Fotbal feminin

Poate Piroș Security răsturna calculele hârtiei cu Olimpia Cluj pentru un loc în finala Cupei României de la Arad? „Nu există echipă imbatabilă!”





După prima clasare pe podiumul Ligii I la fotbal feminin, AC Piroș Security se află în fața unei nou moment istoric. Fotbalistele arădene își joacă accesul în premieră în finala Cupei României, care va avea loc chiar la Arad la finalul acestei săptămâni. Problema e că „leoiacele” se vor afla față în față cu campioana României, formație neînvinsă în acest sezon, care nu mai departe acum două zile s-au impus cu 4-0 pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, acolo unde se va juca și mâine semifinala de Cupă.

Fără îndoială, Olimpia Cluj e mare favorită, mai ales că va aborda partida cu cel mai bun „11”, ceea ce nu s-a întâmplat duminică, în ultimul meci din play-off. În schimb, dincolo, Dan Cuedan și-a pierdut căpitanul, pe Denisa Marcea, care a fost eliminată de pe teren în campionat. Există, totuși, și o veste bună și anume revenirea la Arad și la dispoziția antrenorului a Dumitriței Prisăcari. Accidentată la tendon în deplasarea de la Becicherecu Mic, internaționala din Republica Moldova s-a recuperat acasă și ar trebui să fie aptă pentru jocul de mâine. „De câteva zile am reînceput și alergările, mă simt bine, aș putea intra pe teren. Ne așteaptă un meci foarte greu, toată lumea o dă favorită pe Olimpia, dar cred că și în finala Champions League nu mulți au spus că City va pierde cu Chelsea. În fotbal apar multe surprize, nu există echipă imbatabilă, doar că trebuie să credem în noi și să facem un meci foarte bun din toate punctele de vedere. Trebuie să ținem cont și de faptul că finala se va juca la Arad și trebuie să facem tot posibilul să ne calificăm”, ne-a declarat fundașul de peste Prut a celor de la Piroș Security.

Un alt semn de întrebare pentru meciul de mâine e în dreptul portarului egiptean, Maha Shehata, cu probleme și ea la ligamentele genunchiului stâng. „Nu știu ce vom putea face, dar vom lupta chiar dacă va fi foarte greu.Finala este pe Francisc Neuman, nimic nu este imposibil. Dacă am ajuns până aici, e dreptul nostru să sperăm că vom juca finala. O să încercăm să venim și cu niște surprize tactice pentru adversare, sper să ne iasă și să facem istorie cu o califcare în finală”, a punctat și Dan Cuedan, antrenorul arădencelor.

Chiar dacă Olimpia are un ascendent moral important după succesul cu 4-0 din campionat, antrenorul Daniel Sima spune că: „Miercuri va fi altă miză, va fi alt meci, vor fi două echipe bune, motivate, ce-ți poți dori mai mult de la fotbal?”

Așadar, mâine, începând cu ora 17,30, pe arena din Sânnicolau Mic aflăm una dintre echipele ce va juca pentru trofeu duminică, 6 iunie, de la ora 12,30, pe arena „Francisc Neuman”. Cealaltă semifinalistă se va decide după duelul Heniu Prudu Bârgăului – Vulpițele Galbene Roman, cu bistrițencele mari favorite.

Partida Piroș – Olimpia va fi arbitrată de Rareș Vidican (Satu Mare), Ovidiu Timar și Rareș Lakatos (ambii din Oradea).

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button