omenie. 

De ce bacșișul este important?

Cu toate că nu pare a fi un job solicitant, există destul de multă presiune pe umerii unui dealer. Unii jucători nu sunt chiar definiția prieteniei și nici a amabilității, dar dealer-ul este obligat indiferent de circumstanță să meargă la masa de joc pentru a-și face treaba. Imaginează-ți că la masa de joc se așează un individ care nu este tocmai prietenos, vorbește pe un ton amenințător și cu superioritate. 

În acel moment, presiunea care este pusă pe dealer crește cu atât mai mult cu cât un astfel de jucător riscă mai mulți bani. De aceea este important bacșișul. Dealer-ul, ca și omologul său din breasla HoReCa, ospătarul este pus la dispoziția ta pentru a-ți satisface nevoile. Și unul și celălalt merită o atenție. De la ospătar vrei mereu o ciorbă caldă, iar de la dealer vrei o atmosferă plăcută.

Concluzie

Experiența din cazino și mai ales dacă alegi jocurile de masă sunt în mare parte responsabilitatea dealer-ului. Dacă acesta este potrivit pentru acest job și știe cum să mențină o atmosferă plăcută, partidele vor fi mai calitative.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button