Arhivă articole

Meszar admite „lipsa de experiență” în demersul obținerii licenței UEFA, dar: „Ne bucurăm că a ieșit așa, nu cred că aveam forța să câștigăm două baraje”Chiar dacă a avut emoții legate de prezența la barajul pentru menținerea în Liga 1 până în penultima etapă a sezonului, UTA a ajuns chiar pe loc baraj pentru Conference League. Clasarea pe locul 8 le-ar fi permis arădenilor să se dueleze cu Chindia Târgoviște, iar în cazul unei victorii, la un al doilea baraj, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Doar că formația „roș-albă” nu a depus dosarul pentru licența UEFA, așa că la prezența în Europa speră Viitorul Constanța, formație ce a terminat play-outul pe locul 4 (nici Gaz Metan, a treia clasată, nu are licență UEFA).

Astăzi, Alexandru Meszar a admis o lipsă de experiență în demersul european al UTA-ei, dar, pe de altă parte, e împăcat cu situția, în sensul în care jucătorii și antrenorii săi vor putea să-și refacă forțele după un an extrem de solicitant, în care au avut parte, în total, de doar două săptămâni de vacanță (una în vara lui 2020 și cealaltă de Sărbătorile de iarnă). „În primul rând, a fost o lipsă de experiență a noastră având în vedere că e primul an în Liga 1, dar și o lipsă de experiență a societății pe care am angajat-o. Aceasta  ne-a făcut auditul pentru licența de Liga 1, dar nu a depus și pentru licența europeană. Dar, în final, pe undeva ne bucurăm că s-a întâmplat așa, deoarece echipa noastră nu a avut nici un fel de vacanță de un an și jumătate. După promovare am avut șapte zile pentru a face echipă, în perioada intercompetițională iarnă-vară au fost doar 10 zile. Echipa nu a mai fost în cantonament, nu au avut meciuri de pregătire, deci această vacanță de 20 de zile este perfect binevenită. Să nu uităm că nu am ratat participarea într-o cupă europeană, am ratat, eventual, două baraje. Nu ne lipseau deloc aceste meciuri, avem fotbaliști din Brazilia, din Rusia, care trebuie să meargă acasă, deci nu știu cum îi puteam ține montați încă două săptămâni pentru aceste baraje. Având în vedere că noi, cu câteva etape înainte de finalul sezonului, încă puteam merge la barajul de menținere sau chiar să retrogradăm direct, nu cred că aveam forța necesară să câștigăm două baraje și să ne calificăm. Ne dorim să mergem pas cu pas, acesta este unul dintre principiile noastre, nu ne-am fi dorit mai mult din acest sezon” a declarat conducătorul de facto al clubului UTA această dimineață, în emisiunea GSP Live.

UTA nu a mai participat într-o competiție europeană din sezonul 1972-73, când era eliminată de suedezii de la IFK Norrkoping în primul tur al Cupei UEFA (actuala Europa League).

3
1
loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.