UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” pleacă cu 26 de fotbaliști în cantonament, atacantul de careu cerut de Balint ar trebui să ajungă în Slovenia: „Să alegem cea mai bună variantă!”





După cele trei săptămâni pline de vacanță, UTA a finalizat partea de reacomodare cu efortul și a început și procesul de încărcare a bateriilor pe plan local. Au fost legate și două jocuri școală, 3-0 cu echipa de juniori a clubului și 2-0 cu Viitorul Șelimbăr, pentru ca de duminică arădenii să se mute în stațiunea slovenă, Rogla, până pe 9 iulie.

Plecarea este prevăzută pentru duminică dimineață, în jurul orei 9,30, cei 650 de kilometri urmând să fie parcurși cu autocarul în aproximativ 9 ore, fără a include aici popasul prevăzut pentru masa de prânz, la un restaurant din zona capitalei maghiare Budapesta. Rogla este situată la aproximativ 45 de kilometri de Maribor, al doilea oraș ca mărime din Slovenia, după capitala Ljubljana.

Tot la Hotelul Rogla & Planja, la 1 minut de terenul de antrenament

Ca și în urmă cu două veri, „roș-albii” vor trage la Hotelul Rogla & Planja, care între timp a fost parțial renovat. Sub 1 minut fac Iacob și colegii săi de la ieșirea din stabiliment până la terenul pe care își vor desfășura ședințele de antrenament, sub comanda lui Laszlo Balint, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir, Gabi Vasiliu și Alexandru Radu. Noul medic al echipei, Darius Florin Miharț va ajunge în cantonament pe 4 iunie, greul urmând – oricum – să cadă pe umărul maseurilor Călin Petrică, Nicolae Tomescu și Dan Chiorean. Șeful delegației va fi Dorin Stana, team-managerul „Bătrânei Doamne”.

La finalul testului de astăzi, cu Șelimbărul, „principalul” Balint a bătut în cuie lotul de 26 de jucători pe care-l va deplasa în Slovenia. Mijlocașul Cristi Mihai, de doar 17 ani, va fi mezinul „garniturii”, din care mai face parte și Marcel Mercioiu, atacantul care s-a mișcat binișor și la amicalul de astăzi, fiind aproape să și înscrie primul său gol la prima echipă. Deși nu se pot antrena încă la capacitate maximă, Benga, Isac și Vorobjovas vor urca și ei în autocar duminică.

Lotul de cantonament:

Portari: Florin Iacob, Dragoș Balauru, Haralambie Mociu

Fundași: Alexandru Benga, Florin Ilie, Erico da Silva, Marius Tomozei, Evgeniy Shlyakov, Rolandas Baravykas, Vinko Medjimorec, Marko Vukcevic

Mijlocași: Modestas Vorobjovas, Claudiu Negoescu, Roger jr., David Miculescu, Cristian Bustea, Damian Isac, Idriz Batha, Tudor Călin, Juan Pablo Passaglia, Desley Ubbink, Adrian Mar, Cristian Mihai

Atacanți: Ioan Hora, Marcel Mercioiu, Liviu Antal

Cocriș și Mogoș nu urcă în autocar

Așadar, dintre fotbaliștii care au intrat pe teren contra Șelimbărului, mijlocașii centrali de 19 ani, Darius Cocriș și Alexandru Mogoș, nu au prins cantonamentul UTA-ei în Slovenia. „Cocriș este un fotbalist cu potențial, e al clubului, sperăm să îi găsim o variantă la Liga 2-a, căci, din punctul meu de vedere, poate să joace la acest nivel. Chiar și Mogoș e un copil cu potențial care mi-a plăcut, dar situația lui juridică nu ne permite să ne gândim să îl luăm. Se cer bani pentru el, sunt pretenții de la Virtus Entella și am considerat că trebuie să ne orientăm în altă parte”, a explicat Laszlo Balint.

