Șoimii LipovaUTA Arad

Denis Rusu a semnat cu CFR Cluj: „Mulțumesc UTA, mulțumesc Arad, mulțumesc Lipova, dar campioana României nu poate fi refuzată!”





Denis Rusu (20 de ani) va îmbrăca tricoul campioanei CFR Cluj în următorul sezon de Liga 1. Tânărul mijlocaș de bandă o părăsește UTA după doar un sezon un an în care s-a remarcat la nivelul primei divizii cu evoluții în general bune în special în sezonul regular. Fotbalistul crescut de LPS și-a trecut în cont și două goluri și tot atâtea asisturi, fiind recent inclus în topul celor mai valoroși fotbaliști români eligibili și din această vară pentru regula Under. Transfermarkt îl cotează pe Rusu la 350 de mii de euro.

Pop: „Denis a ajuns la CFR pe sume și condiții mult peste ce au oferit alte cluburi”

Adus în fotbalul arădean de Șoimii Lipova, Rusu a evoluat timp de două sezoane și jumătate în Liga a III-a înainte de a fi luat sub formă de împrumut de clubul fanion al orașului Arad până la finele acestei stagiuni. La începutul acestui an, conducerea UTA-ei i-a făcut o ofertă Lipovei pentru semnătura defintivă a tânărului mijlocaș de bandă, 10 mii de euro și păstrarea unui procent de 50% din drepturile federative. Se părea că cele două cluburi vor bate palma, dar, în cele din urmă, comunicarea s-a întrerupt brusc, iar astăzi Radu Pop, președintele celor de la Șoimii Lipova anunță că:  „Începând cu sezonul viitor, Denis Rusu va îmbrăca tricoul campioanei României, CFR Cluj. Am primit o ofertă corectă atât noi ca și club, cât și jucătorul, sunt sume și condiții mult peste ce au oferit alte cluburi și nu a putut fi refuzată. Am păstrat și un procent dintr-un viitor transfer, astfel că o evoluție foarte bună a lui Denis ar putea să ne mai aducă încă o sumă consistentă la un ulterior transfer. Țin să mulțumesc antrenorului Flavius Sabău care a muncit cu răbdare și l-a ridicat pe Denis la un nivel foarte bun în cei doi ani și jumătate cât a fost la Lipova, astfel încât a fost remarcat de antrenorul Laszlo Balint și solicitat la UTA în primul eșalon fotbalistic al țării. A fost un pas foarte mare la care fotbalistul a răspuns excelent, a contribuit și el la îndeplinirea obiectivului cu cele două goluri, un penalty scos și două pase de gol, foarte importante pentru economia clasamentului final. Îi mulțumim domnului antrenor Laszlo Balint că a avut încredere în Denis, că l-a folosit în mod profesionist până la finalul campionatului și l-a ajutat să facă pasul în lumea fotbalului mare. Sunt utist de mic copil și mă bucur că am putut ajuta UTA într-un moment greu pentru clubul fanion al Aradului și am făcut-o din inimă, fără vreun interes material pentru acest an jucat de Denis la Arad. Jucătorii de la Lipova sunt ca și copiii mei, îmi place să cred că i-am îndrumat și m-am ocupat de ei să le fie foarte bine și după ce au plecat de la noi. Aștept cu emoție ziua în care Denis va debuta în tricoul campioanei”.

Rusu: „Am un mare regret, că nu am jucat pe noua arenă cu miile de suporteri minunați în tribune”

