UTA Arad

Riscă UTA cu adevărat retrogradarea în cazul instrumentat de DNA împotriva celor doi „oficiali” ai săi?





Doi „oficiali” ai clubului UTA, în speță directorul general, Codru Grădinariu și directorul de competiții, Claudiu Drăgan, au fost trimiși în judecată într-un caz ce poate semăna cu cel în care a fost implicat Gigi Becali în anul 2008. Atunci, patronul celor de la FCSB le-ar fi oferit suma de 1,7 milioane de euro fotbaliștilor de la Universitatea Cluj pentru a-i stimula într-un meci cu contracandidata sa directă la titlu, CFR Cluj. Inclusiv valiza cu banii a fost interceptată într-un restaurant din Cluj, prin urmare opinia publică a vorbit despre „cazul valiza”. În 2013, Becali a fost condamnat la 3 ani cu închisoare, din care a ispășit jumătate. În schimb, FCSB nu a avut deloc de suferit din punct de vedere sportiv, bucureștenii evoluând inclusiv în cupele europene.

Din rechizitoriul procurorilor prezentat în urmă cu două săptămâni rezultă că reprezentanții UTA-ei le-ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor celor de la Foresta Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu rivalii la promovare ai arădenilor, Sepsi Sfântu Gheorghe. Meciul conta pentru etapa a 35-a ediției 2016-2017 a Ligii a II-a, iar formația din Covasna avea să se impună cu 4-2 în Moldova și să-și continue marșul spre elită, în timp ce UTA avea să piardă barajul cu ACS Poli în dublă manșă: 1-2, la Timișoara și 1-3, la Șiria, acolo unde echipa arădeană și-a disputat meciurile de acasă în acea stagiune.

Pe 12 mai, conducerea „roș-albă” a reacționat printr-un comunicat scurt, în care se prezintă și un document din care rezultă că UTA nu este în niciun fel implicată în proces și, deci, nu riscă niciun fel de sanțiuni. Totodată, șefii clubului sunt convinși că Drăgan și Grădinariu vor avea la final o sentință favorabilă, iar dacă acest lucru nu se întâmpla: ”Vom lua măsurile care se impun”.

Astăzi, însă, telekomsport.ro scrie că Radu Vişan, secretarul general al FRF, a sesizat Comisia de Disciplină în cazul în care Drăgan și Grădinariu au fost trimişi în judecată, încercând să o bage, astfel, și pe UTA la mijloc. Ar fi vorba despre o manrevă a Astrei și a lui Dani Coman de a se agăța de orice pentru a scăpa de retrogradare, însă trupa de pe Mureș știe exact ce are la mână în acest caz.

Prin urmare, gruparea arădeană nu este tocmai liniștită, riscând să ia drumul ligii secunde dacă va fi găsită vinovată. Dacă în cazul „Valiza”, FCSB a scăpat, nu același lucru se poate spune despre FC Argeș în 2009, după ce Cornel Penescu a fost găsit vinovat în dosarul „Mită pentru arbitri”.

Tot cei de la telekomsport.ro susțin că o decizie în acest caz se va lau în cel mult o lună de zile, cea mai dură sancțiune pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc fiind retrogradarea din Liga 1 și reprimirea Astrei, care a retrogradat pe teren chiar ieri, după eșecul de la Ovidiu, cu FC Voluntari. În nedoritul caz în care ar fi găsită vinovată, UTA ar mai avea oricum varianta Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Foto : Ciprian Petcuț

34 comentarii

  1. Astra ar fi fost retrogradata in liga 2 pentru cazurile de dopaj. Sincer nu ai cum sa scapi din asa ceva deoarece pentru o neretrogradare pentru dopaj, fotbalul romanesc risca excluderea din actiunile UEFA si FIFA.

    0
    0
    1. Se aude ca rusul Shliakov si brazilianul Roger jr. vor pleca la pachet la campioana Bulgariei,Ludogorets Razgrad.Sper ca aceste transferuri sa nu fie facute din cauza scandalului iscat la UTA. Sa fie scoasa din toate competitiile Astra,deoarece au fost mai multi jucatori ai ei care luau acele substante interzise,nu doar cei 3.

