Arhivă articole

Suporterii UTA-ei au luat la bani mărunți sezonul recent încheiat, concluziile fiind – în general – pozitive! Ce ar schimba, însă, fanii la gruparea arădeană?„Bătrâna Doamnă”  a fotbalului românesc a completat un sezon fără susținătorii ei în tribunele noii arene „Francisc Neuman”. Asta nu a coincis cu faptul că suporterii UTA-ei nu au urmărit și analizat atent parcursul echipei și a conducerii clubului. Concluziile sunt, în general, pozitive, dar există și lucruri pe care fanii ar dori să le corecteze în perspectiva sezonului ce urmează.

Iată gândurile și observațiile făcute de Suporter Club UTA la finele stagiunii ce-i regăsesc pe „roș-albi” pe locul 8 în clasamentul Ligii I:

„Considerăm că v-ați făcut datoria!”

În primul rând dorim să felicităm echipa și colectivul tehnic pentru felul cum au dus la bun sfârșit acest prim sezon de Liga 1, cu toate provocările sale. Locul 2 în clasamentul play-outului este un deznodământ mai mult decât onorabil pentru o nou promovată. Au fost momente în care am crezut că putem mai mult, în care ne-am dorit mai mult, dar au fost și perioade în care ne-am clătinat și ne încerca teama că ne vom prăbuși. Este meritul vostru că ați reușit să țineți corabia în echilibru și ați condus-o în port. Chiar dacă uneori am fost nemulțumiți de jocul vostru sau de atitudinea arătată în teren, considerăm că v-ați făcut datoria.

„În vestiarul UTA-ei există o singură vedetă: clubul!”

Este timpul acum să vă odihniți trupurile și să vă limpeziți mintea. Ne dorim ca peste două săptămâni să vă întoarceți acasă (pentru că atâta timp cât îmbrăcați acest tricou, Aradul și Arena Francisc Neuman reprezintă casa voastră) cu un singur gând: în campionatul care vine să fiți mai buni, mai puternici. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca toți, de la antrenori și până la ultimul jucător, să lăsați deoparte orice resentiment, orgoliu sau interes particular. Oricine intră în vestiarul UTA-ei trebuie să știe că acolo există o singură vedetă: clubul! Și toți cei care pășesc în acel spațiu sacru sunt frați care trebuie să își pună mintea, trupul și spiritul în slujba clubului. Probabil că pentru unii dintre voi acest final de sezon a însemnat și sfârșitul drumului pe care l-am parcurs împreună. Sunt situații inevitabile în viața unei echipe, care este un organism viu, în continuă schimbare. Unii ați fost mai mult timp alături de noi, realizând performanța promovării, alții poate ați îmbrăcat acest tricou o perioadă mai scurtă de timp. Cu toții veți avea însă în CV numele UTA, iar acesta nu-i lucru puțin, dimpotrivă e ceva cu care trebuie să vă mândriți. Vă mulțumim și vă urăm succes în cariere!

„Povestea dosarului de licențiere pentru cupele europene a fost greu de digerat, dar…”

De asemenea, felicităm și conducerea administrativă pentru felul în care a gestionat acest sezon, care pentru aproape toată lumea din club a însemnat o premieră din perspectiva eșalonului în care am jucat. Știm că pandemia a dublat numărul dificultăților pe care le-ați dus în spate, iar acesta a fost și motivul pentru care am încercat pe tot parcursul sezonului să oferim sprijin și să manifestăm înțelegere pentru ezitările și naivitățile pe care le-am observat în activitatea clubului. Povestea dosarului de licențiere pentru cupele europene a fost, recunoaștem, una greu de digerat, pentru că am considerat-o o umilință pentru un club cu renumele și pretențiile UTA-ei. Pe de altă parte, nu putem însă să trecem cu vederea faptul că într-un fotbal românesc din ce în ce mai „manelizat”, UTA prin reprezentanții ei a avut o conduită publică ireproșabilă. Chiar și atunci când am fost ținta unor atacuri mârșave am știut să rămânem calmi și demni, în spiritul nobil care caracterizează acest club de când a fost înființat de baronul Francisc Neuman.

