UTA Arad

Balint, după punctul ce aduce cea mai bună clasare a UTA-ei din ultimii 46 de ani: „Nu am făcut cel mai bun meci al nostru, dar am avut ocaziile ce-l puteau decide”





Vorbim de o echipă UTA a recordurilor la finalul sezonului 2020-2021 a Ligii I. După victoriile istorice pe terenurile celor de la CFR Cluj (după o pauză de 47 de ani) și Dinamo (după 53 de ani), dar și șirul de 9 succese pe terenuri străine (doar în primele sezoane după înființare 1946-47 si 1947-48, când s-au câștigat și titlurile, UTA a mai avut o asemenea serie afară), astăzi, când se trage linia, arădenii termină pe un loc 8, adică în prima jumătate a clasamentului Ligii I după 45 de ani! Mai precis în stagiunea 1974-1975 a Ligii I, „roș-albii” terminau atât de sus pe scena primului eșalon, adică tot pe poziția a 8-a.

Punctul ce a consemnat această performanță a venit la Voluntari, după un 0-0 extrem de viu, în care arădenii au ratat trei-patru ocazii mari, inclusiv un penalty, însă și ilfovenii au avut un forcing de final ce le putea apropia victoria. Până la urmă, trupa lui Ciobotariu era cea obligată să câștige în încercarea de a scăpa și de barajul de menținere în Liga 1, dar „Bătrâna Doamnă” a fost la același nivel de determinare și remiza e echitabilă.

Le mulțumește jucătorilor, conducătorilor și suporterilor

La final, Laszlo Balint și-a lăudat echipa pentru poziția pe care a terminat campionatul și doar parțial pentru prestația de la Voluntari. „A fost o dispută aprigă, plină de tensiune, era clar că cei de la FC Voluntari nu ne vor aștepta cu flori atâta timp cât sperau să evite și barajul cu o victorie, dar cred că ne-am făcut destul de bine treaba. Chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci al nostru din acest sezon, am avut ocaziile din care puteam câștiga toate punctele. A fost situația lui Roșu, penalty-ul ratat de Horică, plus fazele lui Rusu și Buhăcianu. S-a ratat, se întâmplă, ocazia lui Dennis Rusu l-a prins și pe un fond de oboseală în minutul 89, dar iată că luăm acest punct ce ne duce pe locul 8, practic în prima parte a clasamentului. Pentru o nou promovată, la revenirea după 12 ani în Liga 1, eu zic că e un rezultat mai mult decât onorabil. Meritul e în special al băieților, chiar vreau să le mulțumesc tuturor pentru munca depusă și implicarea din acest an competițional și, bineînțeles, conducerii și mai ales suporterilor care au avut mereu încredere în noi. Știm că i-am mai și dezamăgit, nu suntem deloc mândri de parcursul nostru de pe teren propriu, dar, la anul, cu ei în tribune, va fi cu totul altceva. Altfel, cred că, la urma urmei, e important totalul punctelor strânse”, ne-a declarat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Schimbări influențate de accidentări, debutul lui Negoescu s-a petrecut doar în minutul 90

În minuul 90, Balint i-a oferit bucuria debutului în Liga 1 și lui Claudiu Negoescu, mijlocașul lateral de 18 ani al „roș-albilor”. „Cu siguranță, planul privind schimbările mi-a fost dat peste cap de accidentarea rapidă a lui Mode, dar și cea a lui Miculescu din prima repriză. Totuși, David a strâns din dinți până la pauză, dar era  clar că nu mai putea continua apoi. Apoi, cum scorul era strâns, a trebuit să gândesc și practic, Negoescu oricum rămâne în curtea  noastră și va mai avea șanse începând cu sezonul următor”, a adăugat „principalul” arădenilor și în sezonul ce urmează, 2021-2022.

Delegația UTA-ei se întoarce în această seară acasă, pentru ca în vacanță să intre cel mai probabil sâmbătă.

FOTO: Claudia Carp

11 comentarii

  1. Toata lumea în vacanță ,afara de Iacob , pus pe ,,flotari” pe la colțuri. Urmăream locul final. S-a dovedit magnific ,cu mult peste obiectiv.!! Supărat pe isprava lui Hora ,,NOROCUL” s-a urcat în tribuna ,lăsând pe gazon pe sora lui ,,SANSA” !! Voluntarii ,pe post de recruți , ratau țintele unele după altele. Locul 8 ,permite premieri chiar și pentru cei care vor pleca. Nu uitați să păstrați ceva pentru doi atacanți ,de mobilitatea și determinarea lui Roger. FELICITARI !!

