UTA Arad

Până la transferul atacantului străin „cu impact imediat” în jocul UTA-ei, Balint îi dă credit total lui Hora: „Astăzi, e prima soluție în formula de start”





UTA a renunțat la nu mai puțin de patru atacanți în această vară și, până la această oră, nu a adus în locul lor niciunul. Practic, arădenii au făcut toată campania de achiziții înainte de plecarea în cantonament, pentru ca ultima piesă din „puzzle”, fotbalistul cu simțul golului, să întârzie să apară. Speranțe ar fi ca până miercuri, când „roș-albii” îi întâlnesc pe maghiarii de la Zalaegerszegi TE, atacantul să apară, dar – oricum – Laszlo Balint ia, bineînțeles, în calcul un start de sezon cu Ioan Hora vârf de lance.

Până la urmă, experimentatul atacant e golgheterul stagiunii trecute la UTA, nu sărit peste niciun antrenament în această vară și arată poftă bună de joc și în amicale. Cu croații de la Gorica chiar a marcat, iar contra celor de la Aluminij a fost periculos în diverse ocazii, și câștigă bonusuri uriașe. Totodată, Balint chiar îl ia în considerare și pe tânărul Mercioiu, avându-l ca variantă și pe Liviu Antal, deși fotbalistul din Sălaj a fost utilizat mai mereu în dreapta în noul sistem de joc, 4231. „Discuțiile pentru acel atacant de careu, care să producă impact imediat asupra jocului nostru, a eficienței lui, sunt aproape de a fi finalizate. Ne-am oprit asupra a unul-două nume, lucrurile sunt simple pentru că vorbim și despre jucători aflați sub contract cu alte cluburi, dar am încredere că domnul Meszar și Bogdan (n.a. Apostu) vor finaliza negocierile în zilele ce urmează. Eu sper ca pe noul atacant să-l mai avem cu noi măcar câteva zile aici, în Slovenia, dar, oricum, eu am mare încredere și în atacanții care sunt azi cu noi. Spre exemplu, Ioan Hora e golgheterul nostru în ediția trecută de campionat, se pregătește foarte bine și, astăzi, e prima soluție în formula de start pentru noi. Mai e și tânărul Mercioiu, o surpriză foarte plăcută pentru mine, care poate fi și el util cauzei. Nu are experiență, dar compensează cu o mare dorință de afirmare, așadar lucrurile merg în direcția bună”, consideră Laszlo Balint.

UTA a deplasat 8 fotbaliști sub vârstă în cantonamentul din Slovenia, iar ulterior în ședința de Comitet Executiv al FRF s-a decis renunțarea la obligativitatea alinierii celui doilea junior din partea formațiilor din Liga 1. „Chiar dacă pentru noi, care avem copii buni, valoroși și o pepenieră ce produce în continuu, până la urmă, decizia mi se pare una normală. Adică era puțin ilogic ca unii tineri să fie utilizați doar pe criteriul vârstei și nu al valorii lor, rămâne de văzut ce strategie și ce alegeri vom face și noi în campionat. În urmă cu o săptămână ștam că 7-8 jucători Under se vor bate pentru două tricouri de titular, acum, teoretic, a mai rămas doar unul. Eu zic că nu vom renunța la nimeni din lotul deplasat în Slovenia, cu el vom aborda și noul sezon, nimeni nu spune că un junior care dă randament la antrenamente și jocuri nu-i poate lua oricând locul unui senior. Sigur, perspectiva se schimbă puțin, dar, repet, am mare încredere în tinerii noștri. Pe de altă parte, în special cei care vin de la juniori, și mă refer la Mihai, Mercioiu, chiar și la Negoescu sau Mar, s-ar putea să aibă nevoie de timp pentru a intra cu rezultate optime în jocul nostru, dar suntem pregătiți să-i așteptăm și să le dăm încrederea de care au nevoie. În plus, ne vom preocupa constant și de ceea ce produce Academia UTA”, a mai punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

În ambele partide amicale disputate în Slovenia, Balint a optat pentru un singur fotbalist Under 21 în primul „11” și acesta a fost David Miculescu.

FOTO: Črtomir Goznik (NK Aluminij – Facebook)

28 comentarii

    1. Mario Rondon de la CFR, tocmai a devenit liber.. Dar bănuiesc ca nu ne putem apropia de pretențiile lui financiare…

      0
      0
  1. Sper sa ia un atacant de calibrul lui Branko Radovanovic, adus de la Wisla Cracovia prin 2008, parcă.