      0
      0
      1. Eu am auzit de Miculescu ca o sa-l ia FCSB si de Vorobjovas ca pleaca la o echipa de mijlocul clasamentului in Rusia. Dar cred ca nu sunt decat niste zvonuri.

        0
        0
  2. Cluburile sunt aparate de FRF. Nu și persoanele. Exemplu e chiar Astra la dopaj Cei trei de la Astra au vrut sa implice clubul ,dar au fost amenințați. Apoi Burleanu țintește un post in UEFA ,și nu ar primi un vot de la concurenții din celelalte țări , venit dintr-un fotbal cu probleme grave. Alt aspect. Forurile înalte sportive nu. prea agreează imixtiunea instanțelor civile.Totusi cazul nu este scutit de neplăceri ,amenzi ,sau chiar depunctare la început de sezon. Capul face,capul trage !!!

    0
    0
  3. Trebuie să faceți curățenie la club d-nl Meszar cât mai repede și să aducem la club persoane care știe să apere clubul UTA, prin intervenții la TV și presă.sau stam liniștiți confortabil cazul punctelor pierdute la tribunal. Dacă există transparență în club ieșiti d-nl Meszar într-un comunicat de presă cât mai repede posibil și încercați să aparati imaginea clubului UTA din păcate nu exista alte persoane.

    0
    0
    1. Pai NU POATE!! Oficial dl Mszar,este director al Directiei judetene de sport si tineret,drept pentru care,NU ARE OFICIAL,nici o legatura cu clubul UTA!! La club,presedinte este Voinea,director general Gradinaru,iar director de competitii Dragan.A,ca neoficial dl Meszar se implica la clubul UTA si este in acelasi timp actionar la Inter Sport(Atletico),este o realitate cunoscuta.Am mai spus aceste lucruri de nenumarate ori.

      0
      0
      1. Dragan nu mai are de mult nici o functie in clubul UTA , sarcinile lui au fost preluate de catre Dorin Stana

        0
        0
  4. Telekomsport ala e un site ordinar de cancan fara nici o credibilitate,Penescu a mituit arbitrii la fel cum a facut ala de la Petrolul sezonul asta(apropo nu am mai auzit nimic de cazul asta) deci ce legatura are cu ceea ce au facut sau nu Dragan si Gradinariu iar atata timp cat ai antecedentul Becali cu valizele cum poti sa dai acum ca verdict retrogradarea echipei cand atunci nu ai luat nici o masura?Macar voi nu mai agitati spiritele degeaba si preluati stiri de la tot felul de pacalici.Si pana la urma ce treaba are Astra cu salvatul de la retrogradare cand aia trebuiau deja sa fie retrogradati de 7 ori pt cazurile alea de dopaj.Kkt ala de coman e un imbarligator ordinar,mai si erau unii care il propuneau la UTA.

    0
    0
  5. Ancheta FRF e un mare fâs momentan. Până ce nu există o hotărâre a instanței n-au nicio bază să dea o sancțiune. Vinovăția într-un caz de corupție o stabilește instanța de judecată, nu FRF. Iar procesul e abia la început, la cât durează lucrurile astea în România nu vom avea o hotărâre definitivă în următoarele săptămâni sau luni,
    Când va veni sentința însă putem avea emoții dacă cei doi sunt găsiți vinovați.

    0
    0
  6. Io,sincer, nu prea vad nicio legatura cu cele 2 cazuri prezentate.Acolo, au fost prinsi cu ” matza-n sac” ,adica banii,iar in cazul ” oficialilor” aradeni,din cate inteleg ,ar fi fost vorba de o…promisiune.Si mai cred ca orice masura ar lua FRFu’, ar trebui sa se bazeze pe o decizie a instantelor de judecata,nefiind o speta strict sportiva.Ca,altfel, cine stabileste vinovatii?Or ,din cate se pare,DNA nici macar nu a implicat clubul in povestea asta.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  7. aici e o mica mare diferenta ca la oier
    atunci el a Vrut sa stimuleze jucatorii sa joace pe viata si pe moarte!
    Parerea nea sa mituesti albitrul e mult mai gravv!!!
    sa speram sa fie bine!

