Sud-africanul Rose a debutat cu eseu și victorie pentru CS Unversitatea, Grindei speră să mai întărească echipa după ce va primi finanțare din partea Primăriei + FOTO


Rugbiștii arădeni și-au respectat statutul de favoriți în fața echipei din Alba Iulia, pe care au învins-o cu punct bonus în această dimineață pe „Banatul” din Sânnicolau Mic. Tabela s-a oprit la scorul de 31-10, pe lista marcatorilor trecându-și numele și sud-africanul, Jody Rose.

Rose: „Este o plăcere să le împărtășesc din experiența mea colegilor”

Jucătorul de 34 de ani a venit în rugby-ul românesc în urmă cu 9 ani, fiind folosit ca mijlocaș la deschidere și centru. A cucerit cu Timișoara Saracens toate trofeele interne. Din 2015 a fost naturalizat și a îmbrăcat inclusiv tricoul naționalei de seniori. Vara trecută, Rose a încheiat contractul cu Timișoara și nu a mai evoluat în această perioadă la nicio echipă. „Este o frumoasă oportunitate pentru mine faptul că am venit să joc la Arad. Nu am mai jucat de doi ani, a fost greu pentru mine. Mi-am ieșit din mână, dar am jucat cu plăcere alături de prieteni, îi cunosc pe mulți dintre băieți, a fost bine să ne întâlnim pe teren. Sunt fericit în primul rând pentru victoria de astăzi, este meritul tuturor, al celor 23 de băieți din echipă. Rugby-ul nu este un sport individual, este de echipă. Într-adevăr, am simțit o mare satisfacție când am marcat după mult timp, dar bucuria a fost mai mare pentru victorie. Chiar dacă suntem în liga a doua, băieții sunt buni, știu să joace rugby, este o plăcere pentru mine să le împărtășesc din experiența mea și cel mai important este să ne simțim bine împreună. Sunt la Timișoara de 9 ani, m-am stabilit acolo împreună cu soția, am cumpărat o casă, în viitor sperăm să vină și copiii”, spune Rose, care a semnat în această săptămână cu CS Universitatea, alături de alți dii foști componenți ai Timișoarei, Samuel Cira și Raul Zaiba.

Grindei: „Toți băieții joacă și cu sufletul pentru această echipă și o fac bine”

Chiar și fără Maxim sau Tiron, doi dintre cei mai vechi componenți ai echipei, CS Universitatea nu i-a lăsat nicio șansă trupei din Cetatea Unirii și strâne 9 puncte în clasamentul Diviziei Naționale. Evident, ultimii trei jucători sosiți de la Timișoara au adus un plus, dar Marian Grindei speră ca echipa să aibă buget și pentru alte mutări. „A fost un meci bun, în care a ieșit cam 70% din ceea ce ne-am dorit. Rămânem, în schimb, cu aceeași problemă, primim multe cartonașe galbene și asta se vede în jocul nostru. Nu știu dacă au fost prea meritate aceste avertismente, în a doua repriză parcă numai pentru ei au decis arbitrii. Asta e, sperăm să fie mai bine din acest punct de vedere la următorul meci. Azi s-a văzut și aportul noilor băieți de la echipă. Jody e jucător de valoare, păcat că are aproape 35 de ani, la fel Zaiba, un rugbist de calitate. Ambii pot face diferența. Mai avem copii aceștia tineri, precum Gîrda sau Morcan, care sunt sigur că o să prindă o echipă de Superligă. Oricum, toți băieții joacă și cu sufletul pentru această echipă și o fac bine”, a spus tehnicianul „studenților”.

Petroșani și Năvodari, respectiv liderul și echipa de pe locul 3, sunt ultimii adversari ai primăverii pentru arădeni. „S-au mai văzut și surprize în rugby. Eu cred că avem o linie de troacari foarte bună și dacă mai aducem 2-3 jucători pe grămadă, chiar vom fi o echipă de mijlocul clasamentului. Momentan avem multe speranțe în cei de la Primăria Arad, de la CMCA. Am depus un proiect, văd că în prima fază s-a aprobat, cu banii pe care o să-i primim prin finanțarea de la primărie eu zic că la jumătatea anului acesta vom avea puterea financiară să mai aducem 2-3 jucători buni și băieții să primească ceva bani. Mulțumesc pe această cale Primăriei Arad și pentru baza de antrenament și joc și condițiile oferite. Aș mai vrea să le mulțumesc și celor de la DEY, pentru tot ceea ce ne oferă și ne ajută”, a mai punctat Grindei.

Clasamentul Diviziei Naționale la Rugby după 8 etape

 

Minigalerie foto de la CS Universitatea Arad – CS Unirea Alba Iulia 31-10

0
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.