Glorii arădene

Un an fără Ionuț Popa…Fanii ieșeni – prezenți la slujba de pomenire





A trecut un an de când fotbalul românesc l-a pierdut pe Ionuț Popa. Carismaticul antrenor a plecat într-o lume mai bună pe 25 iunie 2020, la vârsta de 67 de ani, suferind de o boală grea ce a început să se manifeste în iarna lui 2019, când „Mister” era antrenorul principal al UTA-ei.

În această dimineață, familia i-a făcut slujba de pomenire tehnicianului arădean, ocazie cu care, ca și la înmormântare, la cimitirul din Sânnicolau Mic, au apărut câțiva membri ai peluzei Politehnicii Iași. „Ne-ar fi plăcut să mergem la Arad să vorbim cu nea Popică, să stăm la povești despre perioadele frumoase petrecute la Iași, nu să-l comemorăm. Din păcate, Profesorul ne-a părăsit anul trecut, dar el va rămâne în inimile noastre. Vom rămâne cu amintirile frumoase cu și despre Ionuț Popa, îl vom păstra mereu în suflet. Niciodată nu-l vom uita, face parte din istoria fotbalistică ieșeană”, a declarat, pentru Liga2.ro, unul dintre fanii grupării moldave.

Suporterii ieșeni i-au adus un omagiu lui Ionuț Popa și în luna aprilie, când fostul tehnician ar fi împlinit 68 de ani. Mai mulți suporteri s-au adunat pe 17 aprilie 2021 la intrarea în stadionul „Emil Alexandrescu” și au aprins candele la altarul amenajat în memoria antrenorului arădean.

Născut la Pesac, în judeţul Timiș, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara (juniori), Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Metalul Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Ionuț Popa a promovat mai multe echipe în Liga 1, ca UTA (2002), FC Bihor (2003), CS Mioveni (2011) și CSMS Iași (2012).

6 comentarii

  1. Popica n-a antrenat niciodata Victoria Ineu, a inceput cu antrenoratul la Metalul Ineu. Am mai atentionat, insa se persista in greseala.

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Popica…

    0
    0
      1. Citesc: ” Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara (juniori), Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Metalul Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu…”

        Din pacate, persista o confuzie…ca jucator de fotbal e corect ca a jucat la Victoria Ineu (nu la Metalul Ineu, cum e acum), iar ca antrenor a inceput la Metalul Ineu (si niciodata nu a antrenat Victoria Ineu).

        0
        0
        1. Ineul nu prea a avut niciodata doua echipe de fotbal….concomitent. Ca era Victoria..ca era Metalul tot a Ineului era. In tineretea mea …cind citem cronicile sportive despre judet si divizia B…mereu m-a surprins ca Ionut Popa …batea penalty-urile si..marca. A fost si antrenor la Ineu…sa nu fim…mai catolici decit…Papa. PS. Sint uimit ca iesenii, de cite ori vin la Arad…il viziteaza…la locul de veci, in timp de multi aradeni …l-au injurat, din greu. Un lucru este sigur,.. : de la Coco Dumitrescu, pina azi…Aradul nu a mai avut un alt antrenor de valoarea lui Ionut Popa. Dumnezeu sa il odihneasca…iar aradenii ..sa il tina minte…macar pentru…fenomenalul 4-3 de la Timisoara..un meci…de neuitat !

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button