UTA Arad

Florin Iacob, noul căpitan al UTA-ei, țintește sus în noul sezon: „Câștigarea unui trofeu ar fi senzațional, se vede o mai mare calitate la antrenamente”





UTA a operat destule modificări la nivel de lot în această vară. Laszlo Balint a renunțat la nu mai puțin de 11 fotbaliști din toate compoartimentele, excepție făcând portarii. Florin Iacob, Dragoș Balauru și Haralambie Mociu vor fi elevii lui Gabi Vasiliu și în noul sezon, cu internaționalul utist mare favorit pentru titularizare. Mai mult,  Iacob ar trebui să preia și banderola de căpitan după despărțirea arădenilor de Ciprian Rus, însă, și mai important, să gestioneze un vestiar cu  multe fețe noi, în special din categoria jucătorilor străini. Totodată, goal-keeperul de 27 de ani susține că UTA trebuie să facă un sezon mai bun decât precedentul, terminat exact la mijlocul clasamentului Ligii 1. În plus, „Pensionarul” nu se teme să vorbească despre un trofeu, identificat în Cupa României.

-Florin, bine ai revenit din vacanța ce la tine s-a prelungit cu o săptămână, dată fiind convocarea la echipa națională. Ești puțin dezamăgit că nu ai reușit să debutezi nici în amicalele cu Georgia și Anglia?

-Nu mă afectează că nu am jucat nici la a această convocare. Continui să mă bucur că sunt în vederile echipei reprezentative, cu siguranță va veni și momentul debutului. Tot ceea ce am de făcut este să muncesc la fel de bine, poate și mai mult, la echipa mea de club.

-Teoretic, devii moștenitorul de drept al baderolei de căpitan, ai apucat să vorbești cu Cipri Rus, ți-a dat ceva sfaturi?

-Bineînțeles că am luat legătura cu Cipri Rus, iar mesajul lui a fost ca să țin echipa, vestiarul, la fel de unit precum a fost în sezoanele trecute. I-am spus că o să fac tot posibilul, deși cred că misiunea mea nu va fi foarte grea. Din câte văd, și băieți nou-veniți sunt jucători cu caracter deosebit, dornici de  muncă, nu au alte lucruri în cap.

-Ar trebui să fie, totuși, mai complicat și datorită faptului că raportul dintre jucătorii români și cei străini s-a echilibrat mult.

-Am avut o discuție cu și cu „Mister” despre noul lot, remarcând și noi că sunt mai mulți străini acum. Tot ce sperăm este ca noii veniți să se ia după noi și nu invers. Până la urmă, la UTA vestiarul a fos mereu unit și puternic, tot ceea ce avem de făcut acum este să-i integrăm cât mai rapid în colectivul nostru pe fotbaliștii sosiți de curând la Arad. Vă spun sincer, că nici nu i-am învățat bine după nume pe toți jucători nou sosiți, de obicei mă apelează ei primii, dar vine cantonamentul și o să reușim să ne cunoaștem mai bine.

-Când vine vorba despre portari și antrenorul vostru lucrurile au rămas neschimbate, e un avantaj acesta în ceea ce vă privește?

– Eu zic că e un lucru foarte bun că avem continuitate toți trei, împreună cu nea’ Gabi. Până la urmă, eu zic că am și meritat să fim confirmarți, căci tot timpul când s-a apelat la noi, atât la mine, cât și la Dragoș, am adus un plus. Mociu are și el multă calitate, ar putea apăra și el fără probleme în Liga 1.

-Ești doar de câteva zile din nou în iarbă, alături de colegii tăi, simți că UTA poate scoate mai mult din sezonul ce vine?

-Eu sper că da. Cu siguranță, ne dorim mai mult de la sezonul ce urmează, de aceea s-au și făcut aceste transferuri. Se vede și la antrenamente o schimbare de atitudine, o mai mare calitate, dar important ca toate astea să se transpună în rezultate bune în campionat.

-Ce ar însemna un sezon mai bun decât acesta pentru UTA, calificarea în play-off, poate atacarea Cupei?

-Câștigarea unui trofeu ar fi senzațional pentru UTA după mult timp. Dar, până acolo, este mult de muncă și trebuie să luăm lucrurile pas cu pas. Este foarte important cum începem sezonul, de data aceasta vrem să fim mult mai constanți în rezultate și să prindem o mai mare încredere în noi.

-În acest sens, ar trebui să primiți un ajutor important și din partea suporterilor, care se vor întoarce în sfârșit pe stadion. De fapt, pe noul „Francisc  Neuman” vor debuta, ca să spunem așa…

– Cu siguranță va fi o altă față fața noastră acasă. Am și vorbit că acum doi ani în Liga 2-a am luat un singur gol acasă și asta pe fondul prezenței suporterilor alături de noi. S-a văzut și la amicalul cu Șelimbărul că parcă fanii te motivează, te împing de la spate și nu au fost decât 1000, 1500. Așadar, și cu ajutorul lor sperăm la o clasare mult mai bună ca anul trecut.

-Ești unul dintre puținii utiști care se întoarce după doi ani în cantonamentul de la Rogla, din Slovenia…

-În primul rând, ne așteaptă  perioadă de acumulări, asta e clar. Dar, avem toate condițiile acolo, din câte am văzut vom juca în fața unro echipe bune în amicale, sperăm să ne atingem toate obiectivele și să ne întoarcem acasă mai puternici.









Un comentariu

  1. În anul II jucătorii sunt mai relaxați și privesc optimiști o noua ediție. Noiii veniți, vorbind de echipe, teoretic ne pot furniza punctele de lansare spre obiective îndrăznețe. Va conta programul de început. Amicalele vor aranja o formula stabila, pe care o vom repeta și noi de câteva ori pe zi, pana o învățăm. Dacă e ceva ce ne dorim cu tărie e starea de sănătate. Atunci și randamentul e altul. Și o mica remarca. La UTA, după sosirea unui vârf bun, nu mai sunt jucători slabi.!! BAFTA !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button