Alte sporturiBaschetUTA Arad

UTA își ia cele 2 milioane de lei previzionate de la Primărie, FCC Baschet UAV Arad și poloiștii de la AMEFA – cu spatele la zid!





În această seară, cluburile și asociațiile sportive arădene au aflat câți bani vor primi de la Primărie, prin Centrul Cultural Municipal, în prima sesiune de proiecte. Fiindcă „felia” ce trebuia împărțită a fost destul de mică (6 milioane de lei pe tot anul 2021) dacă comparăm cu fondurile pe care le alocă sportului alte orașe din România, absolut toți participanții la concursul de proiecte au primit sub sumele solicitate. La unele cluburi diferențele dintre cerere și…ofertă e atât de mare încât nu putem să nu ne întrebăm dacă entitățile în cauză nu vor pune lacătul.

Ca să dăm doar câteva exemple, FCC Baschet UAV Arad a solicitat 2,3 milioane de lei și nu a primit nici un sfert, adică 500 de mii, sau poloiștii de la AMEFA, care ar fi dorit să fie finanțați cu 1,3 milioane de lei și vor încasa doar 100 de mii de lei!? Nici handbaliștii de la Beldiman nu pot fi foarte fericiți, atâta timp cât din 721 de mii de lei vor primi doar 80 de mii, iar Atletico Arad, de la 550 de mii, la 90 de mii.

Conform previziunilor, UTA a luat maximum prevăzut de lege, adică 33% din întreaga sumă, adică 2 milioane de lei. „Roș-albii” solicitaseră 2,7 milioane, dar știau încă de la votarea bugetului că nu au nicio șansă să-i ia pe toți. Oricum, „Bătrâna Doamnă” se numără și ea printre cluburile subfinanțate de Primărie, comparativ cu anii trecuți. Spre exemplu, în 2019, când activa în Liga a 2-a, clubul fanion al Aradului a primit în total 7,3 milioane de lei, iar în 2020, când a promovat în elita fotbalului românesc și cheltuielile au crescut, a încheiat anul cu 4,9 milioane de lei.

Cât va mai primi UTA la sesiunea a doua de proiecte rămâne de văzut, dar e clar că Primăria nu se mai poate proclama un partener solid al formației „roș-albe”. Oricum, cele 2 milioane de lei pot fi folosite doar din ziua semnării contractului de finanțare, probabil de undeva de săptămâna viitoare până în luna august când se va organiza a doua sesiune de proiecte. „ „Pentru anul 2021 încă nu am primit nici o finanțare de la nici o instituție locală, nici de la Primărie, nici de la Consiliul Județean. Discuții au fost, până la urmă nu s-au finalizat. Tocmai din aceste motive, rezultatul și îndeplinirea obiectivului este cu atât prețioasă, deoarece am reușit ca acest minus din buget să nu îl resimtă nici echipa, nici angajații clubului. Și să nu uităm că au fost 5 luni și jumătate foarte încărcate, cu un întreg retur de sezon regulat, plus play-outul de 9 meciuri”, preciza Alexandru Meszar, conducătorul numărul unu al echipei fanion a Aradului, după ce UTA a trecut de Gaz Metan Mediaș și obținea salvarea matematică de la retrogradare.

Mai jos, vă prezentăm rezultatele celor 32 de proiecte depuse și câștigate cluburile și asociațiile sportive arădene la CMCA:

 

11 comentarii

  1. Italianu ăla de la Viitoru spune ca el investește !!!!!!!!!
    Văd ca îl ajuta primăria și părinții care au taxa pentru copii!
    El bagă bani in buzunar nu scoate și nici nu investește !

    0
    0
    1. Sint cîteva asociații care mănâncă bani fără nici un rezultat….mai bine îi dădea clubului UTA . Ce sa faci cu 2 milioane lei??? Nu o văd bine pe UTA în noul sezon! Aud că s-au oprit și transferurile , deocamdată nu mai semnează nimeni….

      0
      0
      1. Schimba canalul radio…Incearca pe Europa Libera pe Hurezeanu….Poate mai afli cate ceva si ne impartasesti si noua..Sau mai ai varianta Radio Erevan….:-))))Eu am auzit ca se transfera foarte multi militieni de pe la Bucuresti,criminalisti,psihologi….Am inteles ca bomba ar fi fost destinata direct din partea ta,pe Mister Balint,doar ca ai gresit locatia cu 1 km….Daca nu ar fi de plans,chiar ar fi de ras….la cat te duce mintea….ai fi in stare….,la ce debitezi….

