Fotbal feminin

Primul meci cu spectatori pe „Francisc Neuman”, finala Cupei României la fotbal feminin? Bîlcea: „L-am interpelat pe ministrul tineretului și sportului”



Relaxarea măsurilor impuse de pandemia de COVID ar putea fi resimțite și în cadrul iubitorilor competițiilor sportive, iar fotbalul e rege în acest sens. Aradul chiar și-a inaugurat arena de 14 milioane de euro în vara anului trecut, dar aceasta a rămas închisă spectatorilor, respectiv fanilor UTA-ei, pe tot parcursul sezonului de Liga 1. Dacă mai câștigă cel puțin trei puncte în play-out și vor scăpa și de disputarea barajului de menținere / promoovare, „roș-albii” vor juca peste 6 zile ultima confruntare oficială în Calea Aurel Vlaicu și o vor face tot fără public în tribune.

Totuși, până la finele stagiunii fotbalistice, sunt șanse ca porțile arenei „Francisc Neuman” să se deschidă, iar Sergiu Bîlcea a făcut și demersuri oficiale în acest sens. ”Am solicitat ca finala Cupei României la Fotbal Feminin, care are loc la Arad în 6 iunie, să se desfășoare cu spectatori și am adresat în acest sens o interpelare ministrului tineretului și sportului, Carol Eduard Novak Carol și ministrului sănătății, Ioana Mihăilă. Le-am cerut de asemenea elaborarea condițiilor speciale care permit accesul publicului pe arena sportivă. Argumentele mele sunt următoarele: după data de 1 iunie vom avea decizii de relaxare, printre care accesul publicului la competițiile sportive; România a decis deja că va permite accesul publicului la jocurile Campionatului European de Fotbal în luna iunie; la Arad avem o arenă sportivă nouă, inaugurată însă fără spectatori. Sper că răspunsul va fi favorabil și că ne vom bucura de noua arenă sportivă, pe care îmi doresc să o integrăm în calendarul evenimentelor naționale”, susține deputatul arădean.

Ce condiții trebuie să îndeplinească spectatorii meciurilor de fotbal?

Tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că în următoarea perioadă vor avea loc meciuri-test în România cu spectatori, la o capacitate de 50%. „Se va crea posibilitatea astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, persoanele care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau  persoanele care prezintă rezultatul unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat” a declarat Arafat.

„Leoaicele”, în cărți pentru a juca finala acasă

Printre formațiile care au șanse să se califice în finala Cupei României la fotbal feminin se află și AC Piroș Securiy Arad. „Leoaicele” joacă chiar miercuri pentru calificarea în semifinale, la Constanța, împotriva ultimei clasate în Liga I, Selena, după care au dublă de foc cu campioana Olimpia Cluj (care e mare favorită pe terenul Alexandriei). Vulpițele Galbene Roman – Carmen București și Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc sunt celelalte două sferturi de finală ale competiției.









4 comentarii

  1. fara sa jignesc, dar cui dracu ii pasa de finala de fotbal feminin?… sunt abonati care au dat bani, iar tu interpelezi pentru un meci la care s-ar prezenta in mod normal doar rudele fotbalistelor…

    0
    0
    1. Eu cred ca trebuie sa respectam toate sporturile iar faptul ca Aradul are o echipa sustinuta din bani privati care joaca in pima liga de fotbal feminin, mai mult, este pe podium si mai este si in semifinalele Cupei Romaniei, o indreptateste sa aiba din partea comunitatii de un minim de sprijin, cel putin ca imagine. Noul stadion trebuie sa fie in circuitul competiilor importante pentru ca asa vom putea sa primim si evenimente majore e fotbal masculin. A fost o echipa nationala de juniori, vor mai fi si altele, e bien sa avem si faze finale din Cupa Romaniei.

      0
      0
      1. Sa fim seriosi ! Ar fi unic in analele fotbalului- nu doar romanesc- ca un stadion nou, construit pentru o echipa de fotbal ( care poarta si numele , …intemeietorului ei), aici numesc …UTA, sa fie inaugurat cu un joc de fotbal feminin,…fie el si Finala Cupei fotbal feminin ( o competitie de „Second hand”). Sper ca dupa ce ne-au trebuit ani de zile sa il construim, sa il terminam, apoi desi mii de suporteri si-au cumparat abonamente, fara sa fie lasati sa intre….sa nu traim si rusinea asta, ca primul meci…sa fie …de fotbal feminin. Chiar imi pare o bazaconie, si orice explicatie….nu o pot admite.

        0
        0
        1. neuman a fost inaugurat anul trecut … liga 1 la fotbal feminin este o competitie serioasa … cu ce sunt de vina fetele ca e pandemie si nu s-a putut juca cu spectatori? spectatori al acea finala e posibils a fie pentru ca in acel moment vor fi conditii mai bune legate de rata de vaccinare, cazuri noi si pacienti la ATI … pentru Arad e bine sa avem astfel de evenimente de prima marime pe plan national …

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button