UTA Arad

Presa din Albania susține că mijlocașul Idriz Batha are șanse mari să ajungă la UTA, alți doi fotbaliști străini ar fi aproape de arădeni





UTA se reunește peste două zile, iar duminică seara va anunață oficial primele mutări ale verii la nivel de lot de jucători. Mijlocașul lateral, Adrian Măr (18 ani), a confirmat sosirea sa la Arad, însă la începutul acestei săptămâni, conducerea clubului a anunțat pe site-ul oficial că a mai semnat contracte cu doi fotbaliști străini. Presa din Albania sugerează unul dintre nume într-un amplu material apărut pe panorama.com  pe care vi-l redăm mai jos:

Se pare că Idriz Batha a terminat contractul cu Tirana. Sau așa sugerează surse din club. Din cele convenite, jucătorul s-a înțeles deja în România cu echipa UTA Arad, deși acordul dintre părți nu a fost încă oficializat și este de așteptat ca în aceste zile să se concretizeze despărțirea de echipa sa. Jucătorul și căpitanul „alb-albaștrilor” s-a zvonit că semnează în România, dar nu există încă nimic oficial.

Mijlocașul „alb-albastru” negociază cu echipa UTA Arad, care activează în elita fotbalului românesc. De fapt, „alb-albaștrii” până duminică erau convinși că Batha va rămâne în Tirana, dar pe de altă parte problema s-a schimbat acum. Tirana face o campanie de achiziții fără să îl includă pe Idriz Batha în planurile echipei. Chiar au căutat înlocuiri pentru poziția de mijlocaș de două zile. Vestea a fost confirmată oficial de surse „alb-albastre”.

Deci, este o chestiune de ore până la separarea oficială între Tirana și Batha. Mijlocașul a jucat două sezoane la Tirana, având peste 6000 de minute și a marcat 19 goluri în <<Superiore>> și unul în Cupa Albaniei. UTA Arad a terminat campionatul din România pe locul 8 și conducătorii doresc deja să creeze o echipă competitivă pentru sezonul viitor.

Din acest motiv, au început negocierile cu Batha și, dacă se ajunge la un acord, se așteaptă să semneze foarte curând. La fel, jucătorul este solicitat în <<Superiore>> de unele echipe. Oricum, nu este exclus să nu aleagă niciuna dintre oferte și să rămână, până la urmă, la Tirana”.

Idriz Batha are 29 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș central defensiv. Înainte de FK Tirana a mai evoluat la Partizani, Besa Kavaje, FK Teuta și Flamutari, tot în fotbalul albanez și aceasta ar fi prima lui experiență într-un campionat străin. UTA l-ar lua în calcul pe Batha pentru a-l înlocui pe Alex Albu în schema tactică a lui Laszlo Balint. Batha e cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt.com.

Încă un mijlocaș sârb și un fundaș lituanian?

Din informațiile noastre, „Bătrâna Doamnă” ar mai putea pune mână pe doi fotbaliști străini. Unul dintre ei ar fi Marko Djurisic, un mijlocaș central sârb de 23 de ani, care a evoluat în prima ligă din țara sa natală înainte de a se transfera în Letonia, la Riga. Aici a fost coleg cu brazilianul Roger jr, fotbalist sosit în iarnă la Arad și care a fost unul dintre cei mai constanți utiști în sezonul de primăvară. Sârbul e cotat pe Transfermarkt la 375 de mii de euro. Apoi, tot din Albania, dar de la Kukesi, ar putea sosi Rolandas Baravykas (foto 2, 25 de ani, 275 de mii de euro pe transfermarkt), internațional lituanian, care până la finalul anului trecut a fost coleg cu Modestas Vorobjovas și Liviu Antal la campioana Zalgiris. Baravykas e de meserie fundaș dreapta, dar s-ar putea descurca la nevoie și în stânga.

