UTA Arad

În așteptarea contractului de închiriere de la Recons, UTA a anunțat că va juca amicalul de prezentare a lotului și echipamentului pe „Francisc Neuman”!





Clubul UTA nu pare a avea liniște când vine vorba despre folosirea arenei ce ar trebui să-i fie casă. Moștenitorii lui Francisc Neuman au concesionat Primăriei terenul pe care s-a reconstruit noua arenă a Aradului cu scopul clar de a o găzdui pe „Bătrâna Doamnă”, dragostea cea dintâi a baronului. Sigur, a urmat o investiție deloc de neglijat din partea municipalității, de aproximativ 14 milioane de euro și includerea stadionului într-un patrimoniu ce trebuie cumva valorificat. Sau măcar să nu funcționeze pe minus.

În România de azi, mai ales în contextul numeroaselor restricții legate de pandemia de coronavirus ce pun barieră evenimentelor extrasportive ce ar produce bani, o arenă de fotbal profitabilă e greu, dacă nu imposibil, de găsit. Dar, se pare, Reconsul, noul administrator al stadionului „Francisc Neuman”, gândește altfel și acționează în consecință. Având de partea sa tarifele de utilizare a tot ceea ce înseamnă încăpere (vestiare, magazii, sala de forță sau conferințe de presă, etc.) și alte facilități de la demisolul arenei din Calea Aurel Vlaicu, votate de Consiliul Local Municipal, societatea condusă de Nicolae Mehelean intenționează să aplice totul la sânge, la virgulă. Sau cel puțin asta ar trebui să prevadă noul contract care va fi pus în fața conducerii clubului fanion al orașului.

Spunem ar trebui, fiindcă, din informațiile noastre, la această oră, nu există nici măcar un draft de contract, pe care clubul UTA să-l studieze pentru ca apoi să-l semneze. Sau, eventual, să-l negocieze dacă mai poate exista așa ceva între  conducerea „roș-albă” și cea a Reconsului. Deocamdată, Mehelean pare a avea ideile clare în ceea ce privește stadionul și nu pare prea maleabil: „Firma Recons nu sponsorizează UTA, noi eficientizăm toate obiectivele pe care le avem sub administrare în municipiu”.

Așadar, UTA va trebui să plătească pentru fiecare secundă în care beneficiază de serviciile oferite de arena „Francisc Neuman”. În relația cu Primăria, lucrurile nu au funcționat tocmai așa, în sensul în care dacă echipamentul elevilor lui Laszlo Balint a rămas în vestiarul echipei de pe o zi pe alta (fiindcă oricum nu erau solicitări pentru închirierea vestiarelor de alte entități sportive din Arad sau de alt profil) nu s-au tarifat 24 de ore, ci doar acele ore în care jucătorii erau practic la stadion. Acum, UTA, fiind considerată chiriaș permanent, ar putea fi pusă să achite orice, la „kilometraj”, iar cheltuielile ar putea ajunge la câteva zeci de mii de euro pe lună. Astea pe lângă meciurile oficiale, ce sunt achitate separat în jur de 4 mii de euro (aici incluzând și nocturna).

Dar, repetăm, nu avem de unde să știm dacă va fi chiar așa dacă astăzi, 10 iulie, nu există nici măcar un draft de contract pe masa utiștilor. Ce ar trebui să semneze aceștia luni, când sunt chemați la sediul Recons, nimeni nu știe, dar calea…eficientizării pare a fi luată deja. Mărturie stau doar cei 5 angajați de la stadion, între care o directoare care nu face mare lucru. În schimb, clubul UTA are de două ori mai mulți angajați la „Francisc Neuman” și aceștia au treabă har Domnului.

Dar, dacă ar fi să ne luăm după o altă afirmație a lui Mehelean: „Cu noi totul merge pe transparență și corectitudine”, suntem siguri că luni ar trebui să aflăm mai multe, dacă nu totul. Nu de alta dar UTA a anunțat că va juca meciul de prezentare cu Ripensia miercuri seara, pe noua arena a Aradului, lucru cu care Mehelean nu era de acord…până după semnarea contractului.

6 comentarii

  1. Si daca Soni se gandeste sa mute echipa in chirie pe un alt stadion, s-ar supara cineva?
    Sa joace pe el finale de feminin cu toata „crema”(maro) la vip.

    0
    0
    1. Sase ani s-a construit in chinurile facerii,apoi inca un an si jumatate m-am uitat la televizor si acum tu vrei sa ma trimiti pe la Cluj sau Severin????
      Mai bine sa gandim pozitiv si sa sustinem UTA in fata prigoanei comenduirii Aradului!

      0
      0
  2. „bibarț”, omul de casă al lui „falcă”, de felul său fără coloană vertebrală,urând UTA și sportul în general, s’a spălat pe mâini și l’a delegat pe neica nimeni, cu administrarea stadionului, construit de „falcă”, pe terenul concesionat primăriei de moștenitorii lui Francisc von Neumann. D’le președinte Meszár, nimeni nu este profet în țara lui,respectați UTA prin căutarea unei alternative, și lăsați’i pe „bibarț & ci”, să se spele pe cap cu stadionul lor, deoarece în Arad, nu se mai conștientizează ce înseamnă brand’ul UTA ! Eu, indiferent de evoluția situației, voi iubi UTA, iară nu o instituție condusă de niște politicieni de toată jena, aflați întâmplător la butoanele Arad’ului !

    0
    0
  3. Faptul că unii chiar propun (nu-mi vine să cred!) ca UTA să-și abandoneze casa în mâinile acestor lepre, faptul că unii chiar concep (nu-mi vine să cred!) ca UTA să joace în alt oraș arată cum a fost posibil ca șleahta asta de cozi de topor să pună mâna pe oraș. În loc să le dăm lor un șpiț în cur, unii o dau cu ”fuga-i rușinoasă dar sănătoasă”. Bravos!

    0
    0
  4. mare greseala a facut rudele baronului ca a concesionat terenul de sub uta !eu as vrea sa cerem celor de la primarie sa demoleze actualul stadion facut tot din banii nostri si sa readuca vechiul stadion legenda altfel nu se poate ura a primit o palma din.partea primariei!

    0
    0
  5. Am o singura nedumerire: cand este programata inaugurarea stadionului,cu un adversar de renume,asa cum ni s-a promis inca de anul trecut.Cred ca vom mai astepta un an,sau cine stie,poate n-o sa mai fie inaugurat niciodata asa cum ar merita UTA,club de legenda,un brand al Aradului si al Romaniei!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button