Balint a rupt trei liste cu atacanți: „Vrem să producă efect imediat, dar raportat la posibilitățile noastre”

Evident, UTA va începe cantonamentul de la Rogla având un atacant lipsă, acel marcator pur sânge care le-a lipsit arădenilor în sezonul precedent. „Muncim pentru rezolvarea acestei probleme a atacantului, una destul de delicată. În primul rând, atacanții sunt greu de găsit, e o criză în ceea ce-i privește, mai ales că noi căutăm genul de atacant cu cifre, care să producă impact imediat. În momentul în care l-am găsit a fost foarte scump, avem două refuzuri în ultimele zile din acest considerent. Sau mai precis unul dintre ei ne-a refuzat pe criteriul financriar, de al doilea ne-am dat seama că nici nu ne putem apropia la ce pretenții are. Și era vorba de doi jucători foarte buni, dar e foarte dificil pentru noi acum să ne raportăm la cererile unor atacanți de mare valoare, care să ne permită să ridicăm nivelul considerabil acolo. Dar, chiar și așa, eu am încredere că în perioada următoare vom rezolva și problema atacantului. Avem discuții, variante, important e să o alegem pe cea mai bună, aici din nou raportat la posibilitățile noastre, la plafonul nostru salarial. Avem trei liste până acum, rând pe rând le-am rupt pentru că sunt foarte greu de adus atacanți străini cu cifre, în România”, a mai punctat Balint.

Începând cu data de 30 iunie, UTA va avea patru adversari în cantonamentul din Slovenia: HNK Gorica (Croația), Hajduk Split (Croația), NK Aluminij (Slovenia), în timp ce pentru data de 7 iulie încă nu s-a bătut în cuie partenerul de întrecere. Noul sezon al Ligii 1 va demara pe 17 iulie, tragerea de sorți a calendarului competițional urmând să aibă loc marți, la LPF.









41 comentarii

  1. Atacanții , sarea și piperul”. Oamenii pentru care faci coada la bilete. Parca o mana nevăzută i- a aranjat într-un raft imaginar, pentru buzunarul fiecăruia. De mult liga 2 nu mai creste jucători cu pretenții. Lovitura se vede tocmai la națională mare. Nu exista emulație, parcurs valoric adăugat. Dacă și un atacant cautam, va închipuiți ce seceta e pe la,, mingicarii ” care făceau deliciul suporterilor, și făceau palpabil basmul pentru peluza.!! Cum povestea cu har dom’ Giro despre,, ciorica” Dorel Cura !! Sa speram la puncte , loc 5,6, și ceva spectacol pentru generațiile noi BAFTA!!

    0
    0
    1. Trebuie sa va completez,din nou,stimabile @Ionescu Gavrila….Cura,Ciorica,nu a fost un mare mingicar,neparat..mai mult un numar 7,acrobat,cascador, o perfecta definitie de aripa dreapta…Si atunci cand parea ca nu joaca nimic tot meciul,scotea cate un penalty,de radeam si noi,spectatorii…De la contactul cu fundasul advers,plana,zbura parca 2-3 metri pana in careu…Butoiasul UTA-ei primea aproape de fiecare data lovitura de pedeapsa…Pe atunci nu exista cartonas pentru simulare…
      Poate ca nu stiti…Raposatul Senior Ghitulescu,decedat recent,l-a poreclit pe Cura…Cel mai bun actor din Divizia A…Porecla Ciorica,nu vine neaparat de le ten,nici o legatura nu are…Ci doar din faptul ca era strengar,smecher rau…adaptabil urgent,la orice situatie ivita,probabil ca a fost pionierul mutatiilor pe post de banda,pe vremea cand nu se facea un”sus jos”…Unii,l-au mai numit aeroplan…Ce zile,ce vremuri….:-))))

      0
      0
    2. @Ionescu Gavrila,iubesc UTA,de cand ma stiu,pentru ca asa am crescut,prea exagerat spus,indocrinat,macar ca absolut valabil…Cand nu ne placea de fie stie cine,mai aparea cate un articol voalat…Acum ni se baga pe gat un Hora,Antal,ca vrem sau nu vrem,trebuie sa-i,acceptam,muszai….Pai nu trebuie sa fim nevoiti…. Astia doi,nu au ce cauta in lot,indiferent de parerea lui @Lucian…Hora si Antal trebuie sa-si cante alte sunete de Lebada,o trecem de la elefanti…Sa fie Lebede…Nici o treaba nu au…Ei doi trebuiau sa fie primii debarcati pe mal…

      0
      0
      1. eu nu comentez cine este in lot … eu spun doar ca daca au semnat si imbraca acum tricoul UTA-ei, avem datorie sa-i sustinem, nu sa-i jignim …

        0
        0
        1. Domnul. Lucian ar fi un articol bun zic eu sa constatam si valoarea lotului de jucatori, va doresc mult sucess UTA ARAD VICTORIE..

