Fotbal judetean

Se „coc” planuri pentru Liga a 3-a la Curtici, dar „dubla” cu Hermannstadt II încă se joacă! „Sperăm, totuși, ca inteligența și experiența noastră să facă diferența!”





Campioana județului Arad la fotbal a făcut un pas important spre Liga 3-a odată cu succesul extern, din prima manșă a barajului de promovare cu Hermannstadt II. Frontiera Curtici s-a impus cu scorul de 2-1 în județul Sibiu și are șanse mari să desfacă șampania în acest weekend.

Returul e programat duminică, la ora 17,30, la Graniță respectându-se vechiul protocol. „Jandarmeria ne-a atras deja atenția că meciul va fi organizat respectându-se protocul din pandemie, deci fără spectatori. E puțin curios că finala Cupei României de sâmbătă se joacă cu public, în limita celor 25 de procente, iar cele de duminică, de exemplu, nu. Asta e, ne conformăm, deși ne-am fi plăcut să avem în jur de 320 de suporteri alături de noi”, ne-a mărturisit Sorin Grec, președintele Frontierei.

Gligor: „Sperăm să e bucurăm de promovare duminică, iar ceea ce va urma o vom descoperi apoi”

Alin Gligor a fost printre cei mai buni fotbalști ai curticenilor în mini-sezonul județean, înscriind goluri importante în contul echipei sale și făcând împreună cu Calvin un cuplu de fundași centrali de netrecut. De altfel, cei doi au și marcat golurile echipei lor duminică, la Rășinari. „Impunându-ne cu 2-1 în deplasare am luat o opțiune pentru promovare, dar dubla nu e nici pe departe jucată. Am simțit din teren faptul că Hermannstadt II are un tonus mai bun decât noi, e mai bine antrenată din punct de vedere fizic, ceea ce e și normal. Fac antrenamentele zilnice și vin după un sezon cu 18 meciuri disputate, față de cele 8 ale noastre, care au și fost înghesuite în așa manieră încât să ne prezentăm destul de obosiți la acest baraj. Echipa din Sibiu contează pe mulți jucători tineri, în vână, iar mie mi-au sărit în evidență Buzan și Șter, jucători cu meciuri în Liga 1. Mai știm că există posibilitatea ca în cazul în care prima echipă retrogradează direct astăzi și nu vor mai avea miza barajului să trimită întăriri la <<satelit>> pe dumincă, așa că, repet, încă e posibil orice. Terenul de la Curtici e și mai bun decât cel de la Rășinari, cred că le va conveni și lor asta, dar și nouă, bineînțeles, doar acasă am bătut tot în această primăvară. Eu sper ca inteligența și experiența noastră să facă în final diferența și să ne bucurăm de promovare duminică. Ceea ce va fi după aceea vom descoperi cu toții împreună, dar în vestiar ne-am propus să ieșim învingători din acest baraj”, ne-a declarat Gligor, care la această oră e incert pentru jocul de peste 4 zile, suferind o comoție după duel fizic pe finalul meciului de la Rășinari.

Grec: „Semnalele pentru un buget de Liga 3-a sunt bune”

Inclusiv succesul din prima manșă i-au obligat pe curticeni să abordeze și mai serios subiectul Liga 3-a, iar perspectivele sunt deja mai bune. „Suntem pe cale să formăm un buget pentru sezonul următor, dacă acesta ne va găsi în Liga 3-a. Am avut discuții constructive în special cu sponsori și firme în ultimele zile și semnalele sunt bune. Deoacamdată, aș vrea să le mulțumim celor de la DDF Pizza & Grill Curtici, respectiv domnului Gheorghe Dragoș și Guz Trans, prin domnul Ioan Tulea, care au susținut deplasarea noastră la Sibiu. În plus, le-au promis și o primă băieților în cazul în  care vor promova duminică și ne-au transmis că vor rămâne lângă noi și în Liga 3-a, dacă va fi cazul. Sigur că avem un mic avantaj după meciul tur, dar nu e jucat încă nimic. Cei de la Hermannstadt au o echipă bună, ce stă bine din punct de vedere fizic și au un ciclu săptămânal de echipă profesionistă. Jucătorii noștri, de exemplu, au ajuns duminică spre luni, noaptea la Arad, iar peste doar 4-5 ore au plecat la servici. Și prezența la antrenamente e influențată de acest factor, iar dacă nu va putea juca nici Gligor duminică…Și așa îl avem pe tușă pe Varga, dacă-l pierdem și pe Alin nu e deloc bine.  Dar, ne vom lupta să câștigăm sau măcar să obținem scor de promovare, asta e sigur”, a mai precizat președintele lui „Fronti”, Sorin Grec.

Astăzi, de la ora 18,30, Hermannstadt își joacă ultima șansă de a prinde barajul de menținere în Liga 1 cu ocazia partidei de acasă (Cluj) cu FC Argeș. Dacă nu vor câștiga, sibienii intră în vacanță la nivelul primului eșalon și ar putea „alimenta” în weekend „satelitul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button