    0
    0
  2. Felicitări tuturor celor implicați în proiectul UTA trebuie sa fim mândri de echipa noastră locul 8 UITAȚI-VĂ CE ECHIPE SINT SUB NOI chiar dacă nu a fost totdeauna bine și am fost supărați de nu mai vroiam să vedem fotbal ..eu..după nereușitele echipei mele dar mă uit cu satisfacție la clasament și îmi place unde e echipa mea …vacanță plăcută l toți…UTA

    0
    0
  3. Felicitari pentru locul 8 obtinut in acest sezon.Cu emotii(pentru suporteri),cu bune,cu rele s-a incheiat acest campionat.Intr-adevar e o clasare onorabila pentru o nou promovata.Dar din experienta ultimilor 42 de ani(de la retrogradarea din 1979)se oberva ca am fost de foarte putine ori prezenti in prima liga.Si niciodata nu am rezistat mai mult de 2 sezoane consecutive.De aceea consider ca viitorul campionat e foarte important si ne va demonstra daca la Arad exista un proiect serios de performanta in fotbal.Asa ca de pe acum eu doresc mult succes ECHIPEI si CLUBULUI UTA in viitorul sezon.Sper sa nu ne dezamgiti si sa fim cu totii fericiti peste un an.

    0
    0
  4. Felicitari pt un sezon per ansamblu reusit,ca de multe ori pe parcursul acestui sezon s-a vazut ca unii jucatori nu sunt in stare sa marcheze din situatii f clare.Sa ne mai linistim si noi dupa un sezon cu multe emotii incepand cu acel playoff,sa ia si oamenii astia o binemeritata vacanta iar conducerea sa fie inspirata in privinta noilor jucatori care vor veni.Hai UTA!!!!!

    0
    0
  5. FELICITARI pentru locul ocupat!Sper ca sezonul viitor sa ne vedem cu totii pe stadion la meciurile echipei si atunci va fi sigur altceva,,,chiar si cu acest stadion mai mic ,cred ca o sa fim intre primii 5 la media de spectatori,lucru ce il doresc si echipei noastre..

    0
    0
  6. Felicitari Gyuszi! Felicitari UTA! Mai sunt doua bucurii.
    1. Debutul lui Negoiescu. La prima vedere arată chef de fotbal si tehnică. Succes Negoiescule!
    2. Se deschid stadioanele. UTA va juca cu suporteri. De când asteptam!
    Asteptam cu nerabdare vesti cu privire la teansferuri. Speram să duceti oameni care vor sa fie campioni.

    0
    0
  7. Hmmm..si eu care credeam ca am incercat diverse emotii…La orice iesire din tara,prin orice oras mare,am cautat pe vremuri,parcurile celebre de distractii..Indiferent ca au fost la Budapesta(din pacate desfiintat Vidam Park),Paris,Europa-Park in Germania unde deliciul meu era mereu Montagne Rousse…Dar ce am trait in acest an stagional cu amanta mea declarata si recunoscuta public,UTA,cat de batrana o fi,nu se poate compara,niciodata…S-ar numi „de la agonie la extaz si invers” sau si mai si…nu prea imi plac vorbele mari…”Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi”…de nu mai pricepeam nimic….O fi dragoste din partea jucatorilor,sau razboi vor???
    Acum,realistic,cand totul s-a terminat cu bine,abia acum ma ia cu transpiratii reci..Oare ce s-ar fi intamplat daca macar jumatate din punctele puse pe masa la meciurile de acasa,ramaneau la Arad????Am fi putut duce ulciorul,cu bine la apa,sau ne-am fi prea intins, mai mult decat ne-ar fi permis plapuma???
    Exceptand,repet,aceste mari emotii,tip Cazino sau Ruleta ruseasca,sunt de parere ca stam excelent de bine la caderea cortinei..Politica acestor pasi marunti,cu toate ca multi dintre noi,am fi dorit o liniste interna mult mai devreme,se pare ca a functionat….Acum asteptam viitoarea stagiune,sa umplem tribunele si conducerea,alaturi de staff-ul tehnic sa ia cele mai bune decizii!
    Bravo!Magna cum laude!

    0
    0
    1. Apreciez delicatetea si calitatea literara a comentariului dumneavoastra.Sincer sunt impresionat de felul in care ati imbracat aceasta forma de felicitare,pornind de la trairi personale extrasportive, coroborate cu simpatia fata de UTA. Va felicit si implicit,felicitarile merg si spre clubul UTA.
      P.S. Cititi va rog comentariul meu referitor la culorile clubului si la acea „legenda verde”a domnului Piros. Multumesc.