    0
    0
  2. Uros Djuranovic a semnat cu Kolubara nou promovata in prima liga sarbeasca ar fi fost foarte bun pt UTA.
    Vom vedea ce atacant va aduce trioul Apostu Meszar Balint.
    Cine stie poate si Mercioiu sau Miculescu vor fi surprize placute.

    0
    0
    1. Pot fi surprize placute cu conditia sa nu ii forteze,pot claca daca au cateva meciuri slabe si apoi suporterii de tastatura sa ii critice.Oricum inca un atacant cu experienta trebuie URGENT ! Da ca se accidenteaza Hora si Antal ce facem ?

      0
      0
  3. Mario Rondon e liber dupa ce si a reziliat contractul cu CFR.Nu stiu ce pretentii financiare are,dar ar fi o varianta buna

    0
    0
  4. Thomas Verheydt, liber de contract.
    Un jucător masiv, cu o mobilitate bună, 20 de goluri în liga secundă din Olanda în sezonul trecut.

    0
    0
  5. Anton Maglica (croat, 29 ani, 1.81m)
    109 goluri în 301 meciuri, o medie de mai mult de un gol la trei partide. Plus 32 de assisturi. A jucat la Osijek, Hajduk Split, Apollon Limassol, Hengfeng, Guiz FC (ultimele două în China) și Kayserispor.

    Ivan Lendric (croat, 29 ani, 1.84 m)
    92 goluri în 266 de meciuri (un gol la 169 minute). Plus 18 pase decisive. Principalele borne: Hajduk Split, Zulte Waregem, Celje, Milsami, Zeljeznicar, Lens, Olimpija. În sezoanele 2010/11 și 2016/17 golgheterul Bosniei.

    Vladyslav Kulach (ucrainean, 28 ani, 1.78 m)
    49 goluri în 174 meciuri, înscrie o dată la 243 minute. Cu 15 reușite este golgheterul Ligii ucrainene, sezonul 2020/21. Crescut de Șahtior Donețk, a jucat ultima oară pentru Vorskla Poltava.

    Stefano Pettinari (italian, 29 ani, 1.85m)
    Atrag atenția cele 58 de goluri marcate în Serie B. Cel mai bine s-a simțit la Trapani, în stagiunea 2019/20, marcând de 17 ori în 35 de apariții. Are și 7 prezențe în Serie A, una pentru AS Roma, 6 în tricoul celor de la Pescara.

    Duckens Nazon (haitian, 27 ani, 1.81 m)
    23 goluri în 44 de meciuri pentru naționala statului Haiti. 32 de goluri în 119 meciuri, adică o medie de un gol la 178 minute. Produs al francezilor de la Lorient, a evoluat și în League One și League Two pentru Wolves, Coventry și Oldham. Ultima oară la Saint Truiden.

    Vitalie Damascan (moldovean, 22 ani, 1.80)
    Golgheter în Moldova, 2016/17 cu 13 goluri. Golgheter la Viareggio Cup. Câștigător al campionatului Moldoveni, în 2016/17 și 17/18. După prestația de la Viareggio Cup, atacantul a fost cumpărat de Torino cu 1.5 milioane de euro, dar a fost împrumutat pe rând la Sheriff, de unde sosise, apoi în Olanda, la Fortua Sittard și RKC Waalwijk. Are 39 goluri în 115 meciuri, medie 1 gol la 137 minute.

    Dimitri Oberlin (elvețian, 23 ani, 1.82)
    49 goluri în 200 meciuri, dublu campion al Austriei cu Salzburg. Produs al lui Zurich, a evoluat pentru o serie de echipe cu departamente de scouting foarte bune, cum sunt Salzburg, FC Basel, Zulte Waregem, pentru ca să rămână liber de contract de la Bayern Munchen II.

    0
    0
    1. Deci solutii ar fi.Noi suporterii dam si noi ce putem, ce ne informam de pe diverse cai. Important este ca stafful, cu conducerea clubului si cu impresarii sa gaseasca si sa se hotareasca la solutia cea mai eficienta si prolifica pentru jocul UT-ei .

      0
      0
      1. Domnilor, poate sa fie din Papua Noua Guinee, sau din Viisoara, daca are simtul portii si se lipeste golul de el este bine venit la UTA.Din 1/2 ocazie sa dea 2 goluri.Sa fie eficient pentru echipa, nu conteaza din ce parte a mapamondului provine, poate sa fie si din Groenlanda, de la campionatul de fotbal dintre igluri, important sa dea multe goluri !

