UTA Arad

UTA a refuzat ofertele venite pe adresa lui Roger și Vorobjovas! „Trebuie să fie sume în concordanță cu valoarea jucătorilor”





UTA nu a mai reînnoit înțelegerile cu 11 dintre fotbaliștii care au făcut parte din lotul pentru sezonul trecut, dar numărul despărțirilor putea fi și mai mare. Astăzi, impresarul Bogdan Apostu a recunoscut că pe adresa a doi dintre străinii „roș-albilor” au venit oferte concrete de la cluburi din străinătate, dar ambele au fost respinse.

Decizia a fost luată de comun acord de partea tehnică și cea administrativă a clubului arădean, care au considerat că valoarea fotbaliștilor în cauză e mai mare decât sumele oferite. „Au existat două oferte din străinătate, una pentru Roger și una pentru Modestas (n.a. Vorobjovas), doar că atât conducerea clubului, cât și Gyuszi Balint au considerat că nu merită să piardă acești doi jucători pentru sumele ce au fost oferite. Iar eu cred că a fost alegerea corectă, deoarece și clubul UTA a crescut, a ajuns la un alt nivel și trebuie să aibă stabilitate. Pentru suma corectă orice jucător este de vânzare, dar trebuie să fie sume în concordanță cu valoarea jucătorilor. Cred că ar mai trebui subliniat și altceva și anume că, astăzi, UTA are patru jucători de primă reprezentativă, cum nu știu dacă a mai avut vreodată în istoria sa. Ei reprezintă trei țări diferite, Baravykas și Modestas (n.a. Vorobjovas), Lituania, Vukčević, naționala Muntenegrului, iar Iacob e internațional român. Nu mai vorbesc de Miculescu, care e și el convocat la U 23”, a spus Bogdan Apostu, impresarul celor doi utiști ofertați în această vară.

Altfel, chiar dacă MM Stoica s-a arătat impresionat de ultimele evoluții ale lui David Miculescu, FCSB-ul nu i-a făcut o propunere oficială UTA-ei pentru „decarul” său. „Din cunoștințele mele, nu au fost oferte concrete pentru Miculescu, eventual doar tatonări. Adică, sunt convins că dacă ar veni o ofertă concretă pe adresa oricărui fotbalist de la UTA aș fi consultat. David este un jucător important pentru club, sunt convins că va crește, a arătat potențial foarte mare. A și revenit motivat din vacanță, sunt convins că e pe drumul cel bun. Altfel, e clar că unul dintre principiile noastre este legat și de creșterea de jucători pentru alte cluburi cu potențial financiar mult mai bun decât al nostru. Așadar, dacă vine o ofertă bună atât pentru club cât și pentru jucător, o luăm în calcul. Nu blocăm nici un jucător”, a explicat și Laszlo Balint.

În altă ordine de idei, Modestat Vorobjovas a revenit la Arad și astăzi a făcut un RMN ce a evidențiat faptul că degetul fracturat în ultima etapă a sezonului trecut s-a refăcut. Acum, lituanianul va reintra treptat în efort, în schimb alți doi mijlocași au probleme. „Idriz (n.a. Batha) a simțit niște dureri în zona abdominală și am făcut investigații. Sperăm să nu fie ceva grav, să fie apt de la bun început în cantonament. Așteptăm și investigațiile lui Isac, este programat la un nou RMN. Din păcate, din punctul meu de vedere, perioada de indisponibilitate se prelungește. Dar, atitudinea lui e bună, nu a avut deloc vacanță, își dorește mult să revină, dar sunt aspecte care ne depășesc”, a mai afirmat antrenorul arădenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button