Cluburi polivalente

Luchianov și Severin aduc Aradului „aurul” la naționalele de atletism, la doar 16 ani Oriaku urcă pe podium atât la tineret, cât și la senioare!





Orașul Cluj a găzduit în weekend Campionatele Naţionale pentru tineret (U23) şi seniori la atletism. Delegaţia Aradului s-a întors cu rezultate excelente de pe Someş, unul din atleţi, şi cel mai experimentat, reuşind să devină campion la seniori.

Este vorba despre Ion Luchianov (foto1), legitimat la CS Universitatea Arad, medaliat cu aur în proba de 3.000 de metri obstacole, cu timpul de 8:54.77.

Coman şi Both urcă pe podium. Severin şi Oriaku, surprizele plăcute

Nicolae Coman (dublă legitimare CSU Arad – CSM Craiova), a terminat al patrulea la 800 de metri, cu 1:50.41. Tot el a cucerit argintul în proba de 1.500 de metri, după ce a oprit ceasul la 3:50.68. Campion naţional, dar la aruncarea suliţei şi categoria tineret, a devenit Andrei Severin, dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSM Arad, cu 56.70 metri, rezultat cu care la seniori s-a clasat pe locul 6. O altă frumoasă surpriză a fost consemnată în întrecerea feminină a aruncării suliţei, unde Vanessa Oriaku (foto 2), dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CS Universitatea Arad, a încheiat a doua la tineret şi a treia la senioare, devenind astfel dublă medaliată naţională, cu rezultatul de 41,99 metri.

Medalia la senioare este obţinută în premieră de talentata atletă arădeană, care are doar 16 ani! În fine, un al patrulea medaliat arădean la nivel de seniori a fost Denis Both, de la CSM Arad, care a cucerit bronzul în proba de aruncarea suliţei, cu 68,74 metri, el fiind depăşit de Alexandru Novac (CSM Bucureşti), care a aruncat 75.85 metri şi George Zaharia (CSM Craiova), cu 72,04 metri.

Altfel, Andrei Severin a fost confirmat în lotul naţional şi urmează să plece zilele următoare la Istanbul pentru Balcaniada juniorilor I, el urmând să concureze în proba de aruncarea suliţei.

Ion Luchianov are în palmares un bronz european, dar şi participări la Jocuri Olimpice

Revenind puţin la experimentatul Ion Luchianov, acesta este un atlet originar din Republica Moldova, născut la Slobozia Dușca-Criuleni. În vârstă de 40 de ani şi transferat de CSU Arad încă din 2019 (pandemia de Covid-19 i-a blocat şi lui activitatea), Luchianov a performat de-a lungul carierei de până acum în proba de 3000 de metri obstacole, cu câteva performanțe notabile la nivel internaţional. Campion mondial la Universiada de la Belgrad, din 2009, an în care a și fost declarat sportivul anului în Republica Moldova, Luchianov a ieşit la rampă în special în 2010, când a cucerit medalia de bronz la Europenele de la Barcelona. Locul 8 la Mondialele din Coreea de Sud, din 2011, dar şi participări la Jocurile Olimpice, 2004, Atena, locul 20, 2008 Beijing, locul 12 sau 2012, Londra, locul 10, sunt borne importante pentru un atlet care aduce un prim titlu naţional şi în contul clubului condus de Ovidiu Şerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button