UTA Arad

Capăt de drum pentru Petre la UTA? Meszar: „Șanse a avut, nu știm dacă va mai avea, se va lua o decizie în urma prestațiilor din campionat”





A doua aventură a lui Adrian Petre la UTA pare să se fi încheiat cu două etape înainte de finele sezonului în Liga 1. După ratarea mare din meciul cu Poli Iași, pierdut de arădeni acasă în etapa a 7-a a play-outului, atacantul arădean a fost criticat public de Laszlo Balint („Ocazia lui bătaie de joc. Să tratezi munca unei intregi echipe de maniera cum a tratat-o Adi Petre…”), care nu l-a inclus nici măcar printre rezerve la disputa de ieri, cu Gaz Metan Mediaș. UTA a câștigat cu 1-0, s-a salvat matematic de la retrogradarea din Liga 1 și-și pregătește pașii pentru la anul.

Balint: „Nu sunt mulțumit de randamentul lui Petre, cred că am fost omul care l-a înțeles perfect…”

Va face și Petre parte din planurile antrenorului Laszlo Balint, care astăzi a semnat prelungirea contractului cu arădenii până în vara anului 2022? „Cu Gazul, a fost o decizie tehnică. Mai departe, o să vedeți la ora meciului de la Voluntari dacă-l luăm în calcule pentru ultima etapă. Nu există nicio ruptură, dar pot să spun că nu sunt mulțumit de randamentul lui Adrian Petre. De fapt, asta este o evidență. A avut șanse, am avut foarte multe discuții cu el, au fost săptămâni în care vorbeam cu Adi Petre mai mult decât vorbeam cu copilul meu acasă. Cred că a fost omul care l-a înțeles perfect în ceea ce privește partea de încredere și de susținere, însă, din păcate, răspunsul său a întârziat să vină. Iar UTA nu este sau nu va fi o echipă care să stea după un jucător sau altul. Lucrurile sunt destul de simple, eu sunt antrenorul echipei UTA, nu al lui Adi Petre, Cipri Rus sau Florin Iacob. Eu trebuie să o antrenez pe UTA în așa fel încât grupul să crească. Că, pe lângă asta suntem preocupați și de progresul individual al jucătorilor noștri, e normal, firesc și chiar acordăm mare atenție acestui aspect atât eu, cât și colegii mei din staff. Iar faptul că mai mulți jucători prezintă interes de la mai multe echipe, înseamnă că majoritatea băieților au făcut progrese. Faptul că Iacob sau Albu au fost convocați la naționala mare din postura de jucători ai UTA-ei sunt lucruri importante și elocvente pentru noi. Dar, nu sunt numai ei, majoritatea au ajuns la un nivel, să spunem, decent pentru Liga 1 și au potențial să fie și mai buni”, spune „principalul” formației de pe Mureș.

Meszar: „El a fost factorul care-și putea decide viitorul, Dennis Man nu avea impresar când a plecat de la UTA”

Alexandru Meszar, cel care a asistat la creșterea lui Adi Petre de la nivelul echipelor de copii și juniori din postură de conducător al clubului Atletico, a fost primul care i-a deschis ușa lui Petre în iarnă, când acesta și-a manifestat dorința să revină acasă după experiențele nefericite de la FCSB și Cosenza. „El a fost factorul care-și putea decide viitorul. Șanse a avut, nu știm dacă va mai avea, dar orice decizie se va lua – poate chiar el va lua o decizie – va fi în urma prestațiilor din campionat. Așadar, nici impresarul, nici antrenorul, nici conducerea nu poate să facă ceea ce poate să facă el sau orice alt fotbalist. Chiar dacă Bogdan Apostu poate se supără, le spun tuturor copiilor, tinerilor care ajung să joace fotbal la un nivel bun că cel mai bun impresar al său este chiar el. Și vă spun un caz concret, Dennis Man când a plecat de la UTA nu a avut impresar, ci rezultatele de pe teren l-au recomandat în Liga 1”, a spus părintele proiectului UTA. „Confirm cele spuse de domnul Meszar, la prima discuție pe care o am cu fiecare jucător sunt clar cu ei. Băiete, ca eu să te pot ajuta pe tine, e important ca tu să mă ajuți pe mine pe teren. Pot să fiu eu cel mai bun, dar dacă fotbalistul  nu mă ajută prin jocurile sale, nu am cum să-l ajut. Și nu vorbesc de Petre, vorbesc în general”, a completat impresarul Bogdan Apostu.