Odată cu confirmarea transferului la campioana României, Rusu a ținut să mulțumească celor de la UTA și Lipova pentru contribuția adusă la evoluția sa.  „Sunt fericit că am jucat un an la UTA, le mulțumesc colegilor pentru că m-au susținut și m-au îndrumat. Dar, cele mai sincere mulțumiri merg către domnul antrenor Laszlo Balint, care a avut încredere în mine și m-a încurajat chiar și atunci când nu am avut evoluții prea reușite. Se termină contractul meu cu UTA și le doresc succes tuturor pe mai departe în Liga I. Din vară voi fi jucătorul lui CFR Cluj, campioana României, nu am putut să o refuz.  Va fi o provocare imensă pentru mine, este visul copilăriei mele, să pot să ajung să joc, de ce nu, în cupele europene. Mulțumesc foștilor colegi de la Lipova, antrenorului Flavius Sabău, care m-a șlefuit, dar și președintelui Radu Pop, care mi-a fost mereu aproape când am avut nevoie de sprijin și îndrumare. Mă bucur că domnul președinte nu a dat curs ofertelor primite în vara trecută înainte de a fi solicitat de UTA și am putut să joc la revenirea în Liga I a acestei formații de mare tradiție, acolo unde îi este locul. Am un mare regret, că nu am jucat pe noua arenă cu miile de suporteri minunați în tribune, cărora le port un deosebit respect pentru cum ne-au susținut și  au fost alături de noi, așa cum au putut în condițiile pandemiei. Acum trebuie să mă gândesc la viitorul meu și aștept cu nerăbdare să îmbrac tricoul campioanei României din ultimii patru ani. Mulțumesc Arad, au fost 3 ani și jumătate fantastici pentru mine”, a transmis fostul mijlocaș al „Bătrânei Doamne”.

Denis Rusu are șanse bune să fie titular la CFR în sezonul viitor, deoarece clujenii au doar doi juniori născuți după 2000 în lot în acest moment, Andrei Joca și Adrian Gîdea, care au evoluat foarte puțin în actualul sezon. Pe lângă UTA, FC Argeș și FC U Craiova au fost celelalte prim divizionare care au făcut pași concreți pentru achiziționarea bihoreanului, însă oferta CFR-ului a fost imbatabilă.

Cel mai probabil, campioana României va oficializa transferul după ce Rusu își va rezilia de comun acord contractul cu UTA ce expiră pe 30 iunie.

49 comentarii

  1. Radu Pop te proclami UTI-st dar după cum se pare și după cum te cunosc(te știu foarte bine) ești un mare, înțelegi?

    0
    0
  2. Nu l-a vrut Meszar. Cand Apostu a venit cu oferta de 100 de mii de la FC Arges,, UTA a ramas tot la oferta de 10 mii. Banii vorbesc, nu procentele. Asta e, trebuie sa ne descurcam cu ce avem si cu ce producem la academie. Sunt zvonuri ca si Miculescu va pleca.

    0
    0
    1. Cred eu, Meszar este persoana care are grija si raspunde de bugetul echipei UTA. Sigur se consulta cu Balint si Apostu cind vine vorba de transferuri, Veniturile bugetare din iarna incoace nu au fost acoperite de CJ Arad, iar incasarile din bilete vindute in aceasta perioada, au avut de suferit datorita COVID-ului. Cheltuielile pe ultimele 5 luni ale echipei, inclusiv transferurile din iarna, au fost suportate probabil din banii de transfer pe care UTA le-a incasat pentru Man. Contractul de sponsorizare cu CJ Arad incepe de abia la startul sezonului viitor, deci cheltuielile facute de UTA in iarna trecuta se suporta direct din vistieria clubului. Denis Rusu este un jucator tinar, talentat si de perspectiva iar Balint l-a folosit constant de-a lungul campionatului recent incheiat, Analiza statistica obiectiva la rece a evolutiilor sale, in ochii conducerii clubului, in conditiile in care Balint i-a dat minute foarte bune de joc, a fost probabil convertita intr-o anumita valoare baneasca pe care clubul UTA isi poate permite momentan sa-i ofere lui Denis Rusu si clubului de care apartine, Soimii Lipova. Dupa parerea mea cred ca Denis a gresit, ar fi trebuit sa aleaga UTA si nu banii sau faima campioanei Romaniei CFR Cluj. La Arad ar fi jucat constant, la Cluj cu siguranta, nu v-a prinde minute multe, si personal cred ca v-a fi imprumut la Sepsi. Claudiu Petrila, 20 de ani, mijlocaș ofensiv, cu rezultate statistice mult mai bune decit ale lui Denis in Liga 1, revine în lotul lui CFR Cluj în această vară, după împrumutul la Sepsi.