      0
      0
      1. Pai nu am fost niciodata subiectiv,orb sau legat la ochi…Cand a fost de critica,am facut-o,iar cand am vazut lucruri pozitive,am fost printre primii care au apreciat…Pe mine m-au daramat aceste oscilatii,de neinteles pentru multi….
        Speram ca se invata din greseli si viitorul sezon stagional sa-l abordam cu mult mai mare mare incredere!

        0
        0
      2. @Parneava,banuiesc ca va referiti la domnul Dionisie Piros,Dini Bacsi..Sa stiti ca este prieten de familie cu ai mei,care au mai ramas in viata…Mia Piros,sotia dansului,raposata,a fost cea mai buna prietena a mamei mele,actual octogenara….Cunosc foarte multe,mult mai multe despre trecutul UTA-ei,decat unii care nici macar nu au habar..Istoria tumultoasa a UTA-ei,am trait-o personal,copil fiind,la mine acasa,unde se adunau mariile glorii ai anilor 70….Unii carcotasi ma iau in gluma,dar asa era…Nu mint cu nimic,ca se adunau,dupa meciuri jucatorii si mama facea cafele tuturor…mici gustari…Era sarbatoare in casa la mine..Lipsea mereu Brosi,foarte rar venea,mare familist,direct acasa….Prima de premiere se stia,privata…100 Lei,Balcescu,pentru gol marcat,200 Lei la victorie in deplasare….Imi aduc aminte,ca dupa un meci la Iasi,intr-o noapte,direct la noi s-au oprit…de s-au speriat vecinii….Ce zile,ce vremuri….Era doctorul Balu medic(RIP)….Cum,necum,la ore tarzii din noapte,a mers la telefonul cu disc,pe care il aveam si a comandat la Hotel Parc Mic,sampanie….Asa se petreceau….Alte vremuri….Cine nu ma crede,le stau la dispozitie….

        0
        0
        1. Da, este vorba despre profesorul Dionisie Piros,care impreuna cu sotia d-na MIRA Piros(Dunnezeu s-o odihneasca in pace),erau invitati de cel putin 4-5 ori pe an,la o agapa unde petreceam impreuna.Am avut cu dumnealui,nenumarate discutii,referitor la „legenda culorii verzi”(a clubului UTA),pe care dumnealui a lansat-o.L-am intrebat de unde are informatia.Raspuns:”nu-mi amintesc,dar sigur asa a fost”.Cand i-am aratat minuta(incheiata in 1945),in care figureaza inclusiv tatal meu(care a fost prezent la sedinta tehnica),minuta pe care in copie i-am dat-o si lui Tiberiu Tigan(Dumnezeu sa-l odihneasca),pentru intocmirea monografiei sportului aradean, domnul Piros a raspuns ca asa isi aminteste,ca baronul Neuman l-a invitat sa participe la sedinta.Domnul Piros avea in 1945,PAISPREZECE ANI si nici o legatura cu fotbalul,sau cu familia baronului Neuman.Deci „legenda culorii verzi”(ii spun legenda ca sa ma exprim elegant),nu se sustine, decat din afirmatia domnului Piros,neconfirmata de minuta incheiata,in care baronul Neuman,isi anunta prietenii ca a stabilit culorile clubului:adica ROSU-ALB,exact ca la Arsenal Londra.
          Referitor la culorile clubului UTA,adica ROSU-ALB,cred ca intelegeti ca ROSU se refera la TRICOU si jambiere,iar ALB la SORT,ulterior orice combinatie intre aceste culori,fiind posibila.Din acest punct de vedere, confuzia dumneavoastra privind culorile UT-ei,este de inteles.Consultati gsp-retro-batrana doamna la 75 de ani,sau comunicatul clubului UTA de azi 21.05.2021,privind sesizarea lui Radu Visan de la FRF,privind posibilitatea excluderii UT-ei din Liga 1. De acea ceream in analiza mea mai multa transparenta privind finantele clubului,ca sa nu mai ajungem iar cu „haina de blana 2”.
          Ati afirmat ca am facut „marea greseala” privind culorile UT-ei.Oricat de greu va este(dumneavoastra cunoscand foarte multe lucruri din istoria UT-ei ).astept scuzele necesare,pentru un viitor dialog pe forum,fara patima,dar mai ales fara „catalogari”.Cred ca fiecare are dreptul la opinie,atata timp cat opinia nu contesta un adevar evident,sau nu frizeaza absurdul.Cu stima.

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button