UTA Arad

Albanezul Batha decide al doilea amical al arădenilor în Slovenia: UTA – NK Aluminij 2-1





„Bătrâna Doamnă” a trecut de NK Aluminij în cel de-al doilea amical disputat în cantonamentul din Slovenia. La lumina reflectoarelor, la concurență cu prima repriză a sfertului de la Euro 2022, Anglia – Ucraina, arădenii au avut ocazii mai multe și mai importante decât teamul pregătit de Oskar Drobne și s-au impus cu 2-1.

Ca și în disputa cu Gorica, startul testului a fost electrizant pentru „roș-albi”. De această dată, însă, nu UTA a deschis tabela rapid, ci formația ce a terminat sezonul trecut pe locul 7 în prima ligă slovenă. În minutul 8, Vukcevic a făcut penalty, iar  Sagadin l-a învins pe Balauru de la punctul cu var. Arădenii și-au văzut de joc și două centrări excelent trimise în careu de Roger nu au fost transformate de puțin în gol de Erico și Antal. Totuși, reușita de 1-1 nu s-a lăsat prea mult așteptată. În minutul 23, Miculescu a a trecut de doi adversari, a centrat în careu, Antal reia spre poartă, dar cel care trimite în plasă este Grajfoner: autogol.

Arădenii au rămas la cârma partidei, și-au mai creat și alte situații, dar reușita de 2-1 a fost o execuție personală a albanezului Batha. Mijlocașul luat de la Tirana în această vară a înscris senzațional direct dintr-o lovitură liberă de la aproape 30 de metri. Pe final de repriză, muntenegreanul Vukcevic și-a luat revanșa de la penalty-ul comis și a scos o minge de pe linia porții.

Laszlo Balint nu și-a schimbat decât portarii la pauză, semn că începe să închege un prim „11” pe care să-l alinieze și peste două săptămâni, contra celor de la Farul, în prima etapă a noii stagiuni a Ligii 1. Fundașul croat Medjimorec  a apărut și el la finalizare, dar a reluat cu capul peste poartă, dar nici Hora și Miculescu nu au fost mai preciși la centrările lui Antal. Ultimul a mai ratat odată la pasa inteligentă a lui Passaglia, apoi „caruselul” schimbărilor i-a scos puțin de pe șine pe arădeni.

Ocazii de gol nu au mai fost la buturile, ba chiar „roș-albii” au riscat ceva în apărare. Bara și mai apoi, Benga, revenit pe gazon după aproape trei luni de absență, timp în care s-a și operat în zona bazinului, i-a ferit pe utiști de golul egalizator. S-a încheiat 2-1, iar trupa de pe Mureș bifează primul succes din cantonamentul din Slovenia, concluzia urmând să o scrie miercuri, cu Zalaegerszegi TE(Ungaria) și joi, cu Hajduk Split (Croația)

Formații:

UTA: Balauru (46 Iacob) – Vukcevic (Tomozei  65), Erico (Baravykas 65), Medjimorec (Benga 75), Shlyakov (Bustea 65) – Batha (Călin 65), Passaglia (Mihai 75) – Antal (Ubbink 65), Roger (Negoescu 65), Miculescu (Mar 75) – Hora (Mercioiu 65).

NK Aluminij: Janzekovic – Mlinar, Grajfoner, Petek – Pusaver, Nkama, Cermak, Ploj, Majcen- Flakus, Sagadin.









9 comentarii

  1. Bravo ,UTA…….Avem un lot echilibrat….pana acum, sperăm să ne clasăm cât mai sus în actualul campionat. Eu zic că suntem, ca nivel de lot peste Viitorul (Farul) și peste Rapid,sper sa ajungem în play-off.Balint,dacă sponsorii nu dau bani de ajuns sa aduci un atacant autentic ,joacă cu Minculescu vârf….Hai UTA !!!!

    0
    0
  2. Bravo baieti!Este in primul rand o reusita de moral si speranta de legaturi de joc…Pana la automatisme,va mai fi mult…Noi nu am putut profita de acele automatisme,pentru ca nu s-a reusit alinierea unei echipe,unui schelet constant de joc..Speram ca va fi de acum..
    Nu prea cred ca e vorba de conturarea unui prim 11 de baza,cel putin,nu inca…
    Din pacate,ochii ageri,ne fac nevoiti sa spunem ca suntem blindati,in general,suficienti..MARE MINUS,ar fi macar un atacant bazat..Inca se rateaza enorm din faze absolut clare,chiar cand se ajunge acolo…Asta ne va costa mult,daca ramane asa…
    Odata cu schimbarea regulamentului de Under,echipele,toate,sunt date peste cap….Si aici ramane de vazut,cum va fi…Miculescu atacant,varf,neaparat….
    Succes!

    0
    0
  3. Ce bine si cat de usor ar fi,ca profesorul Balint,sa fie un fel de diriginte al clasei…Ai gresit,dai o corigenta…Posibil sa o treci,sau nu…Mi-e teama ca nu ai un premiant,eminent,sagetator…care sa-ti ridice nivelul de evaluare al clasei….Sa fie oare Ubbink,sa fie oare Batha sefii clasei,pemiantii?Interesant…Magna cum Laude este la ei….Noi vom arunca doar frunzele de Laur peste ei..Sunt ferm convins ca vor fi…
    Mare incarcatura acum pe Balint…Nici o scuza nu ar mai avea….Daca si cu parca,treceau printr-o barca….

    0
    0
  4. Miculescu vârf are parte de alta atenție. Calități are, dar pe post avansat se cer calități speciale. Poate sa nu facă nici ce face când vine din banda. El are fuleu și gabarit, ca vârf trebuie sa dai gol din trei ocazii clare. Asa ce joaca poate scoate din joc unu, doi adversari. Apoi el face parte dintr-o schema care se dovedește eficienta Nu cred ca Balint și staful nu știu ce i se potrivește mai bine lui David. Deocamdată se așteaptă încă verdictul acestor amicale care solicita.

    0
    0
  5. Frumos articol și scris la modul optimist.Eu credeam că doar atacanții vor marca cel puțin 3 goluri cu asemenea adversar dar iată că a fost nevoie de un autogol ca UTA să obțină o victorie chinuită. Știu că sunt meciuri de pregătire,dar dacă în meciuri de pregătire nu joci dezinhibat,fără presiunea rezultatului,nu îți pui în valoare calitățile de fotbalist,de atacant care ar trebui să marcheze goluri,atunci când ? Au și fost dominați pe final,adversarii având o bară și o minge scoasă de pe linia porții de Vukcevic.Totuși a fost un meci cu NK Aluminj,nu cu Ljubljana sau Maribor.Mai e mult de lucru.

    0
    0
    1. Nu mai scrie adevăruri, că deloc vei fi catalogat drept anti-Uta și suporter de carton chiar daca ai 100% dreptate!

      0
      0
  6. Privind rezervele introduse…de la mijloc,…in sus, observ multi tineri, cu mare diferenta de valoare intre titulasi si rezerve. Nu cred ca esenta jocului se va schimba mult, fata de sezonul trecut.

    0
    0
  7. BRAVO BAIETII !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!! BRAVO BAAAAAAA BAIETII !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button