Stranieri aradeni

„Bad boy” Hațegan: Arbitrul arădean a mai acordat un cartonaș roșu la Euro, victimă – galezul Ampadu





Italia a câștigat și cel de-al treilea meci din cadrul Grupei A de la Euro 2020, 1-0 cu Țara Galilor. Singurul gol a venit din piciorul lui Pessina, mijlocașul ofensiv al Atalantei, după 39 de minute de joc.

Gareth Bale și colegii săi aveau să se mulțumească cu eșecul la limită ce le-a adus calificarea în optimi de pe locul 2, cu atât mai mult cu cât Ovidiu Hațegan l-a trimis mai repede la cabine pe Ampadu. În minutul 55, fundașul galezilor a pus violent talpa pe glezna lui Bernardeschi, iar „centralul” arădean i-a arătat fără ezitare cartonașul roșu. Hațegan e până acum singurul arbitru de la Euro ce a dictat eliminări, el aplicându-i aceeași pedeapsă și polonezului Krychowiak, în eșecul echipei sale (1-2), cu Slovacia. Diferența a fost aceea că „decarul” Poloniei a fost trimis mai repede la dușuri pentru dublu avertisment.

Înainte de fluierul de start al partidei, patru dintre jucătorii Italiei și arbitrii români care au condus partida (Ovidiu Hațegan, Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe) au preferat să nu îngenuncheze în sprijinul mișcării Black Lives Matter. În schimb, toți galezii s-au așezat în genunchi pentru a susține mișcarea care are scopul de a trage un semnal de alarmă în privința rasismului.

În celălalt meci al Grupei A: Turcia – Elveția 1-3 și, acumulând 4 puncte, trupa lui Vladimir Petkovic are șanse mari să meargă mai departe și de pe locul 3 în grupă.

9 comentarii

    1. Vrei sa spui (gresit) ca cei ce ingenuncheaza nu au coloana vertebrala ? Ai argumente cand spui asta ? Hai sa-i luam la rand pe cei ce ingenuncheaza…iti dau eu un argument: Kalvin Phillips joaca la Leeds United si in nationala Angliei, la Leeds toti ingenuncheaza inaintea meciului de campionat (cum, de altfel, fac toate echipele), Kalvin este unul din promotorii initiativei, el doreste sa faca ingenuncherea, colegii de echipa sunt solidari cu el…la fel si la nationala Angliei, au hotarat ei de comun acord ca o fac. Cu ce e Kalvin Phillips (si colegii sai) lipsit de coloana vertebrala ?

      0
      0
        1. Asa-i cum zici tu, om de grota care traiesti inapoiat cu vreo o suta de ani in bola ta si cu toiagul in mana.

          Normal ca n-am primit nici un raspuns de ce nu au coloana vertebrala cei care o fac…doar nu pot sa ma astept la argumente, logica si decenta de la niste persoane care traiesc in fundu’ curtii…

          0
          0
  1. Un gest derizoriu în numele unei cauze nobile. „Mimetismul” tinde să devină o boala psihică. La un moment dat erau unii care își turnau găleți cu gheață în cap. Ba chiar unii oameni politici (vezi Boc). Soluțiile sunt altele. Printre ele alocarea de bani pentru programele sociale din enormele câștiguri ale celor ce îngenunchează pe gazon.

    0
    0
    1. Programe sociale pentru cei ce discrimineaza si sunt rasisti ?

      Daca vorbim de boli, rasismul este o boala, nu manifestarile impotriva rasismului.

      0
      0
      1. În general nu intru în dialog. Respect părerea tuturor. Dar am o întrebare: de câte ori i-ai înjurat pe țigani? Dar fii cinstit.

        0
        0
        1. Daca i-am injurat, nu i-am injurat datorita rasei lor…la subiectul asta chiar ca nu m-ai prins, bati la o usa gresita, am avut buni prieteni tigani colegi de echipa la fotbal, am avut multi pe care i-am antrenat, pe unii de la varsta mica si i-am ajutat mult, cu unii tin legatura si acum, am prieten acum a carui sotie e jumatate tiganca, am alte cunostinte recente cu care m-am avut excelent, sunt foarte relaxat pe subiectul asta si pe orice subiect despre rase (in ultimii 15 ani, am lucrat si m-am cunoscut bine cu oameni facand parte din mai mult de 25 de rase din lume, si acum lucrez cu pakistanezi, indieni, africani si multe alte rase si natii).
          Exista dobitoci la toate rasele, dar asta nu inseamna sa devii rasist.
          Precum am spus, sunt relaxat cand vine vorba de rase, insa totusi sunt atent sa nu gresesc vreodata impotriva cuiva, ci sa dovedesc respect.
          Cat despre aceasta miscare, ingenuncherea se face la initiativa personala, nu este impusa de niciunde, cine nu doreste sa o faca, n-o face. Sa se spuna ca n-au coloana vertebrala, e gresit. Sa o compari cu turnarea galetilor cu gheata in cap e gresit, deoarece ingenuncherea transmite un mesaj, pe cand galeata cu gheata nu transmite niciun mesaj.
          Altfel, stii ca Thierry Henry a trebuit sa-si inchida contul (cred ca) pe Twitter, din cauza atacurilor rasiale la care era supus in mod constant ? Este normal in lumea de azi sa se intample asta ?

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button