UTA Arad

Benga se va opera în Germania pentru a reveni mai repede pe gazon pentru UTA: „Cu fanii alături vom fi puternici și acasă”





Trei dintre cei trei fundași centrali de meserie din lotul UTA-ei în sezonul 2020-2021 rămân pe loc și din această vară. După Erico și Ilie și Alexandru Benga a semnat reînnoirea contractului cu arădenii până în vara lui 2022. La un moment dat,  în turul campionatului, apărătorul de 31 de ani era singurul integralist al echipei lui Gyuszi Balint, dar mai apoi, eliminările din meciurile de acasă, cu CS U Craiova și FC Argeș, dar mai ales accidentarea suferită la confruntarea cu Sepsi Sfântu Gheorghe din finalul returului l-au scos din circuit.

Nici acum Benga nu și-a revenit complet și chiar va trebui să sufere o intervenție chirurgicală în Germania, dar UTA se bazează pe dorința sa de a reveni cât mai repede în circuit. „Nu cred că la reunirea de pe 14 iunie voi fi apt 100%, întrucât voi suferi o mică intervenție chirurgicală în zona pubiană pentru a scurta timpul de a reveni pe gazon. Se va întâmpla la Munchen, în Germania, iar după recomandările doctorului, în maxim două-trei săptămâni voi fi pregătit să mă antrenez normal”, ne-a mărturisit fotbalistul originar din Brașov.

La revenirea pe teren, Alex Benga se așteaptă, la rându-i, să simtă căldura publicului arădean cu ocazia debutului acestora pe noua arenă „Francisc Neuman”. „Așteptăm cu nerăbdare reîntoarcerea suporterilor pe stadion, asa încât să beneficiem în sfârșit de al 12-lea nostru jucător. El ne-a lipsit enorm în meciurile de acasă în sezonul ce a trecut, cu fanii alături vom fi puternici și acasă. Sunt fericit că am ajuns la un acord pentru prelungire, mi-am dorit să am continuitate la un club ce are în desfășurare un proiect atât de interesant și solid. Mă simt foarte bine la Arad, am o ambiție foarte mare să contribui la tot ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivelor clubului”, ne-a mai mărturisit puternicul fotbalist al „Bătrânei Doamne”, care a bifat 1915 minute în 22 de partide stagionale.

Alexandru Constantin Benga are 31 de ani, e născut la Brașov, ca și antrenorul principal al arădenilor, Laszlo Balint. Și-a început cariera acasă, la FC Brașov, FC Săcele și Forex Brașov, după care s-a transferat la Petrolul și Oțelul Galați. Cu moldovenii a bifat o prezență și în grupele UEFA Champions League, pe Da Luz, din Lisabona, cu Benfica. A traversat Dunărea în anul 2014, în Bulgaria, Botev Plovdiv, după care a ajuns la Qabala, în Azerbaidjan. După o nouă paranteză, la Petrolul, Benga s-a transferat în Cipru, la Ermis Aradippou, revenind apoi în fotbalul românesc, la Juventus București. Sandecja Nowy Sacz (Polonia) a fost următoarea echipă din cariera puternicului fundaș, după care a semnat cu bulgarii de la Septemvri Sofia. În stagiunea trecută a fost titular cert la Chindia Târgoviște, echipă ce s-a salvat de la retrogradare după barajul cu Mioveniul. 5 sunt meciurile europene bifate de Benga, acela cu Benfica, plus alte patru în preliminariile Europa League: două cu Petrolul și tot atâtea cu Botev.









8 comentarii

  1. Se merge pe ce se cunoaște și ce se poate perfecționat. Cu stoperii nu merge sa riști. Cu atacanți sau mijlocași mai merge. Greșeli mari la portar sau stoper, greu te ridici. Iată Tamas, cu pase și fizic de Anglia, mai gafează cât Benga și Ilie la un loc. Variația și plusurile sa vina din mijloc în sus. Așteptăm cu încredere, dar și curiozitatea suporterului, care deocamdată se simte ca uncopil în magazinul cu dulciuri BAFTA.!!!

    0
    0
  2. Cum să nu îi prelungească doar e brașovean la fel ca Iacob sau Balint. Poate îl aducem și pe Stratila că ăla chiar punea suflet pt echipa asta!

    0
    0
    1. SS-ul a fost unul din jucatorii care au fost la UTA, care mi-a placut mult. Cu contract mare pentru ligile inferioare si, uneori, fara vlaga in meciuri, dar avea sclipiri. L-a facut mare pe Petre?

      0
      0
      1. Dar asta pana cand a venit Mihalcea si SS a luat-o pe ulei,alaturandu-se elefantilor cheflii,in cardasie si l-a durut fix in partea opusa mandibulei…de era parte contribuabila la Hotel Gio…
        Da..ajunsese la faza in care era increzut, de neinlocuit si servant maxim….Uite cum poti sa iesi pe usa din spate,acolo unde ai insemnat enorm candva…Cateva minute pot face diferenta…Cica noi ne chinuiam sa evitam o rusine enorma,pierzand meci important la Siria si ei chefuiau imediat,in aceeasi seara…cica aveau locuri rezervate demult….cu tort….dar erau rupti de beti….Asta nu se uita niciodata!!!!A durut tare….ca tocmai SS a sustinut scandalul si a sarit la bataie…Pacat..Amintiri care trebuie sterse si uitate,pe veci…Ar fi interseant un interviu,cu Stratila,dupa atatia ani,gen Denisa Ruffai…40 intrebari…M-as multumi cu doar 10 bine punctate….dar sincere….Va putea raspunde???

        0
        0
  3. STRATILA , un utist adevarat care a pus mult suflet pt. UTA., a fost un adevarat lider al echipei. Ii doresc multa sanatate si fericire !!!

    0
    0
  4. Benga are osteocondrita pubiana la muschii adductori. Este o boala cronica,tipica la sportivi ( fotbalisti), care nu are un tratament curativ 100% valabil. Durerea rece …doar prin evitarea efortului fizic. Operatiile care se fac sint ajutatoare si au obiectiv sa imbunatateasca circulatia sanguina locala. Benga va mai avea probleme in zona asta,nu va fi un jucator care sa duca postul meci de meci. Cred ca linga Erico ar trebui adus in stoper de calitate, mai ales ca nici Ilie nu straluceste…cu mingea pe jos.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button