        0
        0
  2. Intr-adevar cam putin…Partenerul Primarie,se pare ca nu prea este partener de nadejde..Asta este…Cu atat mai mult trebuie apreciata conducerea, care a reusit sa fie cu platile la zi,inclusiv cele secundare,terte…Nu o spun eu,ci declara inclusiv jucatorii de la prima echipa…
    Am o singura intrebare:pana la 1 Iunie,contribuabilii impozabili ar fi avut sansa sa isi redirectioneze micul procent din impozitul pe profit catre diverse(la alegere proprie)….Oare cati suporteri declarati ai UTA-ei au facut asta,in conditiile in care nu sunt afectati cu nimic financiar????Interesant,nu-i asa???

    0
    0
  3. Rand pe rand,cam toate se aseaza la locul lor…Astra e acolo unde merita,Hermanstadt la fel,asta ca pe viitor,daca il vor mai avea,in loc sa se ocupe de plangeri si miorlaieli,inainte sa-si priveasca propria ograda…Derby de Liga a 2-a….Ia sa vedem daca Dani Coman(escu) ar mai fi interesat de postul de manager la Sibiu….Felicitari Mioveni….Si daca mai retrogradeaza si Voluntari,reteta ar fi completa….Nu te bucuri de necazul altora,dar ce ne-au dorit noua,li s-a implinit lor…BINGO!Cine sapa groapa altuia…..:-)))))Asteptam cu maxima curiozitate cum se va termina cu anabolizatii???Am auzit(pamflet),ca Ioan Niculae tocmai a terminat de scris cartea „Cei 5 Muschetari” si s-a apucat,in ciorna de „Capra cu 4,48 iezi”…Cica se informeaza si de studii de doctorat..”Cum sa infigi acul in vena,fara sa doara tare”..De cand cu liberalizarea pietei energetice,am tot incercat sa trec la furnizori(mai) ieftini…Tot incerc..dar al naibii,Internetul imi indica sa ma consult cu securistul….Cica stie el cam cum se face furaciunea…:-))))))))

    0
    0
      1. Pai daca ar fi dupa tine,ai da afara inclusiv masinile de spalat echipamentele,la cata minte expulsiva ai….Probabil ai terminat stocurile de distonocalm,de prin farmacii,de ciuda ca UTA si Balint raman in Liga 1-i…Nu ai obosit,esti in sevraj???Frustrarea,din pacate,nu prea are remediu….:-)))))

        0
        0
  4. Transparenta cât printr-o perdea de fum. Ceva nu funcționează. Ca frâna mecanicului de tren uluit ca nu poate opri. Cumințenia clubului are de trecut și obstacole de funcționare. Numai de ar fi din cele curente și nu de dureri de cap. Plecările de jucători, dar și venirile, sunt de fapt nodul gordian. Ce urmează, sunt consecințe. Bune sau rele. O părere înclină spre secret din partea clubului. Probabil și ca urmare a unor critici mai puțin ortodoxe. Exista un drept, mai mult moral de a alege, dar în termeni decenți și nu cu titlu de impunere. Fac cinste și deliciul perioadei propuneri de jucători din partea suporterilor. Așteptăm reluarea bunei relații din partea clubului cu iubitorii echipei Greutățile pot fi depășite împreună !!

    0
    0
  5. Corectati-ma va rog daca gresesc, dar daca am avea o medie de spectatori de 7.000 de oameni ar rezulta cca 40.000 euro/meci acasa (am socotit cu o medie de 30 lei biletul si un curs de 4,9).
    In campionatul regulat ar fi 15 meciuri acasa + alte 5 meciuri din play off ar fi bine, sau play out (de nedorit), deci un total de 20 meciuri.
    Totalul ar fi undeva la 800.000 ce nu sunt de ici de colo.
    Putin cu putin se aduna, TV, parteneriat, sponsosi si nu in ultimul rand noi suporterii, sa scriem mai putin si SA FACEM mai mult.
    Hai UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button