Minifotbal, futsal

Eroism dus la extrem de Luciano: În 4+1+1, arădenii au bătut campioana României la minifotbal și joacă în sferturi la Râmnicu Vâlcea!





Mare surpriză la finala campionatului național de minifotbal de la Râmnicu Vâlcea. Campioana en-titre și marea favorită la câștigarea titlului și în acest an a ieșit din competiție încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă de eroica echipă AC Luciano Arad. „Verzii” au fost îmcurajați din tribuna „Arenelor Traian” de prietenii de la Premiere, care aveau să joace o oră mai târziu, de palmares, în ultimul meci al Grupei B.

Nova Vita Târgu Mureș avea și varianta remizei în fața lui Luciano, care au abordat și ultima partidă din Grupa B în exact șase jucători, care vizitează acest site. Colac peste pupăză, Iovu a mai și suferit o întindere și a tras de el tot meciul în fața unei formații profesioniste, care, după a înacasat golul de la Istrate (min. 32), din lovitură de pedeapsă, a atacat cu toate liniile, transformându-și și portarul în jucător de câmp.

Dar Seba Huțan și băieții din fața sa, Pantea, Negrea, Kocsis, Istrate și Iovu au fost admirabili, au ținut de 1-0 și au produs marea surpriză. „Știam că va fi un meci greu, dar am crezut în șansa noastră. Am venit la acest turneu într-o formulă redusă, să onorăm competiția și să jucăm de plăcere. Suntem doar șase jucători, dar a contat faptul că suntem uniți, prieteni de foarte mult timp și astăzi am reușit supriza, în fața unei echipe care trebuie să recunoaștem ne-a fost superioră din toate punctele de vedere, mai puțin la cele ale determinării și concentrării. Înainte de meci ne-am impus să nu ne certăm și să jucăm relaxat, ca într-o după-masă acasă, al Arad. E clar că am produs o mare surpriză, în fața unei echipe profesioniste, care cu asta se ocupă, se antrenează zilnic la minifotbal, pe când noi ne întâlnim săptămânal la miuțe, fiindcă avem alte servicii. Sperăm să ne mai strânegm puțin pe mâine, la sferturi, căci nu vrem să ne facem de râs. Nici nu contează pe cine vom întâlni, vom juca din nou de plăcere, vrem să ne bucurăm până la capăt de acest turneu final, de această superbă arenă”, a spus Huțan, fostul portar al celor de la UTA, Sheriff Tiraspol sau Dinamo Moscova, dar și al echipei naționale de tineret.

Pentru sfertul de finală de mâine dimineață (ora 10), contra celor de la AEK Oradea, se va deplasa din nou în Zăvoi și Sergiu Popa, care azi și-a înmormântat bunica, dar sunt șanse să ajungă și Andrei Vasinc.

În schimb, FC Premire a părăsit competiția cu eșecuri pe linie. După 1-3 cu Dulcissimo Galați și 3-6 cu Reggio Brașov, trupa arădeană a fost învinsă cu 2-1 și de AEK Oradea, marcând doar prin Topai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button