UTA Arad

Albu a aflat din presă că nu va continua la UTA: „Din câte am înțeles ulterior, nu a existat o înțelegere cu Chiajna. Mi-aș fi dorit să joc și cu suporteri în tribune!”





Includerea de către clubul UTA a lui Alexandru Albu pe lista jucătorilor la care s-a renunțat l-a surprins inclusiv pe fotbalistul în cauză. Liderul minutelor bifate în Liga 1 pentru „Bătrâna Doamnă” în sezonul precedent susține că a aflat din presă că trebuie să se prezinte la Arad să-și ia lucrurile, căci nu va mai îmbrăca tricoul „roș-alb”.

UTA, cea mai importantă bornă din cariera lui Albu

Sigur, Albu știa că există posibilitatea ca „oficialii” arădenilor și cei ai Concordiei Chiajna să nu se înțeleagă asupra unui eventual transfer sau măcar împrumut pentru încă un sezon la UTA, însă ar fi preferat să primească lămuriri înainte de se trezi pe lista plecaților. „După un an și jumătate, mi-am luat și eu trei săptămâni de vacanță, m-am deconectat total de fotbal și am stat alături de familie. Apoi, zilele trecute am văzut acel anunț în presă, care m-a surprins puțin. Nimeni de la UTA nu m-a sunat să-mi spună ceva, așa că l-am sunat pe Bogdan (n.a. Apostu, impresarul fotbalistului) să cer lămuriri. Inițial, mi-a spus și el că nu știe nimic, dar mai apoi mi-a transmis că UTA și Chiajna nu s-au înțeles în privința mea. Știu și eu că suma de transfer cerută pe mine e destul de mare pentru fotbalul românesc, mă gâdeam că – poate – se poate prelungi împrumutul. Eu aș fi dorit să rămân la Arad, nu-mi place să mă plimb în fiecare an, cu atât mai mult cu cât urma un sezon cu suporteri în tribune și aș fi vrut să simt și eu căldura lor în timpul meciurilor. În plus, de la UTA am ajuns să fiu convocat și la echipa națională, dar și eu cred că am dat tot ce am avut mai bun pentru echipă. Asta e, UTA a fost, poate, cea mai importantă bornă din cariera mea de până cum, îi urez mult noroc în noul sezon și cine știe ce ne rezervă viitorul. Poate într-o zi voi reveni la Arad”,ne-a declarat mijlocașul de 26 de ani, care a bifat 36 meciuri (din 39) în Liga 1 pentru UTA.

A mai căzut odată transferul la FCSB

Alex Albu mai era împrumutat la Arad până pe 30 iunie, dar are o foaie că-și poate relua pregătirile cu oricare altă formație. „De abia de la 1 iulie ar fi trebuit să revin la Chiajna, dar eu zic că-mi voi rezolva situația înainte de această dată. Am patru oferte din Liga 1, două de la echipe de play-off și alte două de la formații din play-out, dar și ceva discuții cu formații din străinătate. O să văd ce aleg, căci depind și de ceea ce-și dorește Chiajna în cazul meu. Au fost din nou discuții și cu FCSB, însă totul a căzut când s-a ajuns la suma de transfer cerută în schimbul meu”, ne-a mai mărturisit fotbalistul, care a fost în sfera de interes a lui Gigi Becali și vara trecută, înainte de a semna cu UTA.

În cele 2813 de minute bifate pentru UTA în Liga 1, Albu a reușit să marcheze două goluri (cu Hermannstadt, acasă și FC Argeș, în deplasare) și să ofere assistul de la prima reușită arădeană de la revenirea, după 12 ani, în elită, în 1-1 la Ovidiu, cu Viitorul.









8 comentarii

    1. Explica ce este neprofesinist. UTA nu s-a inteles cu Chiajna echipa de care apartine, astfel el nu mai are cum sa ramana la UTA. Un jucator care are impresar, de aia il are sa negocieze pentru el.