    0
    0
    1. Becali nu era un oficial al clubului, nici acționar. O rudă de-a lui figura în acte ca patron.
      Să sperăm că va fi bine.

      0
      0
  8. Telekom sport este plin de jurnalisti corupti. Acum cand UTA isi face lotul trebuie mestecat cacatul ca sa nu poti face transferurile dorite. Pe langa acest caz mai este si faptul ca UTA deranjeaza. Tineti minte playoff ul de liga 2 inventat pt rapid

    0
    0
  9. Parerea mea e ca noi singuri ne facem rau prin mediatizarea acestei porcari. Nu va fi nici o retrogradare. Inteleg de ce uni au sugerat asa ceva (Radu Visan). In celebrul caz „valiza” Becali a fost prins in „flagrant”, reprezetant direct al clubului, la noi cica Dragan cu Codru prin ceva reprezentant. Oricum atunci Steaua a fost doar penalizata cu 6 puncte care nu au contat la nimic. Deci haideti sanu facem noi mare tantam din asta plus ca, clubul UTA este clasat in aceasta speta.

    0
    0
    1. La recurs la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal s-a anulat si suspendarea de 6 puncte.
      Nu au pățit absolut nimic.

      0
      0
  10. Furtuna intr-un pahar de apa , nu se va intampla nimic cu clubul , sa prezentat clar cu punct si virgula chiar si aici pe site ca UTA a fost scoasa din aceasta ecuatie , ramanand doar sa se demonstreze vinovatia sau nu a a celor doi . Iar telekom este cu adevarat vorba cuiva de mai sus un cancan al fotbalului romanesc , stiri penibile si cu adevar spus doar pe un sfert , doar sa atraga cititorii

    0
    0
  11. buna dimineata, Radu Visan! Te-ai trezit din somn după 4 ani? Un caź din div. B il l-ati scos pe tarabă, asa dintr-o dată?
    Dacă DNA-ul l-a clasat, de ce mai duci cazul la comisia de disciplină?
    Chiar se poate face chestia asta? Până acuma n-au zis nimic cât a fost UTA in B si acum, după retrogradarwa Astrei…hopa v-ati adus aminte de ceva de prin 2017?
    La oamenii astia nu le e rusine?!

    0
    0
  12. A retrogradat ASTRA si ce s-au gandit ? Sa se lege de UTA. dupa 4 ani ca, sa o reactiveze pe Astra in liga1a !!!

    0
    0
  13. Pe mine nu ma mira Traim in fotbalul in care anumite echipe nu au voie sa retrogradeze S-a bocit pentru unii se stiu care Sa nu retrogradeze ca dispare prima liga fara ei Moare fotbalul fara ei Anul trecut s-a incercat promovarea fortata prima liga celor care pe teren nu au putut promova UTA s-a dovedit mai buna Asa cu sincope a promovat Smecherii au fost fortaii sa inghita evidenta Acum iarasi vor sa fure un drept cistigat sportiv Sigur cine are de raspuns sa raspunda pentru faptele sale Asta este fotbalul rominesec De asta am ajuns coada Europei

    0
    0
  14. Nu înțeleg de ce mai băgați în seamă astfel de zvonuri! ,FRF nu poate face absolut nimic clubului atîta timp cît dosarul în cazul clubului UTA a fost clasat. UTA nu are nici un amestec în toată treabă asta și nu a avut nici un avantaj. La fel nu cred in varianta cu Drăgan și Grădinaru. Poate sa încercat dar atît. Presa din capitala e doar saminta de scandal dar omite sentința în dreptul clubului UTA data de DNA.