33 comentarii

  1. Aha, deci, A-ul din acronimul UTA vine de la Albania! Că Aradul nu mai înseamnă nimic…. fotbalistic vorbind! Dacă mai vine și finanțare din Ungaria, este rezolvat și U-ul din același acronim! Aradul mai este o forță???? Sau mai este Arad???

    0
    0
    1. Da mai mergeti ma naibii , ca doar sa carcotiti sunteti in stare , ala nu e buna , la ala ii miroase ciorapii, ala are doua coarne , ala e albanez, ala e…ala e… samd . Da faceti-va voi o echipa cum vreti doar din aradeni get-beget si jucati unde vreti daca traiesti pe vremea lui Stalin, cand daca auzeai de globalizarea fotbalului ziceai ca e staulul de vaci

      0
      0
      1. Prietene Geo, s-a globalizat fotbalul românesc în așa hal încât nu mai avem echipă națională! Banii…. doar banii contează! Nimic altceva! Și fiindcă ești foarte agresiv în comentarii dă-mi voie să nu te tratez la fel! Pentru că libertatea ta de exprimare începe acolo unde se termină libertatea mea de exprimare! Acesta este puntul meu de vedere și nu trebuie să fii de acord cu el! Asta nu înseamnă că trebuie să fii mojic! Când mă voi simți reprezentat, eu ca arădean, la un meci de fotbal al UTA-ei, voi merge la meciuri! Nu mă duc să văd albanezi, ruși, greci, brazilieni de mâna a 5.a, etc.! Da??? Nu te salut!

        0
        0
        1. Bun , raspunsul meu a fost peste limita civilizata si nu e ok , dar imi este greu sa vad ca nu va convine niciodata nimic indiferent de solutie . Am terminat ca echipa nou promovata pe locul 8 ( opt ) , dar in continuare sunt altii care sunt nemultumiti ca nu am prins podiumul .
          Din pacate raspunsul tau imi confirma faptul ca traiesti fotbalistic in alte timpuri . Si eu as vrea sa avem daca ar fi posibil chiar 25 din 24 jucatori sa fie aradeni DAR in vremurile actuale este imposibil , iar daca nu vrei sa ramai de caruta fata de ceilalti te mulezi dupa situatie .Daca tu vei astepta ca UTA sa fie o echipa strict aradeana ca si componenta , recomandare mea e ca poti de acum sa uiti drumul spre stadion

          0
          0
          1. L.am uitat demult, din păcate…., prietene Geo, pentru că, repet, nu mă simt reprezentat, eu ca arădean, get-beget! În rest…. doar resturi! Oricum, apreciez opinia ta și evident revenirea la un ton civilizat! Dacă UTA are academie de fotbal, unde sunt fotbaliștii ,,produși” acolo, domnule? Despre asta e vorba! Ai auzit de generația ’97-’98? De palmaresul lor? Generație aproape 100% arădeană! Dar… vorba cântecului, banii vorbesc… și asta în detrimentul sportului rege! Acum te salut!

            0
            0
          2. Stii cum e si cu tineretul ? Nu poate fi promovat in bloc la seniori si sa si dea rezultate , daca era asa dupa perfomanta U21 din Italia cand am ajuns in semifinale , ar fi trebuit acum sa ii avem pe toti la seniori si sa fim in careul de asi si aici
            Degeaba generatia 97-98 a castigat cupa , de aici s-au ales cei mai rasariti ( Petre, Man, Jorza si pe undeva si Copaci si Tanase ) , restul s-au pierdut pe drum . Asa e peste tot , nu poti promova in bloc o echipa

            0
            0
          3. omule ai terminat pe 8 cand aveai play offul lejer in mana..e ca si cand la un concert cu madona ii saruti sutienul in timp ce altii au avut o…
            deranjeaza strategia lipsa de orizont si amatorismul de la uta.nu,stim ce facem cu uta vrem sa reusim sa.ne autofinantam?cu albanezi si.lituanieni.cu ckntracte pe un an ne irosim degeaba !trebuie sa crestem tineri romani si sa ajungem sa vindem pe bani buni strategia de acum e autosabotare!