        0
        0
        1. Jucatori de acest tip este tare greu sa gasesti, unul care…”..din jumate de ocazie…da doua goluri”… e tare scump. La UTA primeaza pretul, ca despre valoare nu poti vorbi…pina nu il vezi citeva partide ( poate fi cu sechele dupa accident, poate sa nu se potriveasca cu stilul de joc…etc).

          0
          0
  6. Unul dintre atacanti este congolezul Richard Kule Mbombo de la FC Riga? Are cifre foarte bune in 2021 si bifeaza tot ce a declarat Gyuszi…strain,sub contract cu simtul portii!Apostu are legaturi bune la clubul din Letonia iar jucatorul are contract pana in Noiembrie 2021!

    0
    0
  7. se pierde timpul trebuie.macar satelit in liga a 3 a si fortati toti juniorii cu potential doar cu meciuri in.picioare poti spera sa te.integrezi la.liga1 trebuie aruncati in lupta de tineri liga elitelor e pierdere de timp si bani!

    0
    0
    1. Mike – Ai dreptate. O echipa secunda in liga a III a antrenata de Flavius Sabau ar fi super. Altfel juniorii de valoare se pierd imprumutati la diverse echipe.

      0
      0
  8. Ar trebui folosit Miculescu pe pozitia de varf de atac. Este tanar, masiv, stie bine jocul cu balonul, dribleaza , isi foloseste bine jocul de cap si cu piciorul. Folosit in benzi are un randament mai scazut

    0
    0
  9. As cotiza lunar cu suma de 100 de euro daca as fi sigur ca banii ajung unde trebuiesc. Sunt sigur ca sunt multi suporteri care ar putea face acest lucru doar ca vrem trasparenta totala si desigur echipa sa joace un fotbal placut si eficient, cu cat mai multi aradeni in lot. Doar ca am dubii legate de folosirea banilor.

    0
    0
    1. Eu cred că 100 de LEI ar fi rezonabil dacă am fi mai mulți și am avea un reprezentant care să aibă acces la conducere pentru a nu avea dubii în folosirea banilor. Ar trebui făcut un sondaj pentru a vedea câți doritori ar fi!

      0
      0
  10. E pe vine! ?
    „Discuțiile pentru acel atacant de careu, care să producă impact imediat asupra jocului nostru, a eficienței lui, sunt aproape de a fi finalizate. Ne-am oprit asupra a unul-două nume, lucrurile sunt simple pentru că vorbim și despre jucători aflați sub contract cu alte cluburi, dar am încredere că domnul Meszar și Bogdan (n.a. Apostu) vor finaliza negocierile în zilele ce urmează. Eu sper ca pe noul atacant să-l mai avem cu noi măcar câteva zile aici, în Slovenia…”
    Chiar dacă atacantul nu vine în Slovenia, măcar să aibe 2-3 antrenamente cu echipa înaintea începerii campionatului.
    Cu lotul actual, chiar și fără atacantul mult așteptat, cel puțin locul 7 e al nostru!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  11. Mullwe si Lukaku ar trebui dati afara de la nationalele lor. Muller suteaza pe langa poarta in ultimele minute de joc. Lukaku, din 4 metri si cu poarta goala suteaza in piciorul unui fundas. Si ei, ca si Adi Petre, si-au batut joc de munca intregii echipe.Norocul lor e ca nu-i antreneaza Balint.

    Nu mai cred in atacantul de care se tot vorbeste. Nu degeaba Balint sustine ca se va baza pe Hora in sezonul urmator.

    0
    0
  12. Imi asum contrele,nu sunt pe Hate,dar cred ca atat Hora,cat si Antal,nu functioneaza in parametri de marcatori…Si nu de acum….NU FUNCTIONEAZA!Punct!Ori suntem cu totii orbi,ori idioti,cu totii…Pareri de rau…Daca ne bazam pe Hora,atacant unic,e bai mare…Asa sa NU ne ajute Dumnezeu….

    0
    0
  13. Cum sa te bazezi pe Hora cand el in minutul 15 al meciului gafaie de parca ar fi jucat deja 120 de minute

    0
    0
    1. Chestia e foarte simplă la dânsul: de ce mai trebuie atacanți cînd are in teren fundași???? Deci nu mai trebuie adus nici un atacant! ????.Să văzut sezonul trecut a avut 5 ….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button