„Trei valori obligatorii pentru orice club profesionist: integritate, competență și transparență”

La fel ca și în cazul echipei, ne dorim însă ca și în zona administrativă, să vedem că experiența acestui an a dat roade. Clubul trebuie, în opinia noastră, să facă pași importanți în zona profesionalismului. Avem nevoie în același timp de calitate și de cantitate. Și dacă în iarbă, acolo unde evoluează jucătorii și unde își pun ideile în practică antrenorii, schimbările sunt permanente, în numele progresului, credem că ar fi timpul ca și în unele departamente sau birouri ale clubului să se simtă puțin aer proaspăt. UTA nu se mai află în ligile inferioare acolo unde lucrurile funcționează cu improvizații, ci în elita fotbalului românesc. Ne dorim ca activitatea administrativă a clubului UTA să stea sub semnul a trei valori obligatorii pentru orice club profesionist: integritate, competență și transparență.

Mulțumiri pentru partenerii privați

Dorim să le mulțumim partenerilor noștri privați care au fost alături de noi în acest sezon. Indiferent de suma cu care au contribuit la bugetul clubului, fac parte din familia noastră a utiștilor. Ne dorim să rămână și mai departe alături de noi. Poate tocmai din cauza lipsei de experiență și a provocărilor amintite, colaborarea nu a fost întotdeauna cea mai reușită dar la final suntem convinși că avem cu toții satisfacția obiectivului îndeplinit și mai ales convingerea că împreună putem realiza mult mai mult iar acum la UTA se pun cărămizile unei construcții care într-o zi va fi una deosebită.

Au taxat partenerul public: „Conducătorii mici de azi vor dispărea în uitare”

Am fi dorit aici să includem în mulțumirile noastre și partenerul public. Din păcate politicienii care conduc sau fac parte din administrația locală au ratat din nou șansa de a dovedi prin fapte că sunt membri ai acestei familii și reprezentanți responsabili ai acestei comunități. Sprijinul mimat, demagogia, justificările patetice, incompetența, lipsa de asumare și responsabilitate, dezinteresul, au definit din nou felul în care administrația locală s-a raportat la cel mai important brand al orașului. Ne-am dori să sperăm că în sezonul care urmează lucrurile se vor schimba în bine dar ne-am săturat să ne facem iluzii. Un singur lucru este cert: într-o zi, când ceața se va risipi, conducătorii mici de azi vor dispărea în uitare în timp ce UTA va continua să fie tot aici, punct permanent de reper pentru această comunitate.

„În ciuda dicriminărilor față de suporteri, am dovedit că suntem o familie”

În final dorim să vă mulțumim vouă, tuturor suporterilor și simpatizanților UTA-ei. A fost poate cel mai trist și mai frustrant an dintre toți câți am trăit până acum. Bucuria reîntoarcerii acasă, în prima ligă și pe stadionul nostru drag, a fost stricată atât de pandemia care a dat peste cap un întreg mapamond cât și de niște autorități naționale care prin deciziile luate au discriminat samavolnic suporterii și publicul sportiv față de alte categorii. Am fost ținuți, de multe ori în mod absurd și umilitor, la porțile stadionului. Am îndurat însă aceste privațiuni cu demnitate, am găsit modalități de a ne arăta sprijinul față de echipă și jucători, am sprijinit clubul financiar atât cât ne-a stat în putere. Am dovedit că suntem o familie. Sigur, uneori frustrarea de a nu putea fi pe stadion ne-a făcut mai irascibili, mai grăbiți în a critica. Dar la baza tuturor acestor manifestări au stat pasiunea și atașamentul nemăsurate pentru acest club.

Începutul sezonului viitor ne va găsi pe toți, suntem siguri, mai puternici și mai dornici să ne aducem părticica de contribuție la creșterea acestui club. Dacă vom reuși să unim toate aceste mici contribuții într-un puzzle coerent al cărui fir călăuzitor să fie interesul UTA-ei, dacă vom avea încredere unii în alții, dacă momentele grele ne vor uni și nu ne vor dezbina, dacă vom fi, într-un cuvânt, o familie, cu siguranță peste un an pe vremea această vom avea mult mai multe motive de bucurie și vom însăila un bilanț cu mult mai multe succese.