            0
            0
    2. Mistocareala,aruncatul cu laturi sport national in Romania.Mai greu cand trebuie sa iti faci abonament sau sa cumperi un bilet virtual.Daca UTA nu te reprezinta nu te impiedica nimeni sa iti faci tu un club si sa aduni acolo toti aradenii si sa castigi liga campionilor,iar daca nu erau oamenii aia impreuna cu Meszar sa porneasca de la zero acuma comentai la sectiunea bridge sau scrabble.

      0
      0
      1. Cine-i UT-ist adevarat nu se uita la bani pentru a cumpara un abonament !
        Dar vedeti la Craiova , care au facut facilitati pentru cei care au achizitionat abonamente pe timp de pandemie, culmea ca suunt mult mai ieftine decat la UTA.Nu ca as fi zgarcit , dar ar trebui sa se gandeasca si cei de la UTA, la cei care s-au abonat si n-au beneficiat de abonamente din cauza pandemiei.
        PS cine a vrut sa se aboneze, a facut-o anul trecut, vreo 2500 de insi, restul i- durut la banana.Anul asta , daca nu mai renunta la abonamente, si sunt sigur ca vor renunta cel putin 1000 de insi, nu stiu daca se vor mai abona 500 de indivizi.Deci vom fi in deficit si cu abonamentele.E pe undeva normal, ai bagat in abonament, din economiile tale si din dragoste pt.UTA 100 euro, si nici n-ai apucat sa vezi stadionul.Cu pandemie, sau fara ti-ai luat de la gura ca sa-ti faci abonament la UTA.Daca nu acorda facilitati sau reduceri pentru abonatii vechi, multi vor renunta si vor vedea meciurile la TV

        0
        0
    3. Cristi, te uiți acum la Euro 2021? Vezi cumva echipa României sa participe? Nu. Dar, nații balcanice gen, Serbia, Macedonia, etc le vezi pe acolo? Și apropo, știi care era jucătorul get beget arădean care a strâns cei mai putini km alergați în toate meciurile și 0 goluri în campionat? Aditaaaaa. Din spate, vine urmat de Cipriiii. Cristi tati, trebuie sa înțelegi un lucru, când vrei sa faci performanta, alegi cu capul, nu cu sufletul. Poate ți-ai pus și întrebarea retorica de ce UTA are trio-ul maghiar Meszar-Atilla-Balint, pentru ca la romani gen Bibart, nu a găsit decât minciunica. Romanii mai au multe de învățat de la maghiari, în primul rand sa fie focusati pe lucru bine făcut.

      0
      0
      1. Păi, Române prietene, despre asta e vorba, că sufletul fotbalului românesc a murit! Pentru că dacă reduci totul la bani, unde mai e bucuria și pasiunea și focul și inima???? E ca și cum te-ai însura pur din interes, fără nici o altă atracție și după 1 an, pa! După un sezon dispar 11 jucători, după alt sezon alți 11 și tot așa și noi ar trebui să ne bucurăm că am scăpat de retrogradare? Pe bune? Dacă ăsta e fotbal și dinamism și stil și tactică, atunci nu mai e nimic de spus! Dar voi bucurați-vă de fotbalul ,,arădean” în continuare! Apropo de primar, e ok ca Primăria să dea bani la club și în cazul unui transfer doar clubul să ia banii???

        0
        0
        1. Imi permit sa iti raspund tot eu 🙂 , primaria arad sustine echipa pentru ca echipa e UTA Arad si nu UTA Mezsar sau mai stiu eu ce , prin acea terminatie Arad orasul tau e mai cunoscut , daca ar fi cum ai spune tu , ar trebui si ca Alexander sau Efbet si sa ia cota parte din transfer ceea ce ar fi o ineptie globala

          0
          0
        1. Ferencvaros – calificare in grupele Champions League
          Ungaria – calificare Euro

          Ti se pare ca noi suntem superiori acestor rezultate ? Din pacate suntem la ani lumina pana vom ajunge (din nou) la aceste perfomante

          0
          0
  2. Pe youtube arata excelent albanezul Idriz Batha ramane de vazut si pe teren.
    Daca se fac transferurile astea nici un mijlocas din sezonul trecut nu mai e titular cert.
    Adevarul este ca mai bine aduci un strain care vrea sa demonstreze decat un roman cu figuri in cap care e mai curios de salariul colegului decat de fotbal.

