Liga a 3-a

Saladea și Șușcă cresc la 13 numărul arbitrilor divizionari arădeni

Din weekendul recent încheiat, Aradul are nu mai puțin de 13 arbitri divizionari. La concursul de promovare organizat la București pentru completarea lotului de Lifga 3-a, „centralul” Sorin Saladea și asistentul Andreea Șușcă au obținut note de trecere și vor fi delegați începând cu stagiunea 2021-2022 ce debutează la finalul verii.

Saladea (26 de ani, de profesie inginer automatizări și calculatoare) a avut de înfruntat concurența a 44 de „fluierași” din toată țara, dar a ocupat unul dintre cele 5 locuri disponibile cu nota 9,08,  la proba fizică, respectiv 8,50 la proba teoretică. Dincolo, la asistenți, Șușcă (20 de ani, studentă) a obținut cea mai mare medie din concursul fetelor, 7,88 – fizic, respectiv 7,50 teorie. O astfel de promovare în tandem în urma unui concurs la nivel național nu s-a mai produs de  foarte mulți ani în județul nostru. Momentul actual reflectă seriozitatea cu care arbitrii din  loturile Comisiei Județene a Arbitrilor Arad se pregătesc neîntrerupt și modul în care în  ultimii ani au fost motivați și susținuți de membrii acesteia, atât prin acțiuni centralizate, cât  și prin recomandări la nivel individual. Suntem mândri de voi, Sorin și Andreea, și vă așteptăm evoluția foarte bună la cel mai înalt nivel”,a declarat Casian Băla, președintele CJA Arad.

Din păcate, ceilalți doi arbitri arădeni intrați în concursul de săptămâna trecută, Denis Calnacov și Andrei Pîslaru nu au obținut medii de promovare. Totuși, Pîslaru are șanse mari să arbitreze și el din toamnă în Liga 3-a, urmând să fie admis prin Programul de Tinere Talente a CCA.

Ovidiu Haţegan (Liga 1); Mircea Ardelean, Casian Băla, Alina Mihoc,  (Liga a 2-a), Alexandru Gornic, Ionuţ Nicoraş, Tudorel Jurcă, Sorin Saladea, Lucian Berariu, Cristian Căşuţ, Andrei Pantea, Sebastian Pantea și Andreea Șușcă (Liga a 3-a) formează lotul arbitrilor divizionari arădeni.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button