      0
      0
  1. Drama jucătorului bunicel. Câteva jocuri reușite, ii ridica prețul. Nu poate rămâne, dar nici nu plătește nimeni un preț umflat , plecat de la valoarea a doua cafele. Liber l-ar lua toți. Prețul lui atentează la,, radacina” bugetului. La Arad, putea progresa, aici legea e,, vorba buna ” și plata la zi. Albu poate face treaba și la alții, dar trebuie sa găsească și înțelegere și colegi dispuși. O mica drama ar fi și ca abia scăpat de o comuna, poate da peste alta. Una ca Voluntari, ce poate acoperi jumătate din preț cu ceva tractoare. Sincer îl puteam adopta, dar cum am spus, el însăși nu mai e al lui. Succes mai departe.!!

    0
    0
  2. ALBU, un jucator bun pt. UTA.,el isi dorea sa ramana in continuare la UTA., dar depinde de Chiajna care cere o suma mare pt. UTA. Poate intr-o zi va reveni la UTA !!!

    0
    0
  3. Mmmda…Dupa Romario Moise care ar fi vrut sa ramana la UTA,chiar dorit,acum apare alt rob al unei semnaturi facute prosteste,pe termen lung,pe nume Albu,care si el avea loc mult,inca la UTA…Inca mai sper la o intelegere de Fair-Play intre Chiajna si UTA,dar asta intr-adevar daca isi doreste neaparat,declarand ca are oferte..Problema este majora…Multi jucatori au semnat cu impresari de „contrabanda,trafic de persoane” i-as numi,in care comisioanele cerute,depasesc derizoriul si bunul simt…
    PS: nu cred nici in declaratiile lui Albu,ca ar fi aflat din presa,sa fim seriosi,doar nu e prost…Stia de la inceput ca este venit pe imprumut..”Bine” ca se repeta,le facem noi,adica UTA,cota de piata,apoi ni se cer sume ilare pe ei…Aceasta „tehnologie de mahala”,trebuie sa inceteze…Isi iau salarii si prime la zi la UTA,sanatoriu de raniti,cum mai rar prin Romanica si apoi,dupa ce le-ai ridicat cota,se spune..scuze…clubul tau ne cere niste bani supra-evaluati pe tine….Normal ca nu poti sa sarjezi pe asa ceva…Nici macar Becali,nu plateste 375.000Euro pe el…Nu stiu sigur cine va pierde in aceasta ecuatie,dar nici intr-un caz,nu va fi UTA…si nici nu prea cred ca Albu va evolua la Chiajna…:-)))
    PS:..si ca sa fiu obiectiv pana la capat,lui Albu,in ultimele meciuri,i se cam aprinsese beculetul de la bord,chek engine,revizie urgenta…Nu prea cred ca intamplator…Dar timpul le va edifica pe toate,la fel ca si speta Denis Rusu…Cai Troiani prin garnizoana…Sau la romani,dixit:”chiar si tu Brutus?”

    0
    0
  4. Albu a fost imprumutat pe suma de bani 30 mii de euro conform Transfermarkt.
    A fost un jucator constant bun in primele 15-20 de etape dupa a scazut putin nivelul dar nu a fost un jucator foarte bun ca niste repere nu a fost la nivelul lui Norbi Varga sau Cristi Todea nici macar la nivelul lui Sorin Botis in tinerete.
    Ratiunile au fost pur economice in cauza despartirii de el oricum UTA nu prea imprumta jucatori anul trecut nefiind pauza intre liga 2 si liga 1 a trebuit alcatuit un lot in graba.

    0
    0
  5. Bietul Apostu cum nu stia nimic. Voi credeti ? Eu nu cred. Si raman la parerea ca este un ticalos care doar la buzunarul lui se gandeste. Nu poate cere de 2 ori comision . Sa fim seriosi il duce in alta parte unde primeste ceva .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button