Avem protocol pentru revenirea suporterilor în tribună: Cei vaccinați nu vor mai fi testați, dar trebuie să poarte măști și să stea răsfirați pe stadion!


S-a aprobat noul protocol medical pentru desfășurarea competițiilor, arată frf.ro. Astfel, fanii vor reveni pe stadioane, iar persoanele vaccinate anti Covid-19 nu vor mai fi testate. Protocolul a fost adoptat de către Comitetul de Urgență! Spectatorii vor avea acces în arene, tribunele urmând a „găzdui” 25 la sută din capacitate.

Suporterii pot primi permisiunea de a asista la meciuri și într-o proporție mai mare, dar deocamdată doar în cadrul unui eveniment pilot. În acest caz aprobarea e oferită de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății.

Veste uriașă pentru fani! Revin pe stadioane. Cei vaccinați nu vor mai fi testați. Ce arată noul protocol medical?

În ce condiții se face accesul pe stadioane. Siteul frf.ro notează:

”La eveniment pot participa persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Persoanele care nu îndeplinesc această condiție, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ sau a adeverinței de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel.

Toate porțile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum și poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomerației în aceste puncte. De asemenea, vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanța de siguranță de minimum 1,5 metri.

Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomanda să contacteze medicul de familie.

Controlul de securitate de la porți se va face doar vizual, spectatorii fiind rugați să colaboreze și să prezinte de bună voie obiectele pe care le dețin în buzunare și / sau genți. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măști de protecție, mănuși de unică folosință și se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la auto-verificare.

Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4.

Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură”

Cum vor sta fanii în tribune?

După o pauză de 14 luni, fanii vor fi din nou în tribune. Sursa citată arată cum e dispusă așezarea suporterilor în arene. Purtarea măștii de protecție e obligatorie pe toată perioada meciului. Mai mult, la fiecare scaun ocupat vor urma trei locuri libere!

”Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca în mod corespunzător spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de 1,5 metri între oricare două persoane.

Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere. Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta.

În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se poate depăși limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanții la evenimentul pilot își vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluției stării lor clinice. Baza de date cu participanții la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcția Județeană de Sănătate Publică sau Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, pentru a face verificările necesare” mai arată frf.ro.

Cei vaccinați anti Covid-19 nu vor mai fi testați

Un alt pas important spre normalitate îl reprezintă faptul că persoanele implicate în organizarea meciurilor de fotbal vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării.

„Este un pas important spre normalitate și mă bucur pentru sportul românesc, în general, și pentru toată familia fotbalului românesc, în special, care a traversat o perioadă dură de restricții și dificultăți financiare. Federația Română de Fotbal alături de membrii săi și-a orientat eforturile spre găsirea de soluții precum reluarea antrenamentelor, reluarea competițiilor, redeschiderea bazelor sportive sau reluarea fotbalului amator.

A fost o misiune foarte dificilă atât timp cât fanii, susținătorii morali și financiari ai fotbalului, nu s-au putut apropia de stadioane. Azi suntem în momentul în care eforturile noastre sunt răsplătite. E un lucru bun că ne întoarcem la normalitate…” a precizat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

2
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.