UTA Arad

Balint a remarcat progrese în amicalul UTA-ei cu Aluminij, iar: „Ocaziile slovenilor au venit pe fondul greșelilor personale pe care le vom elimina”





Pentru al doilea amical din cantonamentul din Slovenia, utiștii s-au deplasat cu autocarul aproape 60 de kilometri pentru a da piept cu NK Aluminij. Stadionul din Kidricevo al echipei slovene a găzduit un meci alert, cu ocazii de ambele părți, dar cu un plus evident din partea arădenilor, în special în primele 65 de minute când Laszlo Balint a trimis pe teren o formație apropiată de cea cu care ar putea începe și primul meci oficial al sezonului, cel de pe 18 iulie, cu Farul Constanța.

Un autogol al adversarilor și albanezul Batha au rezolvat testul în favoarea „roș-albilor”, care au luat un singur gol, din penalty. Analiza antrenorului principal al „Bătrânei Doamne” e ceva mai optimistă decât cea făcută după remiza cu Gorica (1-1). „Cred că s-au văzut și s-au făcut progrese față de precedentele amicale, chiar și în condițiile în care am întâlnit o echipă destul de fizică, agresivă, iar noi veneam după o săptămână încărcată, fără a avea o foarte bună prospețime. Dar, ne-am prezentat bine, băieții au avut atitudine, în mare au pus în practică ceea ce le-am cerut. Ne-am creat destule ocazii, am fost mai mereu la controlul meciului, cel puțin până la schimbările efectuate. E adevărat și slovenii au avut situații de a marca, dar ele au venit ca urmare a greșelilor noastre personale, pe care sunt convins că le vom elimina cât de curând”, ne-a declarat Laszlo Balint.

După aproape trei luni de zile, pe teren și-a făcut din nou apariția și Alex Benga, fotbalist care s-a confruntat cu o pubalgie în zona bazinului. „Deși nu a jucat foarte mult, revenirea lui Alex pe gazon e o vetse foarte bună pentru noi. El a făcut față cu brio intensității meciului, nu era deloc simplu după atâtea săptămâni de pauză. Când va fi din nou la parametri maximi, Alex va redeveni acel fotbalist care ne-a ajutat enorm sezonul trecut. Din păcate, în cazurile lui Mode (n.a. Vorobjovas) și Isac lucrurile nu sunt la fel de bune, nu cred că-i vom vedea pe teren în amicalele din Slovenia pentru a nu risca nimic. Dar cel puțin Mode face și el progrese importante, cred că ar putea fi apt în curând. Atât el, cât și Florin Ilie, pentru care tratamentul făcut la Timișoara funcționează, iar când ne întoarcem acasă ar trebui să revină și el în grup”, a adăugat „principalul” arădenilor.

De mâine, UTA intră în cea de-a doua săptămână de cantonament la Rogla, iar miercuri și joi joacă ultimele amicale ale verii, cu maghiarii de la Zalaegerszegi TE(Ungaria) și  croații de la Hajduk Split. „Exceptând problema medicală a lui Ilie, care, de altfel, a venit cu ea de acasă, ne bucurăm că toți băieții au muncit până acum la capacitate maximă și chiar ne-am atins obiectivele.  Sigur, gradul de oboseală crește de la o zi la alta, dar asta e perioada, nu avem ce face. Important este să rămânem sănătoși și după amicalele de miercuri și joi, când vom împărți lotul în două, având, bineînțeles, în vedere o formulă de echipă cât mai apropiată de cea de la meciul cu Farul”, a mai afirmat Balint.

Cantonamentul „Bătrânei Doamne” în Slovenia se încheie vineri, 9 iulie, pentru ca după alte 9 zile, arădenii se debuteze în noul sezon al Ligii 1, la Arad, contra celor de la Farul. În această după-amiază, Balint și colaboratorii săi le-au dat liber elevilor săi, cu mențiunea că – totuși – la ora 17 e prevăzută o ședință de refacere după efort.









6 comentarii

  1. Transmit toate felicitarile maxime tuturor baietilor din echipa cat si stafului !!! FORTA UTA ARAD !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  2. Foto reușite de la antrenamente , și unde începem sa distingem noii veniți. Zâmbitori și încrezători în ce știu și vor sa pună în practica, ne dau și noua aer de competiție. Cu emoție așteptăm foto a întregului lot în stil englezesc. Cu cei trei portari, antrenori. O clipa am sperat ca jos în colt va fi celebrul maseur IFRIM, care era unul din longevivi oameni ai clubului. El singur ar putea scrie o carte despre UTA.

    0
    0
    1. Dan Ifrim a plecat deja in Slovenia, insotit de noul medic specialist ortoped. Dan Ifrim nu va merge in deplasari, dar se va ocupa de evaluari si de recuperarea accidentatilor

      0
      0
  3. Împreună, suntem de neoprit. În Arena Gladiatorilor UTA, noi suporterii, va vom oferi toată iubirea și vom lupta alături de voi, draga echipa, pentru ca toate punctele sa rămână arădenilor. Sa nu va fie frica niciodată, noi, suporterii ca iubim și apreciem, voi, trebuie doar sa luptați. Semnat: suporterii UTA-ei.

    0
    0
  4. Cu tot respectul pentru Dl G Balint,…stiam ca vorbeste frumos. Cind un antrenor declara : „….Ocaziile slovenilor au venit pe fondul greșelilor personale pe care le vom elimina….””..inseamna ca antrenorul da vina pe jucatori, spunand ca el le-a explicat..dar jucatorii fie nu pot, fie nu stiu sa faca ceea ce dansul le cere. Jocul de fiotbal nu e matematica ..se asteapta greseala adversarului,…nimeni nu joaca ..perfect. Am vazut un rezumat de peste 3 minute si am vazut citeva erori si in defensiva si in ofensiva. UTA a marcat…dintr-un autpgol si o lovitura libera,…deci ( dupa vechiul…tipic).. gol pe constructie…nu a fost. In aparare, cu exceptia stoperului nou adus ( cam pe profilul lui Ilie ) sint oameni vechi,…care ar cam trebui sa stie jocul. Modificarile mari sint la mijloc dar nu pot sa imi dau pareri dupa ce am vazut …3 minute. La fel, la mijloc si in atac rezervele par sub valoarea titularilor. Aici, la mijloc, cred ca,…intradevar, e mult de lucrat. Vom vedea ,..mai bine in meciurile viitoare cum stam. Imi exprim regretul ca nimeni din Arad, din presa, nu a fost interesat sa mearga si…. puna pe FB, meciul, macar cu o camera, chiar si ..fara comentariu,…spune si asta ceva, Eu cred ca un club de prima liga trebuie sa isi inregistreze …toate meciurile. La fel…nici un ziarist local ..nu s-a obosit sa mearga acolo….pacat !. PS. Am o intrebare …: cind, unde si la ce ora se joaca cu Hajduk Split ? Sper sa nu fie…secret

    0
    0
  5. Mi-as dori ca echipa in viitorul campionat sa fie ca Elvetia in meciull cu Spania nu sa clacheze ca in meciurile cu Fcsb si Astra cand au ramas in 10

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button