Pentru noi doar UTA contează!”

13
1
loading...

19 comentarii la articolul: “Suporterii UTA-ei au luat la bani mărunți sezonul recent încheiat, concluziile fiind – în general – pozitive! Ce ar schimba, însă, fanii la gruparea arădeană?

 1. „…atata timp cat imbracati acest tricou, Aradul si Arena Francisc Neuman reprezinta casa voastra…”, acestea sunt cele mai de pret cuvinte..

  Daca tu n-ai exista,
  Viata farmec n-ar avea.
  Totul ar fi atat de anost,
  Fara tine n-are rost.

  Abia astept sa aud pe stadion…

  28

  2
  1. Am vazut in aceste comentarii si chiar in acest comunicat,ca se bate moneda pe aducerea unor mijlocasi de creatie si a unor atacanti.Eu propun,desi voi fi luat la misto de unii dintre voi,2 jucatori africani de exceptie(nu sunt scumpi si sunt foarte constanti).
   1.Tshibangu Isaac,atacant,18ani,Mazembe,Congo DR (Se incadreaza 3 ani la U21)
   2.Luis Miquissone,mijlocas,25 ani,Simba,Mozambic (Cei din Mozambic il numesc Messi al Africii,ceea ce pentru mine spune totul).
   Urmaritii va rog pe Youtube si dupa aceea astept criticile,sau ma rog,laudele dumneavoastra referitor la cei 2.

   2

   0
 2. Da,sunt perfect de acord,cu cele trei principii:integritate,competenta si transparenta.Dar sa nu uitam,ca la integritate,ne va judeca justitia,iar transparenta contractelor,vanzarilor de drepturi federative,a contributiei sponsorilor si a bugetului de venituri si cheltuieli,este departe de cerintele unui club profesionist.Cred ca mai degraba este o ceata totala.La toate cluburile mari,inclusiv la cele de la noi din tara -mai mari ca noi cel putin pe moment-,se stiu salariile jucatorilor,se stiu cheltuielile administrative(publicate in mod obligatoriu),doar la UTA nu.Suntem singurul club de Liga 1 care n-am facut public bugetul,un lucru absolut incorect.Sper intr-o rapida iesire din aceasta stare de ambiguitate,pentru a nu mai da nastere unor speculatii,cu caracter tendentios.UTA trebuie sa fie un club curat,respectat si apropiat tuturor suporterilor,care,chiar in conditiile pandemiei,au fost si sunt alaturi de culorile ros-albe.Speram intr-un sezon viitor mai bun,care sa defineasca si mai mult,aceasta echipa,ca un brand al Aradului si de ce nu,chiar al Romaniei.Curaj baieti,sigur se poate si mai bine!

  11

  7
 3. Important este ca avem continuitate, al trei-lea an cu acelasi antrenor, cu aceeasi conducere, deci trebuie sa tintim mai sus, spre play-off.Trebuie sa schimbam lotul in 5-6 pozitii, sa mai promovam de la under 19, unde sunt cativa baieti de calitate, sa mergem pe fotbalisti, nu pe jucatori de fotbal.Neaparat trebuie intinerit lotul, sa avem jucatori din zona ,nu numai mercenari.Sa dea Dumnezeu ca in sezonul viitor sa fim intre primele 6 din campionat ! Haide UTA, Hai Aradul, Sa umlem stadionul cu suporteri indiferent cu cine jucam, ca sa vada Clinceniul, Voluntariul,Viitorul,Botosaniul, Gaz Metan,FCSB, etc ce inseamna suporterii UT-ei pentru echipa!

  15

  2
 4. Ca buget putem intui în funcție de ce poți aduce ca jucători. Pe la mulți au coborât banii, alții și pe aia ii dau la 4 luni. La div. A 4, 5 mii, cu excepții de 6,7 mii și 10 pe la FCSB, Craiova. Adăugăm sponsori mici și medii, dar siguri, ceva de la primărie și ajungi la mijloc, cu posibilități de urcare. Vorbim de bani, care nu e tot una cu ce ai realizat. Anul următor locul 1 la finanțare e luat de grila TV, adică 1, 8 milioane euro. Cu o singura vânzare de jucător, banii pot dărâma poziția Botosianului.!!! Bineînțeles ma pot și eu înșela cu scuze de rigoare.

