UTA Arad

Meszar, despre înregistrările ce o exonerează pe UTA de vină în cazul instrumentat de DNA: ”Îmi pare rău, știi cum sunt ardelenii, căpoși, nu pot să îi fac!”





UTA a ajuns în bătaia puștii la nivel național pentru că „oficiali” ai cluburilor care au contraperformat în sezonul 2020-2021 al Ligii I vorbesc despre un așa-zis caz de mită despre care nu știu aproape nimic. Adică au aflat din comunicatul DNA că doi „oficiali” ai arădenilor au fost trimiși în judecată pentru că au încercat să o stimuleze pe Foresta în confruntarea cu Sepsi, din 2017 și le-a ajuns la urechi și despre o posibilă implicare și a arbitrului acelei întâlniri. Iar de aici, Bogdan Mara sau Dani Coman, conducătorii ai Astrei, care ar trebui să meargă la rândul lor în Liga 2-a cu echipa, vorbesc despre o „speță” similiară cu cea în care FC Argeș a fost retrogradată pe mana lui Cornel Penescu, în cazul „Mită pentru Arbitri”.

Doar că, bineînțeles, cei doi, dar și cei care au preluat și au rostogolit mesajul lor nu cunosc detalii din dosar. Iar DNA-ul nu ar fi scos din culpă clubul UTA prin acel comunicat prezentat în urmă cu două săptămâni de arădeni, dacă ar fi existat dovezi de corupție. Astăzi, Alexandru Meszar a explicat băbește despre ceea ce ar fi vorba în speța în care „Bătrâna Doamnă” e amenințată cu retrogradarea. „Un grup care se ocupa cu tot felul de lucruri mai puțin onorabile, condus din București de un președinte de AJF, a încercat să <<ajute>> diverse cluburi care aveau obiective, iar UTA a căzut în plasa acestui grup. Grupul a fost urmărit de autorități, iar clubul nostru, din păcate, a căzut în plasa acestui grup. S-a lucrat foarte mult la acest dosar, autoritățile au investit foarte mult în acest dosar, de aceea a trebuit să și trimită pe cineva în judecată, pentru a justifica cheltuielile statului. Au fost foarte multe ascultări, descinderi și așa mai departe. Norocul nostru este că stenogramele sunt în favoarea noastră. Un membru al grupului l-a sunat pe șeful din București și i-a spus <<Îmi pare rău, știi cum sunt ardelenii, căpoși, nu pot să îi fac!>>. Iar șeful de la București spune <<Adu-i încoace, că îi rezolv eu! >>. Bineînțeles, nu a avut loc nici o discuție mai departe. Clubul nostru a căzut în plasă pentru că a acceptat niște discuții inițiale cu acest grup. Eu nu am știut de aceste tatonări, nici măcar cei doi oficiali nu au discutat cu membrii grupului”, a spus în această dimineață părintele proiectului UTA la GSP TV.

Tot Coman și Mara au susținut în declarațiile lor că așa-zisă „speță UTA” va ajunge chiar astăzi pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. „Nu îmi e teamă deloc, pentru că nici nu există o ședință programată astăzi la FRF în privința acestui caz. Putem spune că este un fake-news. Apoi, acum aproximativ două săptămâni am primit o notificare de la DNA prin care UTA a fost clasată, așadar absolvită de orice fel de problemă sau învinuire și din acest motiv nu avem vreo emoție. Sunt sigur pe ce spun, UTA nu are nici o implicare în acest caz, de asta a și fost achitată și urmează să fie achitați și cei doi angajați ai clubului. UTA ar trebui să continue în Liga 1 fără vreo problemă, din păcate unii dintre competitorii acestei ligi nu știu să piardă, deși ar trebui să fie o calitate normală în sport”, a adăugat Meszar.