    0
    0
  15. V-am considerat un site serios, dar din pacate cand scrii despre pacatele, nerusinarea celor din conducerea UT-ei, vezi invinuitii Codrut Decebal Gradinaru, si Dragan Claudiu,ce magarii au facut in 2017,de ce nu lasati la vedere ce pareri avem? Ati devenit oamenii lui Bibart, Meszar, sau a-i cui ?

    0
    0
    1. Foarte bine ca ti le sterge , nu poti inca invinui niste persoane pana cand instanta nu se pronunta , chiar DNA in comunicatul sau specifica : „această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

      Si atunci vii tu nea Patraulea sa acuzi niste oameni si sa ii invinuiesti fara a fi sigur daca se fac vinovati sau nu de faptele prezentate

      0
      0
      1. m-ai scutit sa ii mai raspund suporterului … as adauga si ca sterg aca sunt cuvinte calomnioase …
        asta este și as mai adauga sa nu mai scrieti comentarii despre un subiect la articole care nu au nici o legatura cu ce doriti sa transmiteti … cum a fost ieri la Iacob … citim si noi presa centrala, fiti siguri, nu preluam imediat pana nu ne informam din mai multe surse.

        0
        0
  16. E imposibil sa nu va prezint niste perle de pe socilaizare sa ne mai descretim fruntile ( ca o paranteza , nimeni , dar absolut nimeni nu e de acord cu marsavia ce se intampla ) :

    „Ceva de prin 1900 toamna nu au descoperit cei de la FRF ? Exista o adevărată echipa de arheologi acolo ?”

    „Bine ca nu s-au sesizat pentru vreo fapta facuta de F. Neuman in 1945 toamna…urate specii ”

    „Cei de la Ripensia au mituit pe cei de la Ciocanul București. Cazul se judeca astazi” :))

    „Știu cu probe, că în toamna lui 1948, oficialii UTA ,au chefuit cu adversarii! „

    0
    0
  17. ok daca uta ar fi vinovata de asa ceva trebuia retrogradata cand era in.liga a 2 a au trecut nu stiu cati ani si hop retrogradam uta pt acum.nu stiu cati ani..e aberant.cea ce face visan ala e santaj pana camd nu exista o sentinta finala cum iti permiti tu visan un nimeni sa faci speculatii?prin chestile astwa vedem clar ca mafia din frf face fotbalul nu fotbalisti pe teren!

    0
    0
  18. Nu sa terminat bine capionatul si avem o alta belea prin care vor sa miste suflarea UT-ista la alte lucruri nedorite,.problema care a avut loc acum 4 ani nu a avut efect nu sa intaplat echipa poate nici nu stia despre acel lucru iar sportiv lucrurile au fost la locul lor.TREZIREA fratilor, nu putem fi pedepsiti sportiv pt niste banueli care ar fi fost facute de niste cetataeni din conducerea UT-ei,UTA si gastigat dreptul de a juca la anul in liga1 pe cale sportiva,a mai fost si cazul valiza ,dopaje si pe linie sportiva nu a suferit nimeni, asa ca hai sa uitam de acesta prostie si sa ne gandim cu totii la lucuri POZITIVE.Pentru noi doar UTA conteaza HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  19. Daca stai și gîndești logic Vișan calomniază UTA Arad. El a luat-o înaintea DNA -lui. Cred că ar trebui să-și ceară scuze (dacă într-adevăr a sesizat C de disciplină
    ceeaa ce nu prea cred ,pt că îl văd un om cu capul pe umeri. ) Eu tind sa cred că sint scormoneli ale presei centrale, nimic mai mult

    0
    0
    1. @Cineva..te rog frumos sa ne explici,cum ,dintr-o data,ai devenit porumbelul pacii???Dintr-o data treci in alta gama de solfegiu???Ai mancat ceva stricat????Ai grija baiete….Am auzit ca virusul de iubire neconditionata a UTA-ei,e mult mai periculos decat Covid 19,nu mai scapi in veci….Vezi ca maine,azi,sambata,daca doresti,te-ar putea vaccina inclusiv Balint..Ce zici???Reactii adverse le-ai avut oricum inainte,deci nu te-ar afecta prea mult…..Ce ai avea de pierdut????Eu zic sa incerci….:-))))
      Daca totusi alegi sa te vaccinezi,te rog sa nu te asezi pe locurile mele de abonat,al familiei,cat ramai sub supraveghere,nici macar in cele 10-15 minute…Am eu niste superstitii…,ca sa nu mi le spurci….