  18

  4
 5. Se vede si de pe luna ca echipa UTA ARAD are suporteri cunoscatori si foarte priceputi la fotbal de fapt din todeauna au fost asa. Eu locuind in Sibiu am promovat din todeauna SUPORTERUL ARADEAN si in ani 80 suporteri erau aproape la fel si atunci ne adunam la stadion sau in centru langa fosta agentie UTA ,unde la randul nostru criticam sau laudam echipa noastra.(acel era sitemul de comunicare la acea vreme).Felicitari dragi SUPORTERI, vine si vremea sa aratati intregii Romanii ce tare sunteti cu totii.Pentru noi doar UTA conteaza , haide UTA ARAD.

  20

  2
 6. Un comunicat LA SUBIECT! Parerea mea. De multumit,acolo unde a fost cazu’ ,da’si mici ” intepaturi” ,tot unde a fost cazul.Si au fost momente…FELICITARI ,pentru atitudine.
  HAIDE UTA!!!

  11

  1
 7. Să nu uităm că pentru primul an în Liga 1, ne-am descurcat onorabil! De cele mai multe ori, echipele nou promovate erau destinate……retrogradării!!!!!! Haide UTA! Doar UTA contează!

  13

  0
 8. Aduceți mijlocași de creație și atacanți ,sezonul care va începe dacă veți juca tot așa veți retrograda 100%. Au promovat Rapidul și FC Craiova doua echipe cu un potențial peste ce are UTA. Aduceți in plan jucători nu babe!

  7

  23
  1. De ce folosești persoana a doua și nu persoana întâi plural ?
   Sau tu nu faci parte din familia utistă ?

   4

   0
 9. Nu înțeleg de ce la UTA se fac contracte doar pt 1 an ??? Daca una dintre echipe dorește achiziționarea unui jucător de la UTA să îl poată lua gratis ,după ce i se termină contractul???

  5

  5
  1. Ma rog se poate face contract pe 1 an, …dar cu dreptul clubului de prelungire…cu inca 1 an

   3

   0
 10. GYUSZI trebuie sa se consulte cu APOSTU cu, foarte mare atentie in privinta la ce jucatori trebuie sa aduca pe posturile deficitare in care a suferit echipa ,stiindu-se ca, la mijlocul terenului cat si in atac ,jucatori care sa faca diferenta pe teren ,atfel va fi foarte greu ,avand in vedere ca, toate echipele se vor intari si totodata ca, UTA. sa ridice nivelul de joc si de ce nu o clasare in play-off !!! FORTA UTA ARAD !!!

  6

  4
 11. Daca UTA. noastra, castiga jumatate din meciurile pierdute pe Francisc Noiman , acuma cu siguranta eram in play-off lejer !!! Sper ca, in campionatul viitor, UTA. sa fie mai puternica prin aducerea a cati-va jucatori buni pe posturile deficitare,anume mijloc si atac !!! FORTA UTA ARAD !!!

  3

  1
 12. …mijloc, atac și… fundași centrali, plus un joc mult mai ofensiv, dacă tot mergem la spectacolul fotbalistic pe Francisc Neuman!