Altfel, Astra a aflat cu tristețe că nu e printre echipele ce vor disputa barajul de menținere / promovare în Liga 1, ci după tragerea la sorți de astăzi de la Casa Fotbalului au rezultat următoarele prime manșe: Dunărea Călărași – FC Voluntari și CS Mioveni – AFC Hermannstadt.  Aceste jocuri se dispută pe 29 mai, iar returul e programat pe 2 iunie.

26 comentarii

  1. Tot ceea ce se întâmplă în media este ceva tip can-can. Ziarele și site-urile de sport sunt în acel moment al anului când nu mai au ce să scrie, iar cum EURO vine în mijlocul lui Iunie, se creează tot felul de știri sau se accelerează niște subiecte penibile. DNA a clasat deja UTA în acel dosar, tot ceea ce vedem pe Digi,Telekom, etc sunt doar niște speranțe ale unor pierzători.

    0
    0
    1. Si Dosarul Revolutiei a fost clasat si redeschis …de mai multe ori. Clasarea se face…pina la o noua redeschidere ( pot aparea oricind informatii noi, intr-un dosar)

      0
      0
  2. ar trebui cineva sa sesizeze cna ul toti care vorbrsc despreacest fake news fara dovezi strica imagine unlica a clubului uta e o campanie de denigrare a clubului uta si nu e ok!

    0
    0
  3. Asa ca, Mara si Coman si-au facut sperante desarte si cu desertaciunea au ramas, nu stiu sa piarda si au incercat sa faca tot felul de lucruri urate clubului UTA. !!! Duceti-va in liga2a ca, acolo va este locul !!!

    0
    0
  4. FORTA UTA ARAD !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  5. Ce a mai spus interesant dl. MESZAR a fost ca nu exclude o colaborare cu guvernul Viktor Orban.
    Pe mine nu m-ar deranja dacă am beneficia de o investiție într-o bază de pregatire cu 3-4 terenuri de fotbal si facilități de cazare, refacere pentru academie si echipa mare.
    Legenda spune ca baza de pe câmpul Liniștii inca se construiește.
    Un orgoliu prostesc ar zice nu vrem sa ne vindem ungurilor
    1.nu ne-am vindem cu nimic
    2.si dacă am plăti chirie sau concesiune tot am fi câștigați
    3. baza nu se mută peste granița
    4.suntem parteneri in NATO până in urmă cu 103 ani aici a fost imperiul Austro-ungar istoria ne leagă vrem nu vrem
    5.Avem monumentul reconcilierii, dacă din jucatorii de viitor ai academiei va vrea vreunul sa joace pt Ungaria e strict o alegere personală a jucatorului respectiv, (câți jucatori din Rep.Moldova joacă pt noi nici unul si sau dat peste 1 milion de cetățenii românești sau cate familii de romani din diaspora si-au indrumat copiii către alte naționale e o chestie personală care nu are de a face cu o bază de pregatire)
    6.UTA a avut jucatori de referință de origine maghiară care au jucat pt ambele nationale cum a fost marele Petschovschi care ar putea da si numele bazei de pregatire.

    0
    0
    1. Corect ce spui , dar om trăi și om vedea.
      Mă gândesc și la felicitarea lui Orban de acum câteva luni.

      0
      0
  6. Pe limba lor au pierti cum se spune Mai e unul Emilian Hulubei care sustine ca UTA v-a fi retrogradata Ca vezi Doamne s-ar impune aceasta masura Asta are decenta cel putin sa recunoasca ca si Astra trebuie retrogradata din cauza scandalului de dopaj O parere personala acest scandal isi traieste ultimele zvircoliri Astrali au uitat vorba rom[neasca care spune Daca taceai filozof erai Scormonid au scos la iveala propria lor mizerie Daca speta UTA o sa ajunga in comisie au o mare problema Clasarea de catre DNA Coroboborata cu achitarea foarte probabila a luii Dragan si Gradinaru devine caz inchis Despre Coman si Mara Dumnezeu sa aiba mila dei

    0
    0
    1. Ce mi se pare interesant din declaratiile lui Hulubei e ca spune despre datoriile pe care cei de la Astra le-au facut prin cesionarea drepturilor de televiziune din campionatul viitor!!! Si de aici disperarea lor, ca risca sa intre in insolventa.

