Krupla urcă pe podiumul Cupei României, dar o accidentare îi stopează drumul spre Mondial


Oneştiul găzduieşte în aceste zile Cupa României de tineret la haltere, competiţie la care CSM Arad s-a prezentat la start cu cei mai buni doi sportivi ai secţiei, Cosmin Krupla şi Cristian Molnar, ambii componenţi de loturi naţionale. Krupla a urcat de trei ori pe podium, o dată clasându-se pe primul loc, cu 111 kilograme la smuls şi de două ori pe locul doi, cu 130 la aruncat şi 241 la total. Halterofilul pregătit de Adrian Jigău a concurat la categoria 61 de kilograme.

Krupla nu va putea participa, din păcate, la Campionatul Mondial de juniori I, din perioada 23-31 mai, de la Tashkent (Uzbekistan), de vină fiind o accidentare la umeri, cu care a concurat şi la Cupă. Molnar a obţinut trei locuri 4 la Cupă, cu 74 kilograme ridicate la smuls, 92 la aruncat şi un total de 166, el concurând în limitele categoriei 55 de kilograme.

Krupla şi Molnar au Europene de juniori, în toamnă

Evident, ambii sportivi arădeni s-au calificat pentru finala Campionatului Naţional. Absent la Oneşti din cauza unei accidentări la ligamente, Daniel Jigău se află în recuperare şi ar putea participa la Cupa României de seniori, de la Bascov, de luna viitoare. Krupla şi Molnar au Europene în toamna acestui an, primul la juniori I, în octombrie, iar al doilea la juniori II, în septembrie. Desemnat cel mai bun sportiv arădean din 2019, Cosmin Krupla este triplu medaliat european şi triplu medaliat mondial acum doi ani, la juniori II!

csmarad.ro

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.