          0
          0
        2. Asa sa fie,Doamne ajuta,@Lucian..Eu as fi primul bucuros,sa se intample asta…Din partea mea,sa marcheze fiecare macar cate 10 goluri..Asta este viata amara de fotbalist..Poti fi erou sau huduit…Diferenta este foarte mica intre aceste termene…Ar fi grea comparatia…Un Paolo Rossi sau Toto Schillacci,sterili,dar au marcat atunci cand era nevoie…Ma rog,nu isi au rost aceste comparatii…
          Off-urile ajung la cote nebanuite,ca sa ajungi sa omori un jucator…1994,Escobar….Microbul este una,maniacii,cu totul alta…
          Cat despre cine este in lot si ce ne-au aratat sau ne vor arata,va fi o alta discutie,in timp,pentru ca este o ruleta ruseasca,totusi pe niste bani seriosi…pentru ce poate UTA sa garanteze,plafon salarial…In rest,doar de bine si mari sperante…:-)

          0
          0
  2. E foarte bine ca avem plafon salarial dar am impresia ca suntem un pic prea rigizi cu asta. Eu cred ca pentru 1,2 jucatori s-ar putea face o exceptie. La urma urmei la ce bun sa ai atacanti gen Morar, Voinea sau Ionita care au fost cam zero sezonul trecut, au fost la numar si au consumat resurse, pe cand, cu un salar mai mare ai putea avea un atacant valoros cu impact. Nu cred ca s-ar supara nici ceilalti jucatori daca acel atacant ar da 18-20 goluri cum a dat Malele sezonul trecut. Ma rog asta e parerea mea. Sa nu ne trezim ca pierdem oportunitati foarte bune din cauza asta si apoi sa plangem.

    0
    0
  3. Cu un atacant de careu cu „vâna”, când va veni, lotul arată mult peste cel din campionatul trecut. Dacă se transferă pe teren ce arată bine pe hârtie, atunci UTA nu va avea probleme. Baftă, sănătate și locul 5 in 21-22!

    0
    0
  4. Cred ca Heraclion are dreptate. Din pacate i-a uitat pe Hora si Antal. Locul lor e acolo pe langa Morar si altii ca el. Sa-l tii pe hora sau Antal si sa-l dai pe Buhaceanu, este de neinteles. De Buhaceanu si-au batut joc. L-au alergat in fata-spate ca apoi sa-i reprosezi ca nu este eficient in fata portii ? Care atacant a mai facut atatea sprinturi ca si Vali ? Cred ca ecuatia se scrie in cu totul alti parametri. Ca de exemplu apostu si salar mic. Musai ca Hora si Antal sa joace, ca doar au salarii mari ! Si asa mai departe….

    0
    0
        1. In consecinta,nu avem voie sa spunem nimic despre Hora si Antal?Cei mai,cei mai,cei mai?Sa consideram ca sunt exponentiali?Mai omule…Astia doi toaca bani enormi,chiar cand nu joaca…Sugative de salarii,pe prestatii nule,inutile..
          Asta vrei sa ne spui?Ba da @Lucian!O spunem… da-ne bloc,daca asa consideri tu ca facem vreun rau UTA-ei…Astia doi,ne-au macinat ficatii si nervii….Pot sa scriu,pentru ca stii si tu ca Hora si Antal sunt cert sub nivelul dorit,departe de adevar…Ce zici?La prestatiile lor,ar accepta injumatatire de salariu?Logic ca nu,si atunci despre ce discutam,teoretic????Daca tu ai gestiona UTA,sa fii tu manager,i-ai mai tine?Fii sincer…Nu prea cred…Ai tine un angajat caruia ii asiguri absolut totul,casa masa dar nu iti presteaza asolut nimic?Cata rabdare sa ai?

          0
          0
          1. tu ce vrei acum? sunt sub contract, imbraca tricoul UTA-ei … ce vrei, totusi, ca nu inteleg? facio tu echipa? duci tu jucatori? hai sa tinem cu adversarii, hais a ne batem joc de cei care imbraca tricoul UTA-ei, ca asa fac suporterii adevarati …

            0
            0
  5. Pe scurt,nu avem bani dar poate nimerim ceva la plesneală,că avem suporteri și poate găsim unul gratis care vine sa joace pentru atmosfera din tribune,cel puțin nu va mai contraziceți in declarații….,nu avem bani, sa vedem ce aduce Apostu pe „gratis”,…

    0
    0
  6. Daca nu avem bani sa aducem un atacant atunci sa-l cautam la noi in curte. Nu inteleg de ce Balint insista ca Miculescu sa fie mijlocas. Are tehnica, are fizic si bine servit de cei doi mijlocasi de creatie ar da mai mult randament in fata portii decat tinut in banda.Eu stiu ca asta e parerea mea si ea nu conteaza.