  4

  0
 13. Un comunicat,aproape de perfectiune,diplomatic si impaciuitor,care aduce mai mult decat niste razboaie fara sens,napoleoniene..Perfect punctat,daca cineva stie sa citeasca printre randuri…Daca mi se ingaduie,as traduce…”dorinta de revenire acolo unde ne este locul,de peste 12 ani,a insemnat suferinta,contradictii,certuri,apoi mai mereu dezmagiri sau regrete…din pacate si niste sincope de neinteles care au lasat mereu loc de discutii,mai mult sau mai putin bazate pe realitate…A fost greu sau usor?Ce s-ar fi intamplat daca meciurile de acasa,majoritatea cu puncte pierdute,erau cu spectatori???Asta nimeni nu poate sti vre-odata…Erau injurati,sau erau zmei?Nu pierdeau daca eram alaturi de echipa???Ramane o dilema…cu aceasta pandemie,nu va avea niciodata un raspuns cert…In schimb,cu toate trecerile de la agonie la extaz,finalul este imbucurator,ba si mai mult,de lauda…”
  Concluzie:toate drumurile si consecintele faptice ne duc spre optimism,obiectiv…
  Picatura cu picatura s-au format oceanele…Se zice ca noaptea este un sfetnic bun!
  Vacanta placuta tuturor care au sansa sa o si aiba,faptic!
  Eu nu beau cafea,in general..Cafeaua mea sunt stirile bune despre UTA!
  Multumesc pe aceasta cale @sportarad,pentru toate stirile si tot asa mai departe!
  PS:nu pot sa inchei,fara a felicita victoria U 17,Dinu Donca,la scor teoretic linistitor 4-1,contra FCSB….Succes sambata si FINALA!!!!!!!!!!

  8

  0
 14. 1. „Problema dosarului de licentiere „: La momentul in care s-a depus UTA nu era sigura ca scapa de baraj. Apoi…sa fim seriosi- mai erau necesare 4 meciuri, cu Chindia, apoi cu Sepsi- nu sint convins ca ne puteam califica, in plus prelungeam sezonul , aiurea, scazand vacanta jucatorilor. Deci…zic eu ..mai bine asa.2. A fost cel mai atipic sezon din istorie…fara spectatori, cind fotbalul e facut…pentru spectatori…fara el nu are sens. Peste acest sezon UTA a trecut greu- acasa mai ales-…dar a trecut, ramanind in prima liga. …Numai asta conteaza ..azi. 3. Ni se spune : „Trei valori obligatorii pentru orice club profesionist: integritate, competență și transparență”- sint perfect de acord, doar ca la nici unul dintre cele 3 puncte UTA nu a stralucit. 4. Ce urmeaza ? Este foarte important ca clubul ..”sa nu doarma”, e necesara ” perierea” lotului . In primul rand gasirea a 3-4 under 21, care sa poata evolua la anul, daca cei care au jucat trec in alta categorie de varsta.Macar la acelasi nivel. Apoi „cantarirea valorica si a eficientei” fiecarui jucator, trebuie scapat de unii ( nu dau nume…aici), citiva ( care au jucat putin,si slab, care s-au accidentat des, care nu au avut eficienta si interes), trebuie adusi minim 3 jucatori „de la mijloc in sus „, mai buni ca ce avem,acum avem 5 atacanti…multi ineficienti . Cei care au dat satisfactie ( Iacob, Erico, Shlyakov,Mode, Isac,Roger, Rusu, Miculescu, Hora, Antal… samd) sa nu plece. UTA nu trebuie sa fie „doar loc de luat un salariu caldut”. Trebuie sa nu se astepte ultimul moment… sa luam…doar „din ce ramane neluat de altii „, si chiar ma gandesc la 1-2 straini …bine verificati. Succes ! 5. Suporterii au fost „trup si suflet” cu UTA au sprijinit neconditionat si uneori chiar …prea mult promisiuni, unele neonorate. E nevoie- de dragul lor- ca UTA sa joace altceva…la Arad, unde UTA a fost jalnica. Nu ma indoiesc ca suporterii vor ramane linga club…dar au si ei nevoie…de un stimulent : joc frumos si eficient.Inchei spunand ca …abia astept sa fiu in tribuna la meciurile UTA-ei PS nu voi merge la „inaugurarea cu fotbal feminin”

  4

  0
 15. Sa nu uitam un lucru: si in epoca mitica, jean, pinalti echipele nu retrogradau in primul an de promovare. Era anul in care erau „belite”de bani. Ati uitat „epoca cacatus „?. 63 jucatori trecuti bpe la UTA, cap de lista Miu = 300.000 euro pentru 10 minute ? Sa nu zicem „hop” pana nu mai trece un an in liga lui mitica. Nu este alta, este aceeasi. Doar unele personaje au alt nume

  1

  2

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.