UTA Arad

Răzvan Pleșca s-a întors acasă pentru penultimul meci din carieră: „Nu regret că nu am jucat aici, dar UTA rămâne prima dragoste”





Răzvan Pleșca (38 de ani) a făcut un meci excelent contra UTA-ei la ultima partidă oficială din carieră în orașul natal. Deși Gaz Metan a pierdut cu 1-o, portarul arădean a avut mai multe intervenții fantastice, iar evoluția sa a fost singurul motiv pentru care „roș-albii” au trăit cu emoții până la fluierul final.

„Nu cred că am fost omul meciului, poate Antal, Roger…”

Goalkeeperul a vorbit la final despre rezultatul de astăzi, care îi lasă pe medieșeni în continuare în lupta pentru evitarea locului de baraj. „A fost greu, nu știu dacă merit titlul de <<omul meciului>>. Poate cineva de la UTA îl merită pentru că au jucat foarte bine, poate Antal, poate Roger. Până la urmă, nu îmi doream să ies eu omul meciului, îmi doream să joace echipa noastră bine. Dacă am fi câștigat, nu aș fi ieșit eu omul meciului. Am demonstrat în acest play-out că putem bate pe oricine, atât acasă cât și în deplasare, nu am pregătit acest meci la egal. Din păcate, nu ne-a ajutat jocul rezultatelor în etapa asta, așa că nu avem ce face, trebuie să luăm cele trei puncte etapa viitoare, acasă cu Iașiul”, a afirmat Pleșca. 

Nu regretă că nu a jucat la UTA

Experimentatul portar își va încheia cariera la finalul acestui sezon, după 18 ani la nivelul primei ligi. Cu toate acestea, Pleșca nu are nici un meci ca senior în tricoul vreunei echipe arădene, dar nici nu regretă acest lucru. „UTA practic doar în ultimii doi-trei ani a început să aibă echipă, deci nu îmi pare foarte rău că nu am fost la Arad. În ultimii zece ani, în care s-a desfășurat mare parte a carierei mele, UTA a fost în faliment, apoi a luat-o din Liga 4-a. În plus, nu știu dacă mi-aș fi dorit neapărat să joc la UTA, pentru că am fost timp de 10-12 ani la toate meciurile echipei de pe teren propriu și știu că suporterii de aici sunt foarte pretențioși. Poate, nu aș fi făcut față exigențelor lor”, a punctat apărătorul buturilor ardelene.

S-a stabilit la Mediaș, iar UTA rămâne prima sa dragoste

La meciul de azi, Răzvan Pleșca a bifat meciul său cu numărul 303 în Liga 1, iar partida de miercuri, cu Iașiul, ar putea fi ultima a carierei de fotbalist. „ Decizia retragerii am luat-o de mult timp, așa că indiferent ce se va întâmpla, la finalul sezonului mă voi retrage. După aceea, îmi doresc un post în conducerea Gazului, am discutat deja, am făcut și cursuri de marketing. Așa m-a dus viața, la Mediaș, sunt de 11 ani acolo. La Arad mai vin doar pentru a-mi vizita părinții și fratele. Nu cred că mă voi mai întoarce la Arad, am plecat de 20 de ani. Rămâne orașul unde am crescut, iar UTA rămâne prima dragoste. Acest club mi-a insuflat iubirea pentru fotbal și dorința de a mă face fotbalist, dar nu cred că voi reveni la Arad”, a mai spus cel mai longeviv portar din Liga 1.

Și-a salutat foștii colegi de galerie, școală sau vecinii: „De mic am fost în galeria UTA-ei”

La finalul jocului, portarul Gazului i-a aplaudat pe suporterii arădeni aflați după gardul stadionului „Francisc Neuman”. „Bineînțeles că m-am dus să îi salut, eu de mic am fost în galeria UTA-ei, tăiam cearșafuri sau foi de hârtie, pentru că așa era în vremurile acelea. Cu siguranță pe mulți din galerie îi cunosc, am fost colegi de liceu sau vecini, așa că mi s-a părut normal să îi salut. Cu atât mai mult cu cât e ultima oară când ne întâlnim în această postură, cu mine în teren”, a încheiat Răzvan Pleșca, care și-a reîntâlnit fratele pe gazonul de la Arad, pe nimeni altul decât maiorulu George Daniel Pleșca, purtător de cuvânt la ISU Arad, aflat cu treabă la meci.

Crescut de Telecom Arad, Pleșca a strâns 303 partide în prima ligă din 2003 până în prezent, în tricoul echipelor FC Național (1), Politehnica Iași (30), FC Botoșani (17) și Gaz Metan Mediaș (255).

FOTO: Ciprian Petcuț









3 comentarii

  1. Razvan Plesca = un OM de calitate, un CARACTER deosebit. Dovada a seriozatatii si profesionalismului sau sta faptul ca in prima liga a activat la doar patru echipe diferite, in cei 18 ani jucati in prima liga. Sa fii sanatos Razvane si mult succes in cariera pe care o vei urma dupa retragerea din fotbal.

    0
    0
  2. „În plus, nu știu dacă mi-aș fi dorit neapărat să joc la UTA, pentru că am fost timp de 10-12 ani la toate meciurile echipei de pe teren propriu și știu că suporterii de aici sunt foarte pretențioși. Poate, nu aș fi făcut față exigențelor lor.”

    Frumoasa exprimare. Oare cum poate fi tradusa in limbaj mai accesibil: nu as fi venit la UTA, ca sa nu fiu injurat de multi dintre (asa-zisi) suporteri ? 🙂

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button