      0
      0
  20. Intr-o tara,in care se prind jucatori dopati in vena,la Astra,al carui reprezentant se batea noptile,la ceva gen MMA,pariuri grele,nu cu un simplu Nurofen,ca sa ne aducem aminte de Andreea Raducan,o tara in care Craiova lui Rotaru cere teste antidoping la FCSB,inclusiv la antrenamente,Neubert… si din secunda doi,toti se accidenteaza brusc,nu mai fac fata,sau sunt introdusi juniorii….
    Pai tu..Miticule,vii sa-mi spui mie, Visane,ca brusc ti-ai adus aminte de cazul UTA???Pai nici macar nu a fost un caz….Iar cat despre Iedu Dragan,este suspendat din functie,intr-o cu totul alta cauzalitate,fara legatura cu clubul…Nici o legatura….Treaba lui….
    Repet tuturor..Nu e mare lucru..Cautati,daca tot butonati internetul….Din anul 2014,promisiunea de premiere pentru un succes,nu se mai considera mita…..Multe discutii fara rost…dar calomnierea se plateste!
    Nu ne lasa astia sa fim linistiti….isi rod unghiile de ciuda….Atat timp cat exista interese pe la FRF,Liga,persoane dubioase,fara competente profesionale,ne vom putea astepta la tot felul de increngaturi..Conteaza sa nu-i bagam in seama….Avem mare nevoie de un purtator de cuvant,bazat,in cadrul clubului,care sa le dea peste gura….Toate cluburile au cate un obraznic din acesta,mistocar,cu reactie rapida….La unii sunt chiar presedintii,la altii managerii,la altii patronii…uneori chiar si antrenorii culmea,fara licenta,dar cu gura mare….Interesant….:-)))
    PS: oare din ce cauza,din lipsa de subiecte,GIGI TV,comentatorii,o dau pe cote de pariuri,cate 2-3 ore????Asa ceva ar trebui interzis!

    0
    0
  21. Nu as mai fi dorit sa revin asupra subiectului,dar aproape ca uitasem….Cine agita spiritele???Personajul Paul Mincu..Cine este Paul Mincu???Avocatul clubului Astra,si totodata reprezentant la LPF….Oare ce concluzie s-ar putea trage????Hai mai….mars de pe aici……Sapa Mincule,pe altundeva….aici e beton….Tu,securici Niculae,astepti pachet cu sarmalute….Coman,Buduru,mergeti sa-i duceti provizii,securiciul are nevoie…..Macar ceva conserve…..din acelea „eftine”,de peste….Sa nu uitati sa platiti clinica privata care v-au bagat in vena niste chestii interesante,la cerere…Macar daca v-ar fi ajutat cu ceva….Aha….domnule ,sa nu uiti sa-l iei si pe Neubert cu matalutza…Ultimul scapa turma…Am auzit ca v-ati apucat de scrierea Letopisetului Astra Ploiesti,mutata la Giurgiu,cu imprumut pe la Rahova….Cumpar neaparat cartea,nu voi putea sa o ratez,sper sa nu fie mai mult de 20 Lei,mult spus,dar mi-as dori sa o gasesc in cutia postala,ca Flyer….Probabil ca iti dau sfaturi niste personaje, Marian Iancu,Tender,Pinalty si Requiem-uri cu limba de moarte,Monel,Jenel,Seche….Niculae…iti doresc sanatate multa,ca sa simti profund fiecare secunda de parnaias…..Stai acolo,ca stai foarte bine….

