Fotbal juniori

Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte își va continua cariera în Ceruri





Tragedie în lumea fotbalului arădean chiar în weekendul în care are loc prima ediție a Memorialului Ionuț Popa. Carismaticul antrenor a urcat în Cer în urmă cu un an, pierzând lupta cu o boală grea, după o carieră bogată, plină de satisfacții. Oricum, „Mister” a plecat mult prea repede, dar ce să mai spunem atunci despre un băiat de nici 20 de ani?

Vineri seara, un apel la 112 a anunțat că o persoană s-ar fi înecat în lacul Ghioroc. La fața locului s-au deplasat scafandrii, dar și echipaje ale SMURD-ului și ambulanța. Tânărul găsit de scafandrii ISU pe fundul lacului Ghioroc, a fost identificat ca fiind Dănuț Radu, un fotbalist talentat, un tânăr educat, cu mult bun simt și sensibil la nevoile celor din jur.

Cinci ani sub comanda lui Moisă: „Nu cred că a greșit cu ceva, cuiva”

Născut pe 15 octombrie 2001, Dănuț Radu a început fotbalul la UTA sub comanda lui Leontin Pința. Împreună cu grupa din care mai făceau parte fotbaliști precum Stejar, Poșta sau Toth, Radu a trecut în curtea clubului Gloria unde a încăput pe mâna lui Flavius Moisă. După desființarea grupării „tramvaiste” echipa a trecut la nou creata Viitorul Arad, iar Dănuț Radu a început să atragă atenția unor echipe de seniori. În 2017, Moisă l-a luat cu el la CS Dorobanți și apoi la Frontiera Curtici. „Sunt la un turneu cu copiii de la Viitorul în Muntenegru, iar de aseară, de când mama sa m-a anunțat că Dănuț nu mai este, doar chipul său îmi vine în minte mereu. Poate a fost cel mai cuminte și de bun simț băiat pe care l-am antrenat vreodată. Nu cred că a greșit cu ceva, cuiva. Nu știu ce s-a putut întâmpla, cu siguranță este o mare pierdere în primul rând din punct de vedere uman, dar și fotbalistic. Cred totuși că, cariera lui ar fi putut merge în sus dacă nu ar fi avut acea accidentare gravă la genunchi și a trebuit să fie operat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și sincere condoleanțe familiei sale! „, a spus Flavius Moisă, cel care l-a antrenat timp de 5 ani pe regretatiul fotbalist arădean.

Sculici l-a pregătit la Ineu: „Un copil tare, tare bun, cuminte”

În 2019, talentatul mijlocaș dreapta a trecut la CS Ineu, după care s-a intors acasă, la Viitorul, fiind legitimat la gruparea de Liga a 5-a, care – însă – nu s-a mai întors pe gazon după pandemia de COVID. „A fost la clubul din Ineu până înaintea pandemiei. De fapt, îmi amintesc că a renunțat să mai vină la antrenamente cu ceva săptămâni înainte de întrerupere, fiindcă liceul „Elena Ghiba Birta” unde învăța trecea printr-un proces de renovare și se țineau ore și după-masă. El a preferat să meargă la școală, a lăsat-o mai moale cu fotbalul. La noi a jucat în special la competițiile de juniori, dar a debutat și la seniori pentru că avea viteză și tehnică, calități tot mai rare la tinerii din ziua de azi. Am fost șocat să aflu ce s-a întâmplat aseară, era un copil tare, tare bun, cuminte. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus Cristian Sculici, antrenorul lui ACB Ineu.

Pința: „Prea cu bun simț…”

Din primele informații, aseară, Dănuț Radu a dorit să se răcorească înainte de a pleca acasă în lacul Ghioroc. Nu a mai ieșit la suprafață, iar două ore mai târziu scafandrii i-au găsit trupul neînsuflețit pe fundul apei. „Nu-mi vine să cred că astăzi vorbim despre Dănuț la trecut, era un băiat atât de bun și cuminte, jos pălăria. Am început să-l antrenez la 7 ani, calitățile sale s-au văzut de mic copil. Câteodată îmi părea, însă, că e prea cuminte, prea cu bun simț, pentru sportul ăsta unde trebuie să dai din coate, să te ridici peste alții, să te afirmi. Acum trei săptămâni, parcă, m-am întâlnit cu mama sa, mi-a spus că băiatul e bine, că și-a revenit complet după accidentarea la genunchi și se pregătește de BAC. Nu a mai apucat săracul de el să pășească cu adevărat în viață. Dumnezeu să-l aibă în paza Lui și sincere condoleanțe familiei sale”, a transmis și Leo Pinta, primul antrenor al lui Dănuț Radu.

Sensibil la nevoile copilașilor bolnavi

Un destin de fotbalist, de om, frânt prea devreme de ceasul rău. Pe pagina de Facebook a lui Dănuț Radu curg mesaje de adio și condoleanțe pentru familie. Câteva rânduri mai jos, încă regăsim postările puștiului cu suflet mare legate de sprijinul pentru câțiva copilași bolnavi. Odihnă veșnică, Dănuț!









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button