      0
      0
  7. Pentru Suporter Subscriul la ce spui Am parerea ca discutiile cu guverenul magghiar sunt deja in defasurare Am inceput sa ii cunosc stilul de vorbire a lui Meszar Cind afirma ceva are deja o baza In mod sigur UTA ar deveni o forta cu investitii din Ungaria Asta s-ar putea sa deranjeze pe multi Sunt convins ca Vicktor Orban doreste sa investeasca in toata zona UTA nu are cum sa nu il atraga Multi se tem de forta care ar deveni UTA Cu jucatorii care i-ar aduce un posibil investitor potent maghiar Doar CFR Cluj si Sepsi ar mai putea sa ne faca fata in zona De asta cred ca incearca sa ne retrogaradeze se tem Sa vedem ce jucatori vor veni si vom intelege multe

    0
    0
  8. Scuzati ca revin Nu vreau sa monopolizez Se pare ca pe Gsp se dau ca sigure negogierile intre UTA si maghiari Se pune intrebarea Va fi finantata UTA dr guvernul maghiar? Acum intelegem mai bine scandalul de coruptie Dar si de ce DNA s-a grabit sa claseze UTA Parera mea e ca jocurile se fac sus de tot

    0
    0
    1. Deja fabulezi și ai căzut in plasa presei de 2 lei.
      UTA nu poate fi finanțată de guvernul maghiar pt ca e finanțată de primaria Arad.
      Cum nici Sepsi sau Miercurea Ciuc nu sunt.
      Sepsi e finanțată de Dioszegi un afacerist din zona plus sponsorizari ca OTP Bank sau MOL companii maghiare cu afaceri la noi.
      Sepsi si Miercurea Ciuc au beneficiat de investiții in infrastructura ale guvernului Orban dar nu se dau salarii din Ungaria.

      0
      0
  9. Nu ne-ar strica deloc o bază bună de pregătire, terenuri atât pentru prima echipă cât şi pentru academie. Dacă am duce academia la un nivel de top ar fi un vis devenit realitate.

    0
    0
  10. S-a făcut lumină foarte simplu într-o chestie care o credeam cu toții complicată.
    În primul rând, Felicitări Meszar! Un om care nu se grăbește să judece și să dea afară oameni nevinovați cu toată presiunea unora care cereau asta cu insistență. Departe sunt lucrurile care le cunoaștem noi și realitate. De aceea se cere mai multă cumpătare la a judeca conducerea. Meszar nu se aruncă la momeli și diversiune, marca Bucuresti.
    Cei care i-au blamat pe Codru și Claudiu si-ar putea cere scuze public. Fără rusine! Se cere…

    0
    0
  11. Nu lăsați garda jos. Cu Craiova a lui Mititelu cum au procedat? L-au mazilit au luat jucătorii gratis și nici TAS ul nu l-a salvat.
    Astea sa se desființeze ca tot timpul a făcut „jocuri” în liga 1.

    0
    0
  12. De ce nu ca, Viktor Orban sa ajute UTA ? Sa ajute UTA. pt. a redeveni forta de altadata a fotbalului Romanesc , sa se bata cot la cot cu CFR-ul , FCSB si Craiova !!! Da D-le MESZAR, faceti aceasta colaborare ca, se merita !!! Viktor Orban, stie ce performante mari a avut UTA., o admira si deaceea vrea sa ajute ,foarte bine ,sa o faca !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  13. A declarat Burleanu despre UTA acum 5 minute ca: FRF va lua nici o decizie pana la o decizie definitiva a instantei.
    Asa ca putem fi linistiti UTA nu risca nimic deocamdata.