      0
      0
  3. Cand ai juniori care lupta pentru suprematie ,nu cred ca e o pierdere plecarea lui Denis Rusu.
    Sa nu fie regrete din partea lui.

    0
    0
  4. Felicitari Soimii, felicitari Denis. Acest copil este un exemplu pentru toata lumea. S-a ridicat pe puterile lui, a fost crescut de o mama singura care l-a educat si l-a sustinut cum a putut ca sa isi vada el visul. implinit Acum el nu mai viseaza, il si traieste! Si nu oriunde, ci la campioana Romaniei din ultimii 4 ani! Bravo Denis, suntem mandri de tine, Gaucho!

    0
    0
    1. Lipovane, sa nu te mai aud vreodata de UTA. Du-te pe site-ul campioanei, si comenteaza. Bine ca se incheie telenovela Rusu, sper tot binele pentru copil si de voi Soimii, Pop “marele utist” sa nu mai aud vreodata, saraciilor. Drum bun, cale batuta…

      0
      0
  5. Mulțumim copile!!Va fi greu sa mai gasim un junior care sa aibe evolutii constante un sezon intreg. Sunt multi care l-au criticat insa dintre toti U21 el a fost cel mai expus, jucand etapa de etapa. Sa speram ca vor ramane Isac si Miculescu care au prins si ei ceva experienta…si de ce nu sa il vedem pe Negoescu in locul lui Denis.

    0
    0
  6. Bravo Denis, am crezut în tine de la început și te-am sprijinit. Urmează o creștere enorma, în dreptul lui Negoescu, toți ochii pe el, va fi următorul briliant.

    0
    0
    1. negoescu e tehnic ar.fi bun dar il trage in jos intelelectul are apucaturi de bucuresti fitos se autosaboteaza singur.prin personalitatea lui defectuoasa !

      0
      0
  7. Mai oleaca si ii faceti statuie! Nu a avut multe evolutii reusite la UTA, mai vorbim peste 2 ani dupa ce lustruieste banca de rezerve la CFR. Sper ca realitatea sa ma contrazica. Din punctul meu de vedere e un castig ca a plecat.

    0
    0
    1. Da, mare adevar, achizitie emotionala ( dar buna ) a UTA-ei, insa management ca perspectiva total aerian, iata ca RUSU nu a reactionat emotional ci rational spunand: By, By UTA !
      De tras concluzii pentru viitor !

      0
      0
  8. PAI drept sa va spun nu este o mare pierdere nu prea a convis, parerea mea ca nu merita UTA si nu arata a fi UT-ist cu adevarat ,cfr este o echipa de pensionari nu a prea avut rivali fcsb si craiova slabe sau chiar foarte slabe ei au nevoie de sange tanar dar nu prea proaspat. Pentru mine doar UTA conteaza ,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  9. Ce parșiv e Radu Pop ăsta, la fel și cei de la sportarad care știau de trei luni că a semnat cu CFR Cluj

    0
    0
    1. Virgil și cel mai important
      BALINT&Apostu MARELE UTIST care-l impresariază si care l-au folosit meci de meci și pe el îl durea in baston tot play-offul

      0
      0
  10. Sa ai academie în primele 5 și sa dai bani pe juniori de la alții nu merge Mai ales ca nu ai echipa secundă la C. Eu am zis, Rusu debuta , dar nu 90 de minute la forma de azi a lui Miculescu. Rusu a trecut în total de doi fundași din 16, iar Miculescu de 8 dar ratează, deocamdată. Nimeni nu a regretat juniori S-a regretat juniori careau ajuns stele. Asta e altceva.

    0
    0
  11. Imi pare rau ca nu a continuat la noi. Macar juca la UTA. Acum o fi mai bine dc lustruieste banca la CFR?

    0
    0
  12. mult amatorism la uta l au crescut pt altii…asa ceva nu se face practic uta a pierdut.pe toate planurile.cu rusu in locul lui rusu puteam creste un junior de al uta ei fara uta rusu era liga 3 a!nici o echipa nu il baga in liga 1 cuma facut.uta amatorism cras!