Adi Petre este reprezentat de Cătălin Sărmășan, care i-ar putea găsi o altă destinație atacantului arădean de 23 de ani. Acesta mai are un an de contract cu UTA, clubul nu are deocamdată oferte pe adresa sa, dar se aude că Adi Mutu l-ar lua în calcule pentru echipa cu care ar trebui să semneze în această vară. Cei doi au lucrat recent la echipa națională de tineret, la turneul final al „europenelor” de la Budapesta, unde „vârful” arădean a rămas tot pe sec. De altfel, de la revenirea în România, Petre a rămas doar cu golul din Cupa României, de la Cluj, unde UTA a pierdut cu 2-1 în fața Universității. Se întâmpla în faza optimilor de finală, la începutul lunii februarie.

FOTO 1: Ciprian Petcuț

13 comentarii

  1. Pacat de talentul pe care-l are Adrian Petre ! El nu intelege ca e pe cale sa-si distruga viitorul in fotbal. Lenes, indolent. lipsit de vlaga , chiar dezinteresat !!! O mentalitate foarte paguboasa pentru buzunarul lui. Daca vrea sa ceara un sfat ii recomand doar atat : ” Suna-l pe Dennis Man si o sa-ti spuna reteta succesului „. Este important si sa vrei.

    0
    0
    1. Din pacate se apropie de destinul lui Burla, alt jucator de fotbal cu calitati, tanar si cu oportunitati, la fel ca Mitrut Copil, etc.Altminteri vedeti accesiunea lui Hlistei, Stahl, Purece

      0
      0
  2. Niciodata nu mi sa parut a fi vreun talent! Lent, lenes, indolent si egoist, nu il vad nici macar la liga a doua să facă față! Cred că de la el au pornit si zvonurile că unii jucatori vor să il ,,lucre” pe Balint! Practic s-a autoexclus

    0
    0
  3. Mi-ar parea enorm de rau pentru Tabarcea Petre Adrian….Ne-a incantat cu golurile sale,parca vreo 34,daca nu gresesc,dar cu servanti de pe ambele benzi,Stratila SS si chiar Curtuius..nici o treaba nu avea pe atunci tanarul,decat sa o infiga in ate…si a facut-o cu varf si indesat…Spre final,din pacate,pe la Siria,cand era deja considerat printzul golurilor si cate un spectator il contesta,venea si ne arata degetul mijlociu…O luam ca atare,ca ne arata tuturor….dar deja era un semnal de aroganta…A venit transferul la Ejsberg si a contribuit la promovare,cu o posibila mutare in UK,aceeasi patroni,dar se pare ca tineretea si infumurarea,lipsa de experienta,l-a tradat…In liga I-i,cu Ejsberg,nu prea a rupt gura targului…Iar si din nou ma gandeam ca nu-si gaseste locul….Probabil,tot asa s-a gandit si Becali,ca da lovitura,aducandu-l la FCSB si eram ferm convins ca Adrian Petre va rupe gura targului….Se pare ca m-am inselat….Primele semnale de indolenta ale sale,le-a dat MM,care chiar l-a sustinut initial…Iar si aceeasi problema…o numea indolenta…Doar 2-3 soapte catre Becali si dus a fost pe „apa sambetei”,ca si multi altii care isi termina cariera pe la oierul priceput,ajuns la Cosenza,pentru ceva maruntis ai intermediarilor,nimic mai mult,pentru cariera sa proprie….Apoi a venit ca si fiu ratacitor,primit cu mari sperante,acasa,la o varsta care inca il recomanda,se pare ca peste vointa lui Balint…A inceput foarte promitator,Mister l-a folosit,fara vreo reticenta,dar prestantele,cu foarte mici exceptii,iar si din nou dezamagitoare….avand in vedere ca era inca eligibil….
    Imi pare foarte rau,dar din pacate nici macar dl.Meszar nu prea mai crede in el,dupa ce am dedus in conferinta de presa….cu atat mai mult,cu cat nici nu se mai incadreaza in U…Stiu ca pentru multi jucatori,suna dureros,dar UTA,trebuie sa-si vada de drum,nefiind mama ranitilor,ai niciunora….O sansa acordata,nu inseamna restartul altora,daca nu reusesc….A se citi printre randuri…