    0
    0
    1. Eu ce am văzut pe Youtube ,nu arata mare lucru e și destul de lent ,dar e bine că centrează ,pt Liga a III-a e foarte bun. Nu-l văd la UTA că fiind de ajutor! Echipa are nevoie de doi mijlocași ofensivi rapizi de creație . Dar dacă nu sunt bani nu ai ce face luăm de la Apostu.

      0
      0
  3. „Să fie bine, ca să nu fie rău!”
    Să fie totul oficial și apoi să vedem FAMILIA UTA la treabă!
    Am încredere că transferurile acestea, vor fi mai bune decât cele anterioare!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  4. Jucători albanezi luptători imediat după tarile foste yugoslave. Ei privesc mult Italia și de acolo și tehnica medie , apreciata. Pentru nea Giro. M-am nimerit la un meci în Arad , când se năștea un copil a lui Liviu Giurgiu cu ani în urma El bucuros după meci și , cred, socru ne servea coniac,, Drobeta” la un grup de 5, 6 inși. Multa sănătate și bafta la transferuri.!!!

    0
    0
    1. @Ionescu Gavrila…Raul se numeste fiul bunului prieten al meu,Liviu Girgiu,devenit barbat in toata firea…Nu a imbratisat fotbalul,dar Liviu nici nu l-a fortat…Giurgiu nu a fost niciodata un chefliu,nici macar la o bere cu noi,s-a retras dezamagit dupa castigarea titlului republican,dupa care a cam fost inlaturat,ciudat…E un subiect Tabu,nu prea vrea sa vorbeasca despre asta…si nici nu il zgandaresc…Vecin cu el este Csordas,daca va spune ceva acest nume…E bunicul unui junior de la Atletico 2009,(nu spun nume intentionat)nelipsit,nici dansul de la antrenamentele copiilor,se dedica absolut total nepotului…Enciclopedie este si Csordi Bacsi….Logoree,pur si simplu…:-))))Si dansul evita maxim subiectul UTA,pe cand era jucator activ…Cate-odata il mai provocam noi..spectacol se face….Uite asa mai aflam ce si cum mai era pe atunci…:-)))

      0
      0
  5. Si eu cred ca un strain doreste sa arate ca stie fotbal, la prima iesire din tara natala, mai ales daca nu vine din fotbalul occidental. Ca o parere Roger, Vorobjovas si Shlyakov au adus un suflu nou, la UTA. Cei numiti nu sint foarte cunoscuti, dar au o sansa, daca 2/3 dintre ei sint utili…e un castig. Nu sint, niciunul, foarte tineri, Bath a re chiar 29 de ani, deci UTA aduce experimentati, de care sa se foloseasca imediat. Eu cred ca greu ne putem adresa unora cu CV in vest, iar romani ca Rosu, Morar, Pleasca, sau altii poti gasi,…dar unii nu pun osuisi doresc salariul si atata. Dupa parerea mea ar mai trebui un fundas central ( Benga nu se stie cum si cit mai poate, iar Ilie , cu mingea jos este…subtire)….si ar mai trebui un under 21 bun ( Miculescu s-ar putea accidenta, sa ia galbene si e nevoie si de concurenta). Cea mai neclara problema, pentru mine, este intrebarea daca Balint poate si stie schimba in bine …jocul de atac, ca anul trecut acesta a fost partea groaznica a echipei. Vom vedea, dar cu public in tribuna…la un joc…ca anul trecut,… tribuna plina….va reactiona.

