Alte sporturi

Atleţi arădeni, medaliaţi cu aur la Cupa României de juniori





Atleţii arădeni s-au remarcat zilele trecute la Piteşti, în cadrul a două competiții defăşurate pe stadionul „Nicolae Dobrin”. La start s-au aliniat zeci de sportivi din ţară, care au concurat la Cupa României pentru juniori 1 (U20) şi la Campionatul Național de tineret şi seniori, etapa 1.

Medaliaţii competiţiei din delegaţia arădeană sunt Vannesa Oriaku (foto, dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSU Arad), prima la suliţă junioare I, cu 41,68 metri şi Andrei Severin (foto text, dublă CSŞ Gloria Arad – CSM Arad), aur tot la suliţă juniori I, cu 57,75 metri. Cei doi atleţi arădeni, componenţi de lot naţional, au mai obţinut clasări fruntaşe şi la celelalte două categorii de vârstă: Oriaku, locul 1 la tineret şi locul 2 la senioare, iar Severin locul 1 la tineret şi locul 4 la seniori, ambii punctând în prima etapă a CN de seniori.

Mihai Motorca (dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSM Arad), a terminat primul la juniori II (U18), în proba de aruncare a discului, cu 47,21 metri şi conform profesorului Constantin Miclea, este şi el medaliat.

Oriaku şi Severin, aur la juniori I, Motorca, primul la juniori II

Denis Both, de la CSM Arad, a punctat şi el în etapa de CN pentru seniori, clasându-se pe locul 2 în proba de aruncarea suliţei, cu 69,77 metri, fiind devansat doar de Alexandru Novac (CSM Bucureşti), cu o aruncare ce a măsurat 74,09 metri. Antrenorii sportivilor sunt Constantin Miclea şi Zoltan Szabo. 

„Urmează săptămâna viitoare, la Cluj, finala Naţionalelor pentru seniori şi tineret, unde vor participa cei trei, Oriaku, Severin şi Both. La Arad vom avea pe 5 iunie un campionat regional pentru spiriduşi şi copii, pe care îl organizăm împreună cu CS Universitatea”, a declarat Constantin Miclea, cel care conduce Asociaţia Judeţeană de Atletism, pentru livearad.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button