    0
    0
  7. La Heraclion. Asa se proceda odată, cu salariu foarte mare la un atacant. E ce poate face Becali. Dacă ai un buget limitat, chiar mare, preferi echilibru financiar, și deci valoric pe majoritatea posturilor. Chiar stoperii veniți, nu sunt pe bani putini Nu e loc de manevra Băneasa. Exista la o excepție de atacant , plata cu totul speciala a unui sponsor anume. Nu suntem pe tărâmul acesta și dam total girul conducerii.

    0
    0
    1. Pai eu ce tot incerc sa subliniez,domnule @Ionescu Gavrila?Incerci sa faci economii financiare,prin compensare,dar nu poti sa fii „orbul Brailei”,ca sa intelegi ca atacantii actuali,ramasi, sunt absolut sterili total…Ce ar mai trebui sa vedem,ca sa nu il suparam pe @Lucian,care o tot tine pe a lui???Ca din postura de amatori,sa vedem ca nu au ce cauta Hora si Antal la UTA?Vreo noutate?Pai vede toata lumea asta..si stati sa vedeti,ca vom avea voie in tribune…Nu prea cred ca vor fi aplaudati la cam ce au prestat….Pe cat facem pariu ca vor fi urmatorii plecati,in cazul ca nu marcheaza si nu vor marca,plictisiti fiind…Calculul e simplu…Pe salariile celor doi,cu tot ce costa ei,aduci unul singur,de valoare mare…Simplu de tot…Nu trebuie sa fii mare contabil,matematician ca sa pricepi asta…Sa fie oare o jignire,ceea ce absolut toti vad?Oare cine i-ar mai prelua pe Hora si Antal,prin Liga I-i???Te bucuri de ei ca si la o masina occidentala,Second Hand,de doua ori…Cand o cumperi si inca o data cand o vinzi si scapi de ea,mereu in reparatii…Degeaba tot incerci sa ii faci service-uri,ca tot nu reusesti sa o aduci sub 100.000 km,doar prin falsuri…Cam asa…

      0
      0
  8. Deci G.Balint cauta inca ceva juniori dar nu din academie in locul celor 2 care au ramas acasa,Mogos si Cocris! Pai Apostu are o relatie foarte buna cu Petrolul sau U Cluj si conform Transfermarkt Mario Bratu,Robert Enache,Mihai Constantinescu sau Denis Maneran sunt la final de contract! Plus ca bifeaza si dorinta lui Gyuszi,meciuri in Liga 2! Si Vlad Serbanescu ce a jucat la Viitorul Tg.Jiu are un potential foarte bun dar apartine de Jiji!

    0
    0
    1. vor fi liberi daca nu li se propune contract de catre cluburile lor… stii tu ca nu li s-au propus contracte? … daca sunt buni, crezi ca ii lasa cineva liberi? daca nu sunt buni la un club de liga a doua, vor fi buni la liga 1?

      0
      0
      1. Un jucator poate sa fie semnat de alta echipa daca se afla in ultimele 6 luni de contract,corect???? Daca tu stii sigur ca juniorii respectivi sunt slabi,respect parerea ta dar eu nu sunt de acord,ai urmarit toate meciurile de Liga 2?

        0
        0
  9. Urmeaza meciurile cu spectatori iar pe aradeni nu-i pacaleste nimeni. Cei care nu vor putea sau nu vor vrea se vor auto elimina. Chestiune valabila si pentru staful condus de Laszlo Balint . Daca nu castigati primele meciuri acasa o sa vedeti cum se gaseste ac pentru cojocul fiecaruia. Pana acum Meszar nu agreeaza pe X sau Y . Sa-l vedem ce va face cand va fi scos din stadion in duba jandarmilor ( pazit de furia suporterilor )

    0
    0
    1. Sigur…iar tu vei fi in primul rand al celor care conduc furia suporterilor , corect ? Habar nu ai pe ce lume existi, si nici nu stii cu ce se mananca o traire in mijlocul suporterilor daca tu crezi ca asta e menirea lor , sa il fugareasca pe Mezar .

      0
      0
    2. O astfel de amenintare ar fi stearsa imediat, cu o astfel de atitudine si reactie, ai fi evacuat din stadion in tarile civilizate…si asta nu o spun din auzite, ci din vazute.
      Oameni ca tine mai traiti ca in comuna primitiva.