    0
    0
  14. ” Clubul UTA și persoanele care fac obiectul acestei anchete se bucură de prezumția de nevinovăție. Suntem obligați să așteptăm o decizie definitivă a Instanțelor din România, apoi ne vom putea pronunța.” Burleanu.
    Securistul ăsta nici măcar nu știe că UTA nu face subiectul unei anchete.

    0
    0
  15. Dupa toat scandalul asta incepe sa imi fie scarba de ce vrea sa se intample in fotbalul romanes cei doi bufoni si alti mascarici vor sa taraie UTA in noroi pana la gat sau chiar sa o inece, oare nu va este rusine va comportati ca partidul lui ceausescu sunteti niste PENIBILI de fapt voi faceti parte din acei omeni numiti LINGAII NEAMULUI. pana unde vreti sa mergeti?vedeti ca sa terminat linia si cadeti in prapastie tovarasilor coman si mara iesiti naibi din fotbal.ARADUL a produs si a dat jucatori Romaniei ,astra voastra ce a produs si ce istaorie are.LASATI UTA iN PACE SI NU VA JUCATI CU FOCUL.(poate in viitor daca FRF si apropiatii lui se comporta in halul asta ,miar placea sa o vad pe UTA jucand intrun alt campionat) cred ca am zis o prostie UTA trebuie lasata sa joace unde a scris istorie si sa nui mai puna piedica nimeni. Mai cred ca TRANSILVANIA care cupride si zona de VEST nu este suportata (hai la un campionat fara mitici si fara moldoveni si olteni,cred ca am ajuns prea departe).Astia ma facut sa-mi pierd mintile pt mine doar UTA conteaza cred ca si pt voi doar UTA conteaza HAI UTA ARAD,HAI UTA ARAD.

    0
    0
  16. Am citit „varianta” dlui Meszar, dar am si citit o sentinta de condamnare a unui Complet de judecata a unuia, care a fost pedepsit „pentru mita cu bani, .a Suceava, in folosul clubului UTA”. Deci „omul recunoscuse ca a fost in legatura cu UTA, iar altii ( Sepsi ) puteau avea-si ei- interes. Acuma ce sa cred ? Ca ala ar fi dat bani din buzunarul propriu, inainte, ca sa pacaleasca clubul UTA ?. Pare…greu de crezut ca trimiterea in judecata a unor salariati ai clubului UTA ( se spune ca si cu Braila …s-ar fi incercat „citeceva” ) se face …doar pentru a justifica niste cheltuieli la DNA, nu-i cred pe procurori atata de naivi. Au ei dovezi…poate nu „beton” dar ceva exista. Apoi adresa de la DNA, prin care „clubul UTA este exonerat de raspundere”…imi pare o chestie rizibila ,( „de adormit copiii”), la care trebuie pus si continuarea…. „deocamdata”. Afacerea imi pare mult mai complexa si vom vedea cum se va termina, dar , cum Justitia lucreaza foarte lent, cred ca UTA poate incepe linistita campionatul viitor,…apoi vom mai vedea. Inca ceva…incep sa inteleg de ce Dl Meszar, care vorbeste „in numele lui UTA”,isi cauta forme de neimplicare , la club ….de tipul… „particip,…dar nu ma bag”. Cum dansul imi pare omul ce conduce UTA, in toate cele…, chiar si prin interpusi,..nu pot crede ca se intampla ceva la club fara voia sau stiinta dumnealui. Trista afacere, care arunca o ( noua ) pata pe obrazul UTA-ei, mai ales ca finalul ei a fost de tipul ” si batut…si cu banii luati”, UTA nebeneficiind , atunci de promovare.

    0
    0
    1. Nu inteleg…unde ai citit tu – o sentinta de condamnare a unui Complet de judecata a unuia, care a fost pedepsit „pentru mita cu bani, .a Suceava, in folosul clubului UTA” – ?
      Procesul nici nu a intrat pe fond , deci cum sa fie sentinta deja ? ( sau te-ai exprimat asa prost ca nu se intelege nimic , sincer ai scris intr-un mod de scarpinare a urechii stangi cu mana dreapta )

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button