    0
    0
  22. Faze de astea gen meszar cum e la noi ca are o functie in acte si la uta el e dar in acte nu e pt a nu se bate cap in cap cu djts sa numai zic de atletico unde e oneț bogdan dar logic ca nu se misca nimic fara stirea lui meszar si uite asa poti in tara noastra draga sa fii peste tot dar in acte sa fie altcineva , e un fel de pacaleli esti antrenor dar nu ai licenta pui unul pe banca cu licenta doar asa dar antrenor de echipa se ocupa cel fara licenta cum era radoi

    0
    0
  23. Antrenorul ,fotbaliștii conducerea …nu se pot identifica cu UZINA TEXTILĂ ARAD. Degeaba vorbește antrenorul de spiritul UTA că el personal nu știe ce înseamnă. Spiritul U.T.A. îl duc mai departe suporterii din generație în generație ,fără obligații financiare !!!

    0
    0
  24. Da, „miticii”pot orice,pentru ca au „TUPEU si INTERESE DE GRUP”.Deoarece „cooperativa” FCSB-Astra-Botosani-Hermanstadt,a inceput sa scartaie,odata cu scandalul transferului lui Man si iesirea Prodancai din peisaj si intrarea la puscarie a lui Niculae,-in opinia lor-trebuie folosite toate mijloacele morale,imorale,sportive sau nu,pentru refacerea acesteia.Si asta pe fondul degringoladei din cadrul clubului UTA,care la nivel de organigrama de conducere,sta execrabil:presedinte pe hartie este Voinea,dar in realitate Meszar face toate jocurile,Gradinaru este director general,dar contractul lui Balint,este prelungit de Meszar si Apostu in conferinta de presa,etc.Apropo de Gradinaru,indiferent daca este sau nu vinovat(asta va decide instanta),trebuia sa-si depuna demisia imediat ce a fost inculpat in respectivul dosar,adica din octombrie 2017,cand Parchetul de pe langa Tribunalul Bucurest,a inceput urmarirea penala.In aceiasi situatie erau si Dorin Stana si Claudiu Dragan.Nu si-au dat demisia si au patat emblema clubului UTA,pentru a doua oara(vezi cazul „Haina de blana”).Intrebarea este cine a tinut cu tot dinadinsul,ca cei trei sa ramana in continuare in club?Am mai spus de nenumarate ori,faceti ordine la club!! Primaria,credeti ca intamplator n-a virat decat o transa din sumele alocate? Si-au dat si ei seama ca pe undeva se sifoneaza bani publici.Eu,ca suporter al UT-ei,vreau un club curat, indiferent in ce liga joaca.Sigur ca-mi doresc meciuri de prima liga la Arad,dar nu in orice conditii.Am fost de multe ori criticat,pentru ca spun lucrurilor pe nume,dar niciodata n-o sa ma erijez in lingusitor.Da,conducerea(oricare o fi ea),trebuie felicitata pentru realizari,dar in acelasi timp,trebuie si criticata pentru greseli.Cat despre investitorii cu potential financiar(si nu finantatori),in viitorul apropiat si mediu,nu se vor apropia de club.Daca va amintiti de dl.Bara,care avea 49%din actiuni,a venit cu entuziasm si a plecat cu capul plecat.Pentru ca politica in fotbal,este „da banii.ca stim noi ce sa facem cu ei”.Asa a facut si Bara si a iesit sifonat financiar dupa experienta UTA,cu toate ca a fost singurul cu bun simt.Acum si investitorii s-au desteptat,vin direct cu staful propriu.Va dati seama ca n-ar mai ramane nimeni in club,din actuala garnitura.Cat despre relatia cu FRF si LPF,clubul este pe ZERO.Nimeni din club nu are usi deschise la cele doua entitati sportive.Pe langa toate acestea,a mai fost si procesul la TAS,impotriva FRF.Miticii nu uita afrontul si daca pot,te taxeaza.Sau macar te pun pe jar….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button