      0
      0
  10. Asa cum bine spune Giro , Antal si Hora n-au fata de liga I . Iar cu salariile platite celor doi platesti un atacant adevarat. Pana si Andrei Cristea de la Iasi ii baga in buzunarul de la spate pe amandoi, ce sa mai vorbim despre un Malele
    samd.

    0
    0
  11. Comentariul este vizibil dupa ce va fi acceptat ( CENZURAT ). Voi ziaristi care va aplecati cum bate vantul . Unde-i libertatea de exprimare domnilor ziaristi ???? Chiar ne credeti prosti ???

    0
    0
    1. libertatea de exprimare este pentru persoane reale care isi asuma ceea ce spun si raspund pentru ceea ce sciu … nu pentru anonimi care se refuleaza la sectiunea de comentarii ale unor articole de presa …

      0
      0
      1. Citez din comentariul lui Lucian: “ Anonimi care se refuleaza “ . Serios?
        Anonimii se refuleaza sau sentimentele, trairile refuleaza ???? Sa mai inveti putina gramatica a limbii romane. Nu mi-am scris numele real sau adresa de e-mail corecta ??? Probabil pentru tine sunt un anonim. Putin imi pasa. Dar sa nu uiti ca atunci cand plangeai pe Facebook ca te-a parasit iubita ti-am scris cateva cuvinte de incurajare.

        0
        0
        1. Eu ma gandeam ca anonomii isi descarca sufletul la noi pe site (refulează) … tu vad ca te gandesti ca m-am referit la ei ca si cand imping niste dejectii pe tevile de canalizare 🙂 ia consulta un DEX sa vezi cum e cu gramatica si apoi iesi la tabla si da-ne lectii …

          0
          0
  12. Mai avem nevoie de un fundas central Erico are tendinita care e foarte problematica,Benga nu e refacut complet,stam in doi fundasi centrali,Ilie si croatul.
    Sezonul trecut am avut probleme si cu suspendarile.
    Aduceti-l pe Baxevanos are potential bun grecul.
    In atac ar ajunge chiar si 1 un jucator avem 3 atacanti Antal Hora Mercioiu plus Miculescu si Roger care pot juca acolo.

    0
    0
  13. Chiar nu stie mister Balint ca Sorin Bustea a fost un veritabil numar 10 , bun pasator, dribleur, executant de lovituri libere, playmaker ???

    0
    0
  14. Sezonul ce urmreaza va fii unul greu decat cel precedent sper cu achiziitile facute sa fie bine, acum e si rapid, craiova venite in liga1 plus echipele ce sunt o fii o lupta grea

    0
    0
  15. @Darth…și Ilie are Tendinită!…grație terenului de antrenament …
    Și alți jucători vor ajunge în aceiași situație!!!
    Ditamai orașul, fără terenuri corespunzătoare de antrenament!!!
    Rușine autorităților locale!!!!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  16. Nu ma bag in discutiile despre site, eu cred ca e bun. Cit despre lot, acesta se face la cerintele antrenorului. Nici un atacant nu va face mare branza, daca nu i se duce mingea in careu, acolo el isi arata valoarea. Sezonul trecut- place…sau nu- UTA a jucat mult, cu minge lunga si pe sus. Despre Hora si Antal, primul a dat citeva goluri importante, , nu e iute ( de contraatac ), dar are simtul portii. Nu inteleg criticile, Hora nu prea a ratat goluri create de echipa,…ca altii. Antal a dat vreo 3 goluri de reactie rapida, a venit accidentat, acum ar trebui sa arate…ca mai poate. Atacantii sint inconstanti in exprimare, imi aduc amite de Otto Dembrowski,… a dat 15 goluri, intr-un sezon…a facut UTA …campioana , apoi…i-a secat …inspiratia. Eu nu renuntam la Buhacianu, dar ei nu-s specialist,. UTA ar avea nevoie- cred eu- de un atacant ..de tip iute si tehnic,insa va conta ce joc va organiza Balint. Daca va fi …ca anul trecul…poate veni oricine ca nu prea va avea…oportunitati. Anul asta exista pretentii mult mai mari de la UTA, acasa mai ales, si de o pregatire fizica..superioara. Vad ca din nou…unii incep sezonul de pregatire…stand accidentati,…nu e de bine. Abia astept…primul meci , acasa 1

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button