UTA Arad

Balint și-a refăcut calculele și a anulat amicalul cu maghiarii de la Zalaegerszegi TE!





Până la urmă, UTA va disputa doar trei partide de verificare în cantonamentul din Slovenia. După 1-1 cu Gorica (Croația) și 2-1 cu Aluminji (Slovenia), arădenii o vor mai întâlni doar pe puternica formație croată, Hajduk Split, joi dimineață, de la ora 11,30. În schimb, testul ce a fost programat doar în urmă cu câteva zile, cel cu maghiarii de la Zalaegerszegi TE a fost anulat la cererea antrenorului „Bătrânei Doamne”.

Laszlo Balint a realizat că riscă să nu-și atingă obiectivele în niciuna dintre disputele programate la mai puțin de 24 de ore între ele. Fiindcă Ilie s-a întors după doar două zile la Arad, pentru a se trata de tendinită, iar Benga nu poate evolua nici el mai mult de o repriză și aceea strângând puțin din dinți, antrenorul arădean are la dispoziție doi fundași centrali mari și lați, pe Erico și Medjimorec. Sigur, ar fi putut improviza cu doi fundași laterali în confruntarea cu maghiarii, dar nici de la mijloc în sus echipa nu e prea bine articulată, în sensul că ar trebui să apară pe teren concomitent 4-5 juniori. Vorobjovas și Isac nu sunt nici ei pregătiți să reintre, dublura lui Ioan Hora ca vârf de careu nu a sosit nici acum, așa că „principalul” „roș-albilor” a considerat că e mai bine să facă o ultimă repetiție ca la carte înainte de debutul în noul sezon al Ligii I contra lui Hajduk și nu să meargă, pe undeva, ca mielul la tăiat contra maghiarilor. Peste toate, utiștii ar fi trebuit să călătorească aproape 100 de kilometri pentru a-i întâlni pe cei de la Zalaegerszegi, o formație destul de agresivă ce nu se plia pe oboseala ce s-a adunat în rândul arădenilor la Rogla, cu două zile înainte de finalul cantonamentului.

De altfel, inițial, UTA ar fi dorit să susțină câte un test pe 8 și 9 iulie, acesta din urmă în fața unei formații ceva mai slab cotată, eventual din liga a doua slovenă și nu o formație de primă ligă maghiară. Prin urmare, ziua de miercuri va fi una normală, rezervată doar antrenamentelor la Rogla, iar joi e  Roger și colegii săi repetă pentru ultima oară înainte de Farul.

21 comentarii

  1. Hmmm..Mister ne-a cam bagat in ceata…Adica nu joaca decat cu echipe abordabile si nu doreste sa foloseasca variante in locul celor accidentati?Pai asta poata sa apara in orice clipa,in campionatul intern…Ce miel la taiat?Conteaza scorul unor amicale,mai ales daca joci cu posibile rezerve?Sumudica si Mutu,au furat-o pe banda rulanta in amicale…Si ce daca?
    Pe undeva,totusi,bine face…Oridecate ori am jucat cu formatii maghiare,ne-a luat SMURD-ul….
    Mai am o intrebare:pai cei care au batut palma cu Zalaegerszeg,nu stiau ca trebuie sa parcurga 100Km?
    Sarjam pe incredere, ca situatia e gestionata ca la carte!
    Incredere maxima!Succes baieti!Succes UTA!

    0
    0
  2. Meciul de miercuri mergea cu o formație de liga 2, și oferit tinerilor și opțiunilor de plan 2. Cum lotul pare omogenizat, și cam toți, afara de nerefacuti, vor la prima echipa, e bine gândită renunțarea. Mai ales meciuri dure cu maghiarii. Se pare ca,, muscatul ” din adversari la vecinii noștri e prima condiție la ei pentru un fotbal total oferit de prima lor reprezentativa. Numai ca și la partida cu Hayduk , prima repriza poate fi probat primul,, 11”. Asa ca rezultatul va fi aproape definitoriu. Balint dorește ca vedeta sa fie grupul. La un vârf de valoare, norocul ar fi ca vine și joaca. De aceea e scump, dacă e sănătos, nu are nevoie de omogenizare.