    0
    0
      1. Kuhn II n-a prea jucat vârf. Era extremă stângă. Sima a fost mai mult rezervă, iar când a jucat titular a cam fost schimbat. Mai bun a fost Both II chiar dacă a fost doar 2 ani la UTA. Mijlocul de aur al echipei de aur 1969-1971, de 2 ori campioană? Petescu -Lereter. Domide a fost mai mult vârf’ iar Schepp fundaș. Axy, „Motoreta” a fost f bun până nu l-a rupt Deleanu de la Dinamo. Haide UTA!

        0
        0
  6. Mister Apostu ne puteti ajuta si cu un mijlocas ofensiv ( playmaker) va rog ? Ze Valente de la Estoril ( Portugalia ) ne-ar fi de mare folos. Il aveti sub contract cu FGA. Numa’ zic.

    0
    0
    1. A semnat cu Penafiel din liga 2 portugheza vezi pagina de facebook Fusion Group Agency agentia lui Apustu.

      0
      0
  7. Domnilor conducatori ai UT-ei , UTA a suferit foarte mult in campionatul recent incheiat la capitolul constructie a jocului si finalizare asa ca va recomand politicos nu mai umpleti lotul UT-ei cu fundasi si mijlocasi defensivi pentru ca avem pe plan local destui. UTA are mare nevoie de mijlocasi ofensivi , mijlocasi de banda si atacanti adevarati.

    0
    0
    1. Fara un mijlocas ofensiv, si finalizator cu gol, cu pasa de finalizare, gen Mara, nu avem nici o sansa !
      Oricum o socotim , si cu ce idei a venit Mara de la Astra, a fost ultimul fotbalist pe care l-aavut UTA (nu jucator de fotbal),ci fotbalist in adevaratul sens, a dat pase de gol, a inscris, a scos 2-3 jucatori din apararea adversa.Asa ceva mai facea doar Domide si Broszowsky la vremea lor

      0
      0
  8. Super ma băieți! Numa vedeti voi! Cand UTA ataca, în meciurile de acasă, sa vada si ochi nostrii victoria pe NEUMAN…., ne-am cam luat-o în freza! Voi numa mijlocași si atacanti aveti pa creier! Bătrânul Lucescu… îl știți! De la Galata…, Sahtior …., Dinamo M…. , Brescia….., O zis clar! Apărarea câștiga meciul! Mai cititi, mai studiați…, mai vorbim!

    0
    0
  9. Cristi, vorbești,, a luda”. Contribuția Primăriei 400.000 oiro. Contribuția suporterilor 200.000 oiro. Suporterii își iubesc echipa și nu vor decât un spirit al UTA-ei renăscut și puternic.
    Îți spun ceva, în curând, dacă echipa va fi tot mai puternica, tot mai mulți suporteri își vor face abonamente și vor cumpăra bilete și încetul cu încetul contribuția suporterilor va fi peste cea a Primăriei. Și legat de unguri (eu fiind roman), am o apreciere pt ei și unde și-au pus amprenta în sport, au avut realizari: Sepsi fotbal+baschet, hochei, polo Oradea, CFR Cluj, mai continui? Știi despre ce este vorba aici? MENTALITATEA. Și încă ceva, asa teritorial, uită-te cum ar arata România fără vechea ocupație Austro-ungara, ca o tara tipic balcanica, rupta în cur de foame. Îmi e rușine câteodată ca sunt roman, ca nu am cu cine schimba lucrurile. Bravo unguri, tot respectul!

    0
    0
  10. E prea putin,deocamdata,procentual fata de cei pusi pe liber,comparativ cu cei adusi,dar inca incerti pe semnatura parafata,inca…Nu ma incanta faptul ca Tirana si-a pus pe liber capitanul si nici ca vin altii din Lituania,pentru ca Antal,pentru mine si fata de mine,este repetent la capitolul fotbal,cu parere de rau,la ce a prestat,comparativ cu salariul,de asemenea si Hora..Nu cred in ei,punct!Cu scuzele de rigoare!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button