UTA Academie

UTA U17 – în linie dreaptă pentru finala cu Viitorul! „Decarul” Mihai e încrezător: „Suntem convinși că poate fi anul nostru, ne convine faptul că plecăm cu șansa a doua”





Peste exact o săptămână, UTA Under 17 va juca pentru trofeu în Liga Elitelor. Fotbaliștii pregătiți de Dinu Donca, Adi Ungur și Ștefan Boroș sunt primii care au dus-o pe Academia UTA într-o finală a celei mai puternice competiții naționale rezervate juniorilor și nu se mulțumesc cu atât. După modelul semifinalei cu FCSB, în care porneau cu a doua șansă, arădenii vor să producă surpriza și cu Viitorul Constanța, formație obișnuită cu trofeele la nivel juvenil în România.

De la ultimul fluier al manșei retur cu bucureștenii lui Nastai (scor 1-1, după 4-1 pentru „roș-albi” pe „Motorul”) au trecut 9 zile și vor mai trece alte 7 până când se va simți, efectiv, adrenalina finalei. Aceasta e programată luni, 14 iunie, de la ora 14, de pe terenul principal al Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia, arădenii urmând să plece din nou pe calea aerului spre capitală. „Ar fi fost mai bine să disputăm în weekendul ce a trecut finala, căci eram în priză după dubla cu FCSB. Dar, nu e nicio problemă, domnii antrenori știu să ne țină conectați, ne-am pregătit bine toată săptămână, suntem cu toții sănătoși și nu ne gândim decât la victorie în finală. Ultimele antrenamente le-am și făcut pe iarbă naturală și la ora jocului cu Viitorul să nu mai avem nicio problemă legată de faptul că toate partidele de acasă le-am jucat pe sintetic”, spune Cristian Mihai, liderul generației de 2004 de la UTA, după plecarea lui Cătălin Vulturar la Lecce.

De altfel, blondul mijlocaș ofensiv a fost ultimul utist convocat la naționala Under U16, în ianuarie 2020. „Sigur că a fost ceva special pentru mine și aș vrea să port cât mai repede tricoul echipei naționale. Sper ca această finală să-l convingă pe domnul selecționer că merit să joc din nou la națională și, bineînțeles, mi-ar place să mai fiu însoțit și de alți colegi de la UTA. Oricum, forța noastră este legată de jocul colectiv, de unitatea grupului și ambiția cu care am jucat mereu în acest sezon. Atmosfera e bună, suntem convinși că acesta poate fi anul nostru, după ce sezonul trecut am fost dezamăgiți de faptul că nu s-a mai disputat turneul final. Dar, astăzi suntem și mai puternici cu ajutorul colegilor de la 2005, chiar au adus un plus de calitate lotului nostru. Evident, toată lumea o vede pe Viitorul favorită, e o echipă obișnuită cu trofeele la juniori, dar asta nu ne demoralizează. Dimpotrivă, ne convine faptul că pornim  cu șansa a doua, la fel a fost și cu FCSB și noi suntem cei care jucăm finala”, mai susține Mihai.

„Decarul” utist ajunge la ora finalei cu Viitorul cu 18 goluri stagionale și 5 pase decisive. Patrick Pașcalău (2005) are și el tot atâtea reușite, dar are doar patru „assisturi”.

2 comentarii

  1. Felicitări, jucați la fel ca echipa Germaniei, colectiv și acesta este atuul vostru. Uitați-vă cum o echipa a Germaniei u21, a reușit printr-un joc colectiv sa doboare u21 Portugalia și sa câștige campionatul european de fotbal. Hai băieții, împreună suntem mai puternici!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button