    0
    0
    1. Domnule @Ionescu Gavrila,probabil ca stiti cat de mult va apreciez,in orice scrieti…Like-ul vine automat, inainte de a citi comentariul dvs..Dar aici,daca imi permiteti,va contrazic…Gata!S-a terminat cu grupul unit din vestiar,dar daca Balint va reusi totusi sa o faca,inseamna ca le-am vazut pe toate,absolut,la UTA…Mare mester ar fi…Sunt fotbalisti de etnii si mai ales religii diferite..Greu sa-i aduci la un numitor comun,intr-un timp de cateva 3-4 saptamani..Sa nu uitam,ca nu demult,tarile lor erau in razboi crancen..In schimb,sportul uneste si orice se lasa deoparte…Unirea lor,intr-un vestiar jovial,o pot face doar rezultatele pozitive,pe care cu totii speram sa vina…Daca iese pasenta,vor vorbi cu totii aceeasi limba,negresit…Am foarte mare incredere in domnul Meszar,doar in dansul,in primul rand, care de-a lungul anilor chinuitori a stiut sa gestioneze atat victoriile,cat si unele infrangeri dureroase,ca sa nu le numesc rusinoase…Mereu calm si cumpatat..Stiind mereu sa o ia de la capat,tacand si facand….
      Mister Balint este Printul din Levant sau mai bine spus,Praslea cel Voinic…doar ca nu si-a prea apropiat Merele de Aur..necoapte…Ramane de vazut…Oricum pare de..si spre mult mai bine….Doamne ajuta!

      0
      0
  3. P. S. Dilema momentului Cum a câștigat Italia? Cu apărarea sau cu gol iscusit pe faza de contraatac? Golul a fost el de 10, dar apărarea a fost solicitata 75 de minute. Ceva ce dorește Balint. Un gol, doua și apărare calma, care enervează. Am văzut și jocul cu balonul înapoi la portar, multe pase pe fund, dar și atacuri fulgerătoare în 4 oameni. Un vis, lucrat, dar și mult talent!!

    0
    0
    1. Nu ma mai mira nimic,domnule @Ionescu Gavrila..de cand ma stiu,Italia a pornit greu,chinuitor,in orice competitie,mereu….Cu chiu,cu vai s-au tarat prin grupe,apoi si-au dat drumul…Bine zic cei care citeaza teorema in care daca ai aparare buna,inchisa,restul se rezolva…relativ usor…In plus,la italieni,era greu sa fie nominalizati titularii,cu mici exceptii…Nu dubluri au,ci tripluri sau polivalenti…Si ei au avut atacanti marcanti care au ratat penalti-uri importante…Franco Baresi,Paolo Maldini,Roberto Baggio…Poate doar anonimul Totto Schilacii,a aparut din neant,la fel ca si Paolo Rossi…
      Eu nu mai inteleg absolut nimic,sunt prost gramada,recunosc…Se schimba sistemul de joc,pozitionare,din mersul jocului,brusc…Cand sunt 3-5-2,cand trec pe 4-3-3,apoi iar inapoi…Fara varf,doar o vulpe,la panda,ba chiar 2 vulpoi…Cand,vom intelege aceasta tactica,vom avansa…Eram partizanul sistemului 4-4-2,recunosc….dar este perimat…Fundasii laterali erau cei mai ieftin de cumparat…In modern,nu mai este asa…Sunt cei mai greu incercati…Sus-jos,du-te vino,plus centrari si replieri rapide,pe post…

      0
      0
  4. 1. Cam puneti-va in pielea ungurilor..ca si ei isi facusera un program. Anularea, cu o zi inainte…suna a neseriozitate. Ce conta daca juca cu tinerii si pierdeam ? 2. E limpede ca UTA nu are lot. mai ales azi cind esti obligat sa joci cu un singur under 21, ar trebui sa ai rezerve. pentru mijloc, pentru atacant si iata …la fundas central…nu sint solutii. Nu uitati…. au scos 11 din lot, cam toti si-au gasit imediat echipa. Nu vad cum te poti baza pe Ilie si Benga, cind ei s-au accidentat usor, Ilie nefortand prea mult,, si acum au pierdut intreaga pregatire. Anularea acestui joc si lipsa solutiilor in lot imi lasa un gust amar,, nu poti sta in rezerve , cu copii de 18-19 ani, care nu au prea jucat, la prima echipa. PS.Sa-i raspund dlui Ionescu Gavrila : Italia a castigat prin munca, prin neevitarea efortului, prin aparare buna…si cu noroc la penalty-uri. Ce am vazut eu, la acest Euro- venit la un sfarsit de sezon…a fost un efort fizic fantastic..la toti, deci recuperare si medicatie moderna, si faptul ca ” toti pus osul”, s-au jucat ambele faze. Cam cu asta ar trebui sa ramana si….Dl Balint, ca vremea apararii supranumerice si cinteva contre pe atac, mai ales la faze fixe…a cam trecut.