    0
    0
  4. Geniile nu sunt intelese niciodata. Indiferent unde va continua va confirma. Acum e jos, dar se va ridica, este un cert talent. Omul trece printr-o perioada mai grea. Nu stim ce e in sufletul omului, e usor sa arunci cu pietre. Ca o paranteza, Danalache era „hulit”, dupa ce a plecat de la Arad, a inceput sa dea goluri.
    si o ratare cu poarta goala, Robert Lewandowski , se intampla la case si mai mari:
    https://www.telekomsport.ro/video-iti-vine-sa-crezi-ca-e-lewandowski-ratare-incredibila-in-hannover-bayern-ce-a-putut-sa-faca-starul-polonez-18701109

    0
    0
  5. Hai sa judecam la rece privind jocul si jucatorii echipei UTA, observi ca Petre este poate singurul jucator care stie sa faca o preluare, o pasa, un dribling; ca nu inscrie si nu are randamentul asteptat, vina trebuie cautata si la antrenori, antrenori care nu reusesc, sau nu vor sa-i puna in evidenta calitatile; in schimb acei antrenori stiu sa-l umileasca, sa-i distruga moralul! Am vazut ca de multe ori a fost schimbat cu jucatori din care „sare mingea ca din coltul mesei; este corect sau sunt interese….

    0
    0
  6. Personal, mi se pare ca se renunta prea usor la Petre dat fiind si faptul ca n au trecut nici 6 luni de cand a venit. Nu cred ca el este „buba” in echipa UTA-ei avand in vedere ca exista jucatori precum Ilie, Buhacianu, Roumpulaku, Bustea si altii care au avut prestatii mult mai modeste ca el. Imi devine tot mai clar ca un jucator care nu l are impresar pe „marele” Apostu are sanse scazute spre deloc sa aiba loc la UTA.

    0
    0
    1. Din pacate, asta este adevarul…iar asa nu se poate face o echipa competitiva si noi ramanem tot cu frumoasele amintiri din anii ’50 si ‘7o!

      0
      0
  7. Antrenorii nu au nici o vina? Ori, acum sunt mai buni cei din care sare mingea „ca din coltul mesei”?! E usor sa distrugi un tanar pentru niste interse pecuniare marunte!

    0
    0
  8. Sa fie imprumutat in liga 2 la o echipa care trage la promovare. Poate isi da drumul acolo, unde era cand a fost vandut.

    0
    0
  9. Despre A Petre stiu ca la Arad , in liga a doua a fost super. mai stiu ca in Danemarca a dat ceva goluri, ca urmare a si fost retinut ceva timp. Apoi, spre ghinionul sau, a venit in Romania, intai la FCSB apoi la UTA . La bucuresteni, ca si la aradeni, jocul nu este construit pentru atacant de nr 9. La FCSB a dat peste individualisti ( Man,Tanase, Coman, Morutan) care viau ei sa se remarce, nu jocul colectiv ( nu degeaba la FCSB nici u nr 9 nu s-a remarcat), la UTA a dat peste un antrenor care a jucat doar „tare si pe sus”. E drept ca la UTA, Petre a ratat citeva sanse de gol, dar in fiecare meci UTA si-a creat foarte putine faze pentru un atacant central. UTA a dat gol , doar cu capul, pe sus, sau „la ingesuiala”, dupa faze fize, plus 2-3 goluri „de oportunist”ale lui Antal. Daca Balint va face un joc asemanator ( si , eu unul nu il vad capabil sa instituie joc de posesie ci pase progresive ), atunci Petre face bine ca pleaca. In concluzie A Petre nici nu a „rupt gura targului”, nici nu a fost ajutat, dar are doar 23 de ani si sansa sa isi revina. Eu regret daca va pleca. Dar de la inceput Apostu si Balint nu l-au iubit, ca a venit la insistentele lui Meszar ( I-au adus si concurenta…Voinea ), Doar Hora , cu experienta sa, a dat vreo 2 goluri, fie cu sut , fie de oportunist de gura portii. Si Buhacianu a fost marginalizat nejucand aproape de loc central. Cam asa vad eu chestia asta. PS De 2 zile deschid PC-ul si primul lucru ce-l fac este sa caut „noutati” la UTA, care cam..intarzie sa apara. Nu dai drumul la 11 jucatori…ca sa cauti apoi , din greu altii , nu asa se procedeaza.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button