    0
    0
    1. De ce amatorism cras ??? UTA a avut încredere în cei de la Lipova! L-au ajutat pe Denis să crească și i-a ridicat cota. Lipova a jucat murdar cu UTA. Unii pt bani și-au mîncat omenia!!! Va venii și rindul Lipovei nu vă faceți probleme,roata se intoarce

      0
      0
      1. Nimic din ce a promis Uta cand a ajuns Rusu la ei nu s-a intamplat . Dar nimic . Au promis jucatori tineri in schimb ca Lipova sa-i rodeze sa-i joace si sa creasca tot pt Uta. Nu au primit ca nu-i agrea Pacurar . Pacurar a vrut ca baietii sa ajunga la Cermei si Cris . A nu se intelege ca am ceva cu echipele respective. Oriunde numai la Lipova nu . In afara de Balint nimeni de la Uta nu-l voia pe Rusu . Si Balint l-a vrut pt ca nu avea juniori . Fara suparare sa vi cu textul ca il vrei pe Rusu si sa-i dai 4000 lei salar mi se pare horror . La altii le dai mii de euro. Iar copilul asta primea 4000 lei. Chiar dc sunt utist ii inteleg si pe cri de la Lipova. Dar ma intreb dc nu intreaba nimeni alte chestii intamplate la Uta.

        0
        0
        1. Stai liniștit că la UTA îi creștea salariul începind din sezonul asta. Așa că nu ține figura cu timpeniile pe care le aduci pe site.

          0
          0
          1. Daaaaa. Ii crestea ….. . Te intreb cand vezi ca e bunicel de ce nu faci tot posibilul sa il tii la tine ? Pentru ca nu a fost interes. Toti gandeau vai copilul e fraier. Se multumeste cu putin . Sincer nu a fost apreciat pt ca nu a fost dorit de conducere. Ii inteleg aveau oamenii lor . Si intreb eu care dintre antrenorii de la juniori in afara de Dinu mai ceste jucatori ? Gaica e la belelusi l-au tras pe dreapta. Restul …..

            0
            0
  13. Tuturor celor care comentează contra lui Rusu și a Lipovei…
    CU mult titrata academie, cu ,,marele director” al academiei, ați stat la mâna Lipovei pentru un junior pe care ați vrut să îl luați pe niște mărunțiș! uta…. ești jalnică și cu unii comentatori jalnici și ei! Că suporteri nu sunteți, băi! Ce și pentru cine produce academia? Sau produce ceva? În rest sunt doar frustrări și refulări….

    0
    0
    1. Acum urmeaza sa sariti pe bani ca vulturii si sa-i bagati in buzunarele proprii, incepand cu “marele utist” pop. Sper sa va si desfiintati…Amin

      0
      0
      1. Nu e bine sa reactionezi chiar asa…Lipovenii l-au adus de la LPS,l-au jucat,i-au dat incredere mare,i-au fost o familie copilului de nici 18 ani,necopt….De ce nu l-au adus altii pe atunci???Au investit,dupa posibilitati,bani,timp in el,absolut normal ca vor si bani….Fotbalul nu mai este doar placerea de a manca seminte la stadion,la meciuri…Este o afacere mare,nu mai este nici un secret.
        Mai departe,timpul va decide daca alegerea a fost buna sau mai putin buna…La moment de lipsa solutii(Corona)pe eligibili Under,UTA l-a ales,sper ca nu de gura lumii neaparat…Nu se poate spune ca Denis nu a facut fata si nici nu a fost trecut automat pe banca,pe atunci,de vreo 2-3 luni,cand deja se stia ca este cam indreptat spre CFR si pentru asta,Balint trebuie felicitat,sincer…Daca era la alt club,nici nu mai pupa vestiarul,se stiu cazuri actuale..Buehna,Barbut,etc…care au tacut malc si au semnat pe furis,chiar si Balgradean…Nu e Dracul atat de negru pe cat vrea sa para….

        0
        0
        1. Giro, tati, cum le stii tu pe toate, mancati-as creierasul tau ala mare, cata informatie mai incape in el. Pai mah inteligentule, normal ca fotbalul in ziua de azi ii o afacere, pana la urma ii meserie pentru unii si investitie pentru altii. Dar tu, dragule, te bucuri mai mult pentru lipoveni decat pentru UTA, ca vezi Doamne, au investit in el. Pai si anu asta, UTA nu a investit in el, de ia crescut cota, numa Lipova? Ia scoate tu din buzunarelul tau niste euroi ca sa isi scoata UTA investitia, daca tot esti atata de fan Soimii…

          0
          0
    2. Încă mai practicați cenzura? Să vă fie rușine maximă! Slugoi de doi bani! Adică acceptați ca Radu Pop să fie numit ,,parșiv” și acceptați sintagma ,,MARȘ!” care de fapt înseamnă ,,mergi” în transliterație românească!

      0
      0
      1. am sters sintagma respectiva … din pacate nu pot sta permanent sa ma asigur ca nu va jigniti intre voi … pacat

        0
        0
  14. Să ne bucurăm pt copil, merge la mai bine, e un copil cuminte fără fițe, dacă se va pregati serios are locul de titular clar, nu are cfr cat sunt ei de campioni un under atat de bun ca Denis Rusu. Și să ne bucurăm si pt Lipova că au făcut bani si nu mai trebuie să apeleze la mila primariei pt bani publici!

    0
    0
  15. Ii doresc lui Denis Rusu, mult succes la CFR. Cluj. Un baiat cuminte cu mult bun simt. Si-a facut datoria fata de UTA. cu brio . S-a dus la mai bine pt. el ,nu este de condamnat ca, a plecat de la UTA. , asa a vrut presedintele Lipovei. UTA. are meritul cel mai mare ca, i-a dat multa incredere si l-a introdus in fotbalul mare dar asta este, UTA. este UTA. , are de unde sa aleaga din Academie, multi juniori foarte talentati care sa faca pasul cel mare la echipa mare cum a facut-o Denis Rusu !!! FORTA UTA. !!!

    0
    0
    1. Da ..el nui de vina….! !
      Cica
      ” campioana nu se refuza ”
      Mare UTIST….la prima oferta a si uitat cine la lansat. Ce sa spui.. drum bun si cale batuta,dar sper ca la UTA sa nu revina

      0
      0
      1. Oricum Rusu e mult mai mare utist decât drăgan și grădinaru, da? Că cei 2 au dus.o pe uta la marginea spiritului sportiv promovat prin excelența BARONULUI! Au aruncat cu lături și dejecții în munca tuturor celor care au jucat pt. uta!

        0
        0
          1. Domnule Virgil…. nici nu merită să vă răspund! Dar din complezență o voi face…. cândva!

            0
            0
  16. Ii doresc succes dar sa aiba grija ca, la CFR-isti daca nu joci bine, freci banca mult si bine !!! Trebuia sa ramana la UTA. dar daca nu l-a lasat Lipova !!!!

    0
    0
  17. Din pacate,Denis Rusu este doar un pestisor mic,printre cei care il inconjoara,chiar daca unii isi aroga prea mari merite de a-l fi descoperit,totusi l-au introdus in circuitul de seniori….A ajuns,fara neaparat sa vrea,o miza finaciara,logica la o adica….A facut meciuri bune la UTA,nimic de comentat,dar si slabe,tot mai slabe,de cand a fost supus la niste presiuni mari…E un copil si o decizie gresita ii poate influenta cariera,pe viata,ii doresc sa nu fie asa…
    Am mai vazut jucatori transferati la CFR,care au sfarsit anonimi,trimisi la echipa a 2-a,apoi imprumutati in anonimat,de nu s-a mai auzit de ei..Acolo se practica asa ceva destul de des…
    Multumim Denis pentru aportul tau adus UTA-ei,stima si respect ca ai rezistat psihic la sagetile indreptate impotriva ta…Asta nu poate sti decat un parinte…
    Succes in cariera!

    0
    0
  18. Bravo si bafta la noua echipa. Sper ca UTA sa nu-l preia imprumut,,,avem si alti tineri de valoare!!! o sa vina el sa se roage sa mai joace la Arad. La lipova in liga a III.

    0
    0
  19. Sincer, as face o reorganizare a clubului, gen Man. United, Barca, etc.
    1.Clubul este a celor ce suferă și trăiesc prin el, adică a arădenilor și pornind de aici, as oferi posibilitatea cumpărării de acțiuni la UTA de către suporteri. Ca o idee, exista mulți arădeni utisti potenți în Arad, care ar investi dar nu pentru clauze gen Unicef.
    2. Având în vedere ca suntem binecuvântați cu o Academie de top, as oferi posibilitatea urcării la echipa, an de an, a celor mai buni. Copiii vor fi motivați sa ofere totul, pentru ca ulterior ar ajunge pe prima scena și de aici spre vise mărețe.
    3. O politica mai agresiva de promovare a clubului în media și eu as ținti spre zona Asiatica și Araba. De ce? Aceia sunt disperați după cluburi de tradiție europene. Un ex: punerea în vânzare a tricourilor, per ex de la Real, aduce un câștig enorm din vânzarea lor în zonele respective. Cum zicea Dinica în Filantropica:,, mana intinsa care nu spune o poveste, nu primește d-le, ce dra..u, fiți mai diplomati”. 🙂

    0
    0
  20. Mare dreptate au ce i de la lipova , uta la vrut dar la bani.de nimic doar pt ca e uta poi uta cu ce a ajutat pe lipova ? Sa nu uitam copilul a venit cand uta aveau juniori bolnavi 14 zile si chiar au avut nevoie de baiat , deci faza ca si a facut cota de pe uta nu e asa pt ca evolutiile lui bune care lau propulsat la cfr ins ca a ajutat si pe noi prin evoluti bune

    0
    0
  21. Denis Rusu ar fi trebuit sa isi cunoasca interesul. La varsta lui,… Rusu trebuie sa joace, si nu va juca, la CFR, in fata lui Petrila sau Itu, si vor mai fi si altii. Ma tem, pentru el, ca va avea soarta lui Oroian, care a ajuns prin judetul Sibiu, in C, plecat…de la UTA la Cluj. Nu condamn Lipova, dar ei trebuiau sa isi vada de un interes,..mai de viitor. Trebuia sa faca o intelegere, pe plan local, pentru a avea acces la juniorii din Arad- multi foarte buni- la dispozitie. I-au interesat …doar banii si aia repede, cit se poate mai multi, de aia au si ratat o promovare…in care nu prea s-au straduit ( am vazut meciul din Sanicolaul Mic cu Cisnadie). Nu prea moare Lipova de dragul fotbalului, si stadionul il fac greu si dupa multi ani, desi e mic si fara mari utilitati.Sa fie sanatosi, la anul in C, sa poata rezista, ( ca divizionarele C , aradene asta spera mai tare),..iar lui Rusu ii doresc succes, insa la cum vad eu situatia….va regreta, cit de curand.. ca nu a stat la UTA. Nu vor regreta doar cei ce au acces la banii luati de pe urma norocoasei veniri a lui Rusu , la UTA,( cind au facut Covid, cam totti juniorii), unde si-a aratat valoarea

    0
    0
    1. Cu cine sa faca intelegerea ? Ca pe Uta ii intereseaza doar de ei . Asa trebuia facut o colaborare, asa era logic . Dar si sa te tot milogesti sa faca colaborarea sau sa-ti dea un jucator care apoi ajunge in curtea altei aradene doar asa ca vrea Pacurar ….este un pic anapoda . Nu vorbi prostii ca la meciul cu Cisnadie Lipova a avut probleme medicale . Pot fi dovedite cu vizitele in spital sau salvarea chemata acasa de jucatori . 17 au avut enterocolita . Stadionul nu din cauza lor nu e gata . Bucurestiul pierde vremea. Ca e pe fonduri CNI. Crezi ca ii convine cuiva sa tot inchirieze baze sa faca antrenament?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button