    0
    0
  5. Nenad Lukic, 21 de goluri in 42 de meciuri sezonul trecut in prima liga din Serbia.
    Thomas Verheydt, 20 de goluri in 39 de meciuri in liga a doua din Olanda. ( liber de contract )
    Jizz Hornkamp, 20 de goluri in 35 de meciuri in liga a doua din Olanda.
    Stefan Milosevic, 13 goluri in 15 meciuri in prima liga din Letonia.

    Atacanți cu 7-8 goluri avem și noi…

    0
    0
    1. Apreciez documentarea ta , banuiesc dupa transfermarkt, ar fi niste solutii, dar din pacate nici un aradean, sau macar din zona !

      0
      0
  6. Foarte buna decizie din partea domnului Balint. El stie mai bine cum si-a incarcat jucatorii si cat pot duce.
    Singura treaba e, cum zicea cineva pe aici, ca am picat de ne-seriosi. Dar se putea intampla si invers, si cred ca si noi am fi inteles daca ZTE anula amicalul din acelasi motive.

    Pe de alta parte, vad pe aici liste de jucatori, oferte etc, dar despre cat costa si daca ne putem intinde plapuma nu ziceti nimic ? Asa pot sa fac si eu liste ca si la Football Manager sau FIFA21.

    O sa vina si atacantii aia doi buni, negrii si rai.

    0
    0
    1. Unde gasim atacant cu ” impact imediat asupra jocului nostru ” gratis ? Clar trebuie sa ne intindem putin…

      0
      0
      1. Pentru un atacant eficient ,varf adevarat , care sa stie si cu picioarele si cu capul si cu demarcarea trebuie scosi bani , si pentru transfer, si pentru salariu, pentru un contract de cel putin 3 ani !

        0
        0
  7. lotul pare mult mai slabut ca anul trecut …asteptam meciul cu viitorul dar cred ca maxim un egal putem scoate. parerea mea e ca suntem mult sub valoarea lotului de anul trecut vom vedea daca am dreptate

    0
    0
  8. Bine a facut Balint ca, s-a razgandit sa nu mai joace cu ungurii. Sa te duci 100 Km dus – intors si cu o echipa a ungurilor care joaca foarte agresiv si risti sa se accidenteze jucatori importanti ai echipei nu este tocmai OK. si mai ales ca, a 2a zi ai meci cu Haiduk Split . MIKE, nu cred ca, UTA. este mai slaba decat sezonul trecut cum afirmi tu ,ci din contra , UTA. este mai puternica ca lot fata de campionatul trecut !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  9. Craiuva lui Mititelu si Academica au gasit atacanti. Ce faci cu Roger si olandezul daca n-au cui da mingea? Il avem pe Hora dar are si el o varsta, nu poate juca meci de meci. De ce l-au dat pe Buhacianu daca nu sunt in stare sa aduca unul mai bun?

    0
    0
  10. Din pacate nu avem in lot nici un aradean, nici din municipiu, nici din judet, nici din judetele limitrofe, avem doar mercenari.Ori, UTA a facut performante cu jucatori aradeni, Domide,Broszowsky, Sima ,Axente,Coras, Tarlea, Tisza, Leac,Cura,Duckadam,Csordas,Lucaci,etc.. sau asimilati Aradului, ca Biro, Poszony, Kukla, Giurgiu, Iorgulescu, Kun II Attila,Popovici,Gornea, Vidac ,Florian Dumitrescu, Petshowsky,Farmati,Metszkas,etc.

    0
    0
    1. Mercenarii dau scorul – nu sunt valori fotbalistice in Arad, si nici in imprejurimi, vezi Timis, Bihor, Alba, Hunedoara ! Copiii se joaca pe smartphone, au ochelari, sunt on-line pe laptop, nu ii mai intereseaza jocurile de echipa.

      0
      0
  11. IOAN JUPANU , ai dreptate dar ce vrei dumneata ca, UTA sa fie reprezentata majoritatea numai din jucatori aradeni, nu se prea mai poate in zilele de astazi !!! Atunci pe vremurile acelea bune apuse de demult , copii nu aveau internet, telefoane mobile, masini scumpe , alta preocupare nu era decat fotbalul in curtea scolii de dimineata pana seara, antrenorii aveau de unde sa aleaga !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button