Arhivă articole

Curticiul vrea în Liga 3-a, dar Anca avertizează înaintea retrului cu Hermannstadt II: „Va fi un meci deschis ca joc, dar și ca rezultat!” Stadionul se deschide conform protocolului!Aradul se pregătește să-și crească din nou la 5 numărul de divizionare terțe. Național Sebiș s-a retras din competiție la începutul anului trecut, iar Victoria Zăbrani a ratat promovarea la barajul în trei cu Știința Turceni și Progresul Ezeriș. Acum, Frontiera Curtici este la un meci de Liga 3-a, după ce a câștigat cu 2-1 prima manșă a barajului cu „satelitul” celor de la Hermannstadt II.

Totuși, Radu Anca atrage atenția asupra dificultății confruntării de duminică, de la Graniță. „Chiar dacă aparent avem un avantaj, vă spun cu sinceritate că acesta este doar pe hârtie. Adversarii formează o echipă bună, pregatită bine fizic și tactic și sunt convins că vom avea un meci foarte greu. Terenul bun de la Curtici îi va ajuta pe sibieni să-și facă jocul, sunt copii tineri care aleargă foarte mult și fizic sunt net peste noi. Noi resimțim tare mult cele 10 meciuri oficiale jucate în mai puțin de două luni, după o pauză de un an și jumătate. În tur, cei de la Hermannstadt ne-au pus probleme, dacă fructificau și ei din ocazii, scorul putea fi altul. Noi am fost mai pragmatici, chiar puteam veni cu un avans un pic mai confortabil, dar e bine și așa. Va fi un meci deschis ca joc dar și ca rezultat”, spune tehnicianul campioanei județene despre disputa de duminică, 23 mai, de la ora 17,30.

Față de acum două săptămâni, după bucuria câștigării Ligii a 4-a, curticenii au vești ceva mai bune cu privire la perspectiva schimbării eșalonului. „Băieții își doresc foarte mult promovarea, suntem cu moralul ok, nu vrem să ne oprim acum când suntem la 90 de minute de Liga 3-a. Practic, toți ne dorim promovarea, chiar și oamenii din oraș, sunt semne bune și de la conducere. Vin firme alături de noi, nu se pune problema să nu putem juca în eșalonul trei, dacă trecem – bineînțeles – de meciul de duminică. Acum ne concentrăm doar la meci, apoi avem timp să vedem ce vom face exact mai departe. Am încredere în băieți, știu ce am antrenat, știu ce pot dacă intră pe teren cu atitudine. Contez pe dăruire și ambiție ca să scriem istorie pentru orașul care ne-a pus la dispoziție condiții deosebite de pregătire”, mai susține Anca.

După ce Hermannstadt și-a câștigat dreptul de a disputa barajul de menținere în Liga 1, e greu de crezut că vreun fotbalist important din lotul lui Beza va fi trimis la Curtici, cu riscul de a se accidenta. În schimb, în tabăra gazdelor sunt emoții mari în dreptul fostului căpitan al UTA-ei, Alin Gligor. „Din păcate, încă sunt semne de întrebare în dreptul lui. Și dacă vom putea conta pe Alin, probabil că nu va fi apt 100%. Varga sigur va lipsi, este o pierdere foarte mare și sper să fie doar el care ne va încuraja din tribună, avem neapărată nevoie de Alin Gligor pe teren”, mai spune „principalul” lui „Fonti”.

Grec: „ Îi rugăm pe toți cei care doresc să intre pe stadion în limita celor 25% din capacitate să prezinte dovada medicală și buletinul”

Până la urmă, stadionul din Curtici își va deschide porțile conform noului protocol comun dintre Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului. „Putem primi spectatori în limita a 25% din capacitatea stadionului, dar cei care intră trebuie să prezinte o adeverință de vaccinare sau un test PCR efectuat cu maxim 72 de ore în urmă sau un test rapid efectuat cu maxim 24 de ore înainte. Bineînțeles, ambele tipuri de testări trebuie să fie certificate de o instituție medicală. Am rezervat un mic sector pentru oaspeți în limita a 5% din capacitatea tribunei. Contăm pe câteva zeci de spectatori care se vor încadra în cerințe, îi rog pe toți doritorii să vină pregătiți cu dovada medicală și buletinul, nu dorim discuții inutile la intrarea pe stadion. Suntem optimiști și vom face tot ce depinde de noi ca să nu ratăm această oportunitate deosebită pentru orașul Curtici”, anunță Sorin Grec, președintele curticenilor.

Formații probabile:

Curtici: Mucha – Morar, Calvin, Gligor, Vereș – Gurban, Coșa – Huțanu, Avrămuțiu, Buzgău, – Al. Mihai.

Hermannstadt II: Rus – Iaru, Stoian, Hanzu, Mustea – Niță, Lascu, Buzan – Popescu, Șter, Oroian.

Arbitri: Marius Omuţ (Satu Mare) – Cojocaru Andrei Pavel (Braşov), Zsolt Kopriva (Carei)

Observatori: Ștefan Galovits (Oradea), Dorin Micșa (Timişoara).

Partida de duminică va fi transmisă în direct și de colegii de la TV Arad, începând cu ora 17.30

2
0
loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.