Arhivă articole

iunie 2021
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

FCC Baschet UAV Arad așteaptă ca pâinea caldă finanțarea din partea Primăriei, se pune problema unei participări în „EuroCup Women”?Deținătoare a bronzului național, FCC Baschet UAV Arad și-a creionat doar pe foaie strategia pentru sezonul ce urmează. De altfel, managerul Marcel Urban a vorbit clar despre două planuri, A și B, în funcție de fondurile nerambursabile pe care Primăria, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, le va aloca baschetbalistelor. Proiectul grupării „galben-albastre” a fost admis, ca și restul de 31 de proiecte depuse de alte cluburi sau asociații sportive din municipiu, doar că e clar că FCC-ul nu va beneficia de întrega sumă solicitată.

Câți bani se mai împart de la CMCA?

Baschetbalistele ar dori în jur de 2 milioane de lei, dar sigur nu vor primi acești bani. Se știe că o singură entitate sportivă sau culturală se poate alege cu maxim 33% din totalul fondurilor alocate, iar UTA e singura care, de obicei, atinge acest prag. Bugetul total pentru sport este de 6 milioane de lei, așa că Bătrâna Doamnă va primi, probabil, 2 milioane. De abia apoi urmează FCC Baschet Arad, însă e clar că suma nu poate fi una foarte mare, atâta timp cât la rând pentru bani mai stau alte 30 de proiecte. Nici nu mai are rost să pomenin, de exemplu, că la Timișoara, doar echipele de rugby, baschet și handbal băieți primesc câte 5 milioane de lei de la autorități, iar dacă veți spune că Aradul nu se poate compara cu orașul de pe Bega, atunci luați ca baromentru Sfântu Gheorghe, unde aceeași sumă merge către baschetbalistele de la Sepsi, cele care domină întrecerea internă de ani buni de zile. Iar echipa de fotbal, de pe locul 4 în Liga 1, participantă în Conference League, își ia și ea o „feliale” consistentă.

Planuri în funcție de finanțare, se pune problema unei participări în cupele europene?

Așadar, conducerea FCC FCC Baschet UAV Arad e pusă pe hold și, la rândul ei, a făcut același lucru cu jucătoarele pe care și le dorește în lot pentru sezonul 2021-2022. „Așteptăm și noi rezultatele concursului de proiecte, ce ar trebui să le avem pe finalul acestei săptămâni. „Dacă vom primi banii la care sperăm, putem face o echipă foarte bună, lucrăm deja la acest aspect. E clar că transferurile le vom face şi în funcție de buget. Oricum, vor fi schimbări şi mutări, mai rămâne de văzut cât ne va permite plapuma să ne întindem. Cert este că ne dorim să păstrăm nucleul de bază, dar să şi îmbunătăţim lotul. Vrem cu toții mai mult, conducere, sponsorii noștri, principali Universitatea Aurel Vlaicu și FCC Environment şi, bineînţeles, suporterii noştri, dar punctul de plecare sunt banii ce urmează a fi alocați de CMCA”, ne-a declarat Marcel Urban.

Totodată, managerul grupării arădene a fost contactat de FIBA pentru o eventuală participare la  „EuroCup Women”. „Nu am putut oferi un răspuns clar din aceleași considerente, nu știm pe ce bani ne vom baza în noul sezon, ce cheltuieli putem suporta. În plus, din păcate, Sala Sporturilor Victoria necesită niște investitiții pentru a putea găzdui meciuri din cupele europene și nu știm dacă vor exista fonduri și pentru acestea”, a adăugat Urban.

Altfel, conducerea este activă pe toate fronturile, urmând să se facă selecţii pentru jucătoarele tinere, de pe plan local. De asemenea, în vară vor avea loc turnee de